Haberler

    Hollandalı Manken, İngiltere Parlamento Binasında 'Demokrasi Gelinliği' Giydi

    Zeynep Ober'in organizasyonuyla düzenlenen ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı defile de Zeynep Kartal'ın 2017 İlkbahar/Yaz koleksiyonu'na ait 23 elbise, 13 manken tarafından sergilendi.

    Zeynep Ober'in organizasyonuyla düzenlenen ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı defile de Zeynep Kartal'ın 2017 İlkbahar/Yaz koleksiyonu'na ait 23 elbise, 13 manken tarafından sergilendi. Kartal, gecenin sonunda Türkiye'deki darbe girişimini kınayarak, hayatını kaybeden şehitleri de andı. Yaklaşık bir saat süren defile ardından konuklara İngilizce ve Türkçe konuşma yapan Kartal, şunları söyledi:

    SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM

    "Bugün burada bu tablonun, birlikteliğin oluşmasına emek verenler, gönül verenler olduğu gibi, izin verenler, güç ve destek verenler de var. Ben onların hepsine teşekkürü bir borç biliyor, teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. ve bu geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde insanların özgürlüklerini ve özgürlüklerinin sembolü olan parlamentolarını ortadan kaldırmayı hedefleyen darbe teşebbüsüne halkıyla birlikte karşı koyan Sayın Cumhurbaşkanımı, özgürlüğü için silahlara, tanklara ve uçaklara korkusuzca karşı koyan halkımı ve özgürlük uğrunda şehit verdiğimiz 251 kahramanı saygı ve minnetle anıyorum ve bu teşebbüsün bastırılmasının anısına 'Demokrasi Gelinliği' adını taşıyan ve Cumhurbaskanlığı forsundan esinlenilerek oluşturulmuş olan bu elbiseyi Türk halkına armağan ediyorum."

    Kartal, Hollandalı manken Janneke Scherpenhuyzen'in giydiği 'Demokrasi Gelinliği'ni, cumhurbaşkanlığa hediye edebileceğini söyledi.

    Geceye Müsteşar G. Cem Işık, Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, THY Yolları Londra Müdürü Osman Battal, Yunus Emre Enstitüsü Direktörü Dr. Mustafa Karakuş, Türk-İngiliz Ticaret Sanayi Odası Direktörü Yavuz Sökmen, Türkiye-İngiltere Sağlık Elemanları Birliği Başkanı Dr. Ali Demirbağ, Dr. Miray Erdem, Tulip Holidays Yönetim Kurulu Başkanı Itır Sökmen, Ariş Pırlanta İş Geliştirme Direktörü Anri Rodrig, Premier (UK) Emlak Yatırım Şirketi sahibi Eli Karavil, eşi Karavil Contemporary'nin Galeristi Ayşe Karavil, İngiltere Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Ayla Derya, gazeteci Kenan Erçetingöz, modacı Barbaros Apaydın, tasarımcılar Özgecan Ardıç, Gülcan Ardıç, ressam Mine Zabcı ile İngiltere'nin moda ve sanat dünyasının çok sayıda ünlü isimi davetli olarak katldı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Zeynep Kartal Türkiye Londra Dünya Haberler

    title