Haberler

    Herkes Bu Tohumu Arıyor! 1 Ayda 8 Kilo Verdiriyormuş!

    Tef tohumlu çay son günlerde çok fazla popüler hala geldi. Hollywood yıldızlarının da zayıflama amaçlı kullandığı bu tohumun, etkisi insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Teff tohumlu çay hakkında bilgi sahibi değilseniz ve tef tohumu nedir, teff tohumlu çay ne işe yarar, teff tohumu çayını kullananlar, bu besinden nasıl yarar sağlıyorlar gibi sorular sormaya başladıysanız, işte teff tohumu çayı ve teff tohumu hakkında tüm bilinmeyenler…

    Teff tohumu nedir?

    Teff tohumlu çay Hollywood yıldızlarının zayıflama amaçlı kullandığı, besin değeri bakımından oldukça yüksek bir tohum çeşididir. Teff, dünyadaki en besleyici alternatif tahıllardan biridir. Kalsiyum, lif, protein ve antioksidanlar sunar. Bu büyük bir enerji kaynağıdır, kemik sağlığını korur ve kilo verme çabalarını desteklemeye bile yardımcı olabilecek uzun süreli doygunluk sağlar.  Teff tohumu, buğday tahılı ile karşılaştırıldığında besin değeri açısından daha yüksektir ve sindirilmesi daha kolaydır.  Çünkü teff tohumunda glüten yoktur. Eğer detaylı bir şekilde teff tohumunu incelemeye alırsanız, tef tohumu çayının ne işe yaradığını, tecrübe edinmiş kişiler tarafından teff tohumu kullananları araştırırsanız bu tahılın sağlığımızı nasıl iyi yönde desteklediğini görebilirsiniz.

    Teff tohumlu çay ne işe yarar?

    Teff tohumlu çayın içerisinde 20 adet bitki bulunmaktadır.  Teff tohumlu çay zayıflamaya yardımcı olmanın yanı sıra vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.  Halk arasında 100 de 100 zayıflatma etkisi olduğu söylenilen teff tohumlu çay, diyet yapılmadığı ve yiyeceklerin azaltılmadığı sürece zayıflamaya yardımcı olmayacaktır. Teff tohumlu çay tek başına zayıflamaya yardımcı olmaz. İçerisinde bulunan faydalı ve ödem attırıcı bitkiler sayesinde vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır.

    Teff tohumlu çay, diyete eklendiğinde kilo vermenizi hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.

    Teff tohumlu çay kullananlar

    Teff tohumlu çay kullanan kullanıcılar genellikle bu tahıl türü hakkında olumlu açıklamalarda bulunuyorlar. Aynı zamanda teff tohumlu çay kullanan kullanıcılar arasında ünlü isimlerde bulunuyor. Teff tohumu çayı kullanan ve tavsiye eden ünlü isimleri şu şekilde sıralayabiliriz.

    1-    Ivana sert

    2-    Deniz akkaya

    3-    Sunucu Seda Akgül

    4-    Seren Serengil gibi isimler, teff tohumu çayı kullanarak zayıflayan isimler arasında yer alıyor.

    Teff tohumlu çay ile kilo verenler,  30 günde 5 ile 8 kilo arası

    60 günde 10 ile 16 kilo arası

    90 günde ise 5 ile 24 kilo verdiklerini belirtiyorlar.

    Teff tohumlu çayın faydaları nelerdir?

    Teff tohumunun ve teff tohumlu çayın kilo vermeyi hızlandırmanın yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. Teff tohumu çayının faydalarını sıralamak gerekirse şu şekilde özetleyebiliriz.

    Ödem atmaya yardımcı olur

    Teff tohumlu çay ödem atmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bu çay, vücudunuzda bulunan fazla yağın dışarıya atılmasını sağlamaktadır.

    Protein kaynağıdır

    Çoğu tahıl içerisinde protein bulundurmaktadır. Ancak sağlıklı bir diyet için tahıllarda yeterli protein bulunmamaktadır. Teff amino asitler bakımından da diğer tahıllara oranla daha zengin bir içeriğe sahiptir. Teff tam bir protein kaynağı olmasa da amino asitler enerji sevilerini desteklemek için mükemmeldir.

    Hızlı bir şekilde pişer

    Teff, pirinç ve buğdayla karşılaştırıldığında çok daha küçük bir tahıldır, bu yüzden tipik olarak daha hızlı pişer. Teff tohumu bu sayede hem çevre Teff'in küçücük taneleri aslında posa içeriği ile birçok tahıla meydan okuyabilir. 100 gramında 8 gram posa bulunan teff, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sisteminizin daha rahat ve sağlıklı işlemesini sağlıyor.

    Kemik sağlığını destekler

    Son günlerde özellikle süt ürünlerinden uzaklaştığınızı düşünüyorsanız iyi bir kalsiyum kaynağı olarak teff kullanabilirsiniz. Teff'in içerisindeki kalsiyum miktarı süt ile hemen aynıdır. Protein açısından zengin olan teff süt ve süt ürünleri tüketmeyen kişiler tarafından kullanılabilir.

    Bağırsak hareketlerini hızlandırır

    Teff'in küçücük taneleri aslında posa içeriği ile birçok tahıla meydan okuyabilir. 100 gramında 8 gram posa bulunan teff, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sisteminizin daha rahat ve sağlıklı işlemesini sağlıyor.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Hollywood Çay Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title