Haberler
BBC

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestoları sürerken, Diyanet Vakfı camilerde "Olaylara karışmayın" hutbesi okutacak

Güncelleme:

Hollanda'da cumartesi akşamı sokağa çıkma yasağına karşı başlayan protestolar, devam ediyor. Ülkenin farklı bölgelerinde bazı dükkanlar yağmalandı, göstericiler polisle çatıştı. Gözaltına alınanlar arasında Türk vatandaşı bulunmazken, Hollanda Diyanet Vakfı ise cuma günü camilerde, "Olaylara karışmayın" hutbesi okutacak.

Sokağa çıkma yasağının yürürlüğe girdiği Cumartesi akşamı 21:00'den itibaren Urk kentindeki aşırı sağcı kesim tarafından başlatılan protestolar, hafta sonundan bu yana ülkenin diğer bölgelerinde artarak devam ediyor.

YAĞMA BAŞLADI

Aşırı sağcıların başını çektiği olaylara Venlo, Rotterdam ve Lahey kentlerinde Fas kökenli göçmenlerin de karıştığı belirtiliyor. Pazartesi gecesi Rotterdam'da göçmenlerin yoğun olduğu güney bölgesinde çok sayıda iş yeri yağmalandı. Polis, yağmacılara karşı zaman zaman uyarı ateşi açmak zorunda kaldı. Güvenlik güçleri, protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su da kullandı.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Amsterdam, Amersfoort, Almelo, Den Bosch, Best, Breda, Helmond, Haarlem, Zwolle, Tilburg, Veenendaal, Geleen, Vlissingen, Lahey ve Rotterdam kentlerinde acil durum ilan edilerek, çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. Bu şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hollanda'da sokağa çıkma yasağı protestoları sürerken, Diyanet Vakfı camilerde 'Olaylara karışmayın' hutbesi okutacak

184 KİŞİ GÖZALTINDA

Polisle çatışan, havai fişek ve taşlarla saldıranlar ile yağma olaylarına karışan 184 kişi gözaltına alındı. Çatışma ve yağma yaşanan kentlerde, gönüllü sakinler, sokakların temizlenmesine yardımcı oluyor. Protestolarda genellikle aşırı sağcılar başı çekerken, Venlo, Rotterdam ve Lahey'deki protesto ve yağmalara bazı göçmen gençlerin de katıldığı belirtildi.

OLAYLARA KARIŞMAMALARI İÇİN HUTBE OKUTULACAK

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, 3 gün boyunca gözaltına alınan yüzlerce kişi arasında hiç Türk bulunmadığını söyledi. Dişli, Türk vatandaşlarının genellikle olaylara ilişkin videolar paylaştığını ve protestolara katılmadığını belirterek, "Özellikle vatandaşlarımızdan protesto ve şiddet olaylarından uzak durmalarını istiyoruz" dedi.

Büyükelçi Dişli, Cuma günü Hollanda Diyanet Vakfı tarafından, ülkedeki camilerde, Türkiye kökenli göçmenleri olaylara karışmamaları konusunda uyaran bir hutbe okutulacağını açıkladı.

Türkiye kökenli göçmenlerin, Hollanda'daki huzur ortamının bir parçası olduğunu burgulayan Dişli, Pegida gibi bazı aşırı sağcı örgütlerin, Türkiye kökenlileri olayların içine çekmeye çalıştığını vurguladı. Büyükelçi, "Biz bu düzene saygılıyız. Bu huzur ortamı ve harmoninin bir parçasıyız" diye konuştu.

BBC

Sokağa Çıkma Yasağı Rotterdam Hollanda Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title