Haberler

II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali

Güncelleme:

Sultanbeyli Belediyesi, 'Uluslararası Şiir Festivali'nin ikincisini bu yıl 6-9 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Şiir, şehre dönüyor…

Şehirlerin kimliğini o şehre ait unsurların belirlediğini dikkate alan Sultanbeyli Belediyesi, ilkini geçen yıl düzenlediği 'Uluslararası Şiir Festivali'nin ikincisini bu yıl 6-9 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Adını, dünyada sadece İstanbul'un Sultanbeyli ilçesi sınırları içerisindeki Aydos Ormanları'nda yetişen ve 1982 yılında İngiliz bilim adamı Brian Mathew tarafından yeni bir 'çiğdem' çeşidi olarak dünyaya tanıtılan "İstanbulensis" çiçeğinden alan festivalde, dünyanın ve ülkemizin 52 saygın söz ustası şiirlerini sunacak.

İspanya'dan Jorge Padron Justo, Makedonya'dan Mateja Matevski, Tataristan'dan Ewa Sonnenberg, İtalya'dan Anna Santaliquido, Filistin'den Fatena Al-Ghorra, Kazakistan'dan Tanagöz İlyasova, Mısır'dan Salahuddin Abdullah Abdulhalim, Uruguay'dan Alfredo Fressia, Küba'dan Rodriguez Nunez Victor, Romanya'dan Fatma Sadak, Güney Afrika'dan Mongane Wally Sarote gibi ünlü şairlerin katılacağı festivalde, Türkiye'den ise şu şairler şiirlerini izleyenler için seslendirecek:

Gökhan Akçiçek, Hüseyin Akın, Mehmet Aycı, Hasip Bingöl, Metin Celal, Süleyman Çelik, İhsan Deniz, Nurettin Durman, Yusuf Dursun, Mustafa Baki Efe, İbrahim Eryiğit, Mehmet Şah Erincik, Alper Gencer, Ferman Karaçam, Hüseyin Kaya, İsmail Kılıçarslan, Osman Konuk, Şakir Kurtulmuş, Yaşar Bedri Özdemir, Gonca Özmen, Ayşe Sevim, Bilal Tırnakçı, Hayriye Ünal, Bestami Yazgan, Mevlana İdris Zengin, Hatice Akkanat, Ziya Paşa Akyürek, Mehmet Baş, Mahmut Feyzi, Ulaş Konuk, Resul Tamgüç, Taner Taştekin, Habil Tecimen, Yeprem Türk ve Ayşegül Ünal.

"Dört Kıta Tek Mısra İstanbul"

"Dört Kıta Tek Mısra İstanbul" sloganıyla, dünyanın şairini ağırlayacak olan şiir festivali kapsamında, okullarda özel etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca ülkemizin en önemli çocuk edebiyatı şair ve yazarları da eserlerini seslendirecek.

8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü düzenlenecek sadece kadınlara özel "Dünya Kadınlarından Şiir ve Söz" etkinliğinde ise yerli ve yabancı şairler radyo programcısı Saniye Öztürk'ün moderatörlüğünde konuklara şiirlerini okuyacak.

Türkiye'nin en büyük şiir etkinliklerinden biri olan II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'nin açılışı 6 Mart'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak. Açılışta, 'kent ozanı' olarak tanınan müzik adamı ve yorumcu Bülent Ortaçgil Birsen Tezer ile birlikte konser verecek. Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki kapanış programının sonunda ise Feridun Düzağaç en seçme şarkılarıyla şiir severlere seslenecek.

Festival hakkında daha sonraki basın bültenlerinde daha detaylı ve özel bilgiler siz değerli basın mensuplarıyla paylaşılacaktır. Türkiye'nin yüz akı edebiyat faaliyetleri arasında yer almayı hedefleyen II.Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali'ne ilginizi bekler, saygılarımızı sunarız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sultanbeyli İstanbul İspanya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title