Haberler

Hindistanlı Akademisyenlere Türk Bayraklı Rozet

Çeşitli programlara katılmak üzere Türkiye'ye gelen Hindistanlı akademisyenler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Belediye Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, akademisyenlere Türk Bayraklı rozet taktı.

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin başkenti Mumbai ile Gucerat ve Surat şehrinden akademik çalışmalara katılmak üzere Türkiye'de bulunan akademisyenler, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya geldi. Kente gelen Hindistan'ın 6 üniversitesinden akademisyenler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, tarafından karşılanan Hindistanlı akademisyenlere kentte yapılan projeler anlatıldı.

Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ün işgal altındayken Türkiye'nin önderliğinde tüm İslam aleminin ayağa kalktığını ve önemli bir mücadele verildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, "Mumbai'den gelen akademisyen kardeşlerimizle bir araya geldik. Onları öz kardeşlerimiz gibi, o hisle, o kalple karşıladık. Onlarda kendilerini kendi evlerinde ve kullandıkları ifade şudur, Türkiye zannetmesin ki yalnızdır, tüm İslam aleminin ümidi Türkiye'dir ve tüm İslam aleminin gözü, kulağı Türkiye'dedir. Biz de bunun farkındayız, biliyoruz ki bu millet bu ümmetin tek ümididir. İttifak ettiğimiz konu İslam aleminin kendi bilgisiyle kendi teknolojisini üretmesi ve kendi teknolojisini kullanması lazım ki kimseye muhtaç olmasın. Bizim küçük hurafelerle, ayrışmalarla didişmelerden kurtulup ittihadı sağlamamız lazım, İttihadı İslamı sağlamamız lazım. Türkiye bu İttihadı, İslamın en büyük örneğini Birleşmiş Milletlerde gösterdi. Bizim ilk kıblemiz Kudüs işgal altındayken Türkiye'nin önderliğinde bütün dünya ayağı kalkmış ve bütün ahlaksızlıklara dur demeyi bilmiştir. Demek ki bizde bu güç var ve bizim kendimizden emin olmamız lazım. Müslümanların daha çok çalışıp daha çok üretmesi lazım ve daha çok kenetlenmesi lazım. Fahrettin Paşa Medine'nin müdafaasını yaparken yiyecek, içecek hiçbir şey yokken iki ay boyunca sadece çekirge yiyerek orada Şanlı müdafaayı yapmıştır ve oradaki kutsal emanetler İngilizlerin eline geçmesin diye onları İstanbul'a getirmiş ve bu gün İstanbul Topkapı Sarayında Mukaddes Emanetler Sarayında müdafaa edilmektedir. Biz kültür emperyalizminde bulunmadık ve hiçbir kültürü çalmadık. Sadece ve sadece İslamın emrinde olduk. Buraya gelen kardeşlerimiz gittikleri yerlerde daha çok güçlü olduklarını hissettirecekler ve daha çok çalışacaklardır" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Açar, günün anısına Hindistan'dan gelen akademisyenlere Türk Bayraklı rozet taktı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdülkadir Açar Şanlıurfa Bayraklı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title