Haberler

HDP'li Sarıyıldız'dan Savunma: Kirli Bir Komplo Devreye Sokuldu

Güncelleme:

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bazı gazetelerde kendisi ile ilgili çıkan haberleri yalanladı ve "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu." dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bugün bazı gazetelerde kendisi ile ilgili çıkan haberleri yalanlayarak, söz konusu fotoğrafların geçen yıl çekildiği ve habere konu olan PKK'ya silah sevkiyatı ile ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. Halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, ifade edilen komploda tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil." dedi

"KİRLİ BİR KOMPLO DEVREYE SOKULDU"

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hem sözlü hem de yazılı olarak yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde kendisiyle ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Mem u Zin Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Sarıyıldız, kendisine bir komplo düzenlendiğini belirterek, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. Halkımızın bunu bilmesini isteriz ki, ifade edilen komploda tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil.

"GENÇLİK TEŞKİLATININ ŞÖLENİ SIRASINDA BU TEZGAH KURULDU"

Geçen sene Kobane sınırında çetelerçe kuşatıldığı bir zamanda, halkımız sınırda nöbet tuttu. Birkaç vekil arkadaşlarımızla beraber, halkımız arasında orada bulunduk. Ceylanpınar'da partimizin gençlik teşkilatının düzenlediği bir şölene gittiğim esnada, bu tezgah kuruldu. Daha doğrusu oraya giderken şoförüm olan arkadaş o gün hastanede ameliyatta olduğu için, orada nöbette bizimle kalan bir gençle birlikte gittik. Ceylanpınar şehir merkezine vardığımızda, o genç bir sigara almak için araçtan indiğinde bir daha gelmedi. Hemen il valisini aradım, vekillerimizi aradım, ilçe teşkilatımızı aradım, olanları anlattım. Bütün olay bundan ibaret" dedi.

"PARTİMİZİN BAŞARISI DARBELENMEYE ÇALIŞILIYOR"

Olayın geçen yıl yaşanmasına rağmen, çatışmaların başladığı bir zamanda devreye sokulduğunu savunan Sarıyıldız, "Düşünün olaydan sonra 1 yıl geçmiş ve böylesi bir zamanda, bu darbenin devreye konulması, bunlar piyasaya servis ediliyor olması, algı yönetmeye çalışılıyor. Bunun üzerinden partimizin başarısı krinimize etmeye, aslında darbelenmeye çalışılıyor. Bir iktidar, iktidarını kaybettiğinde ne kadar çılgın olacağını, her türlü insani ahlaki ölçüleri bir tarafa bırakacağını, bu aralar görüyoruz.

"ÜLKEYİ MEŞRU OLMAYAN BİR HÜKÜMET YÖNETİYOR"

Bu komplo şahsımda görüyoruz ki alçakca bir oyun. Bizimle sınırlı kalsa her neyse, bu bir komplodur, sineye çekersiniz ama bunun üzerine bu ülke savaşa sürüklenmek isteniyor. Şuan iktidarını kaybetmiş bir iktidar var, bu ülkeyi meşru olmayan bir hükümet yönetiyor ve her türlü kirli oyunu devreye sokmaktan geri kalmıyor" diye konuştu.

"BİZİM ÜZERİMİZDEN ÜLKE SAVAŞA SÜRÜKLENMEK İSTENİYOR"

Cizre'de dün akşam 21 yaşındaki Abdullah Özdal'ın öldürülmesini değerlendiren HDP'li Sarıyıldız, Türkiye'nin savaşa sürüklenmeye çalışıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"Daha dün akşam Cizre'de 21 yaşındaki bir gencimiz polis tarafından vurularak öldürüldü. Şuan ülkenin dört bir tarafı savaş alanına dönmüş durumda. Asıl bizim endişelendiğimiz bu böylesi bir süreçte partimizi yıpratmak, krimine etmek, önünü kesmek, çünkü partimiz bu kokuşmuş ortamda halkımızın yegane umudu olmuştur. Önünü almaya dönük, yani erken bir seçime dönük, aslında kirli oyunlardır. Bunlar şüphesiz bizi çok öfkelendirdi ama kaygımız bireysel değil, bizim üzerimizden bu ülke savaşa sürüklemek isteniyor.

"BÖYLE BİR OLAY YAŞANDI NİYE BİR SENE BEKLİYORSUNUZ"

Hergün çocuklarımız ölüyor, bu kirli bir oyun. Bu nedenle iktidara yakın duran söz konusu olan medyanın hepsini şiddetle lanetliyoruz. Hepsi hakkında teker teker suç duyurusunda bulunduk. RTÜK'e şikayette bulunduk, bu çok kirli bir oyundur. Madem geçen sene böyle bir şey yaşandı niye bir sene bekliyorsunuz? Niye böylesi kritik günleri, halkın yeterince gerildiği zamanları bekliyorsunuz? Kaldı ki elinizde hangi bilgi var? Hangi bilgiye dayanarak alçakça bu oyunu devreye sokuyorsunuz?

"GÖZALTINA ALINAN ÇOCUK ÜZERİNDEN OYUN KURGULANIYOR"

Sözüm ona biz silah almışız. Hani nerde o silahlar? Kim verdi, nasıl alındı, nereye götürüldü? Böyle bir bilgi yok. Ne olmuş; benimle oraya gelen bir çocuk gözaltına alındı. Senaryo çocuğun üzerinden kurgulanıyor ve biz ona dahil edilmeye çalışıyoruz. Partimiz bu oyuna dahil edilmeye çalışıyorlar.

"SAĞDUYULU YAKLAŞIMIMIZ ONLARI ÇILDIRTIYOR"

Çünkü şuan mevcut ortamda sağduyulu yaklaşım, bunca acıya rağmen, bunca kayba rağmen, onlarca arkadaşımızı kaybetmemize rağmen, ülkenin dört bir yanında onlarca güzel çocuğumuzu kaybetmemize rağmen, hala sağduyulu yaklaşıma devam ediyoruz. Bu onları çıldırtıyor, bu onların savaşcı politikasını deşifre ediyor. O nedenle ahlaksızca pervasızca saldırıyorlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Faysal Sarıyıldız Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (217)

LAZ OGLU:

BUNLAR ZAMANINDA AFFEDILIP OTOBUSLERLE KARSILANDI NE DEDILER PISMANIZ SONUC ORTADA GUVENILMEZ BUNLARA CUNKI ICLERI HAINLIK DOLU KALLES VATAN HAINLERI

69
20
yanıtYanıtla
vidanjör:

Hep size komplo ama hep bize pusu ne iş burda vardır dusune bilene ince bir dönüş

68
6
yanıtYanıtla
emre:

kimle savasa surukleniyoruz kendinizi dovletmi zannediyorsunuz.krolar

53
7
yanıtYanıtla
dadas:

Az sabredin sizin sonunuz geldi yezidiler gibi olacaksiniz onlardan sizden bile serefli insanlar pislik insanlar kurtler de sizden kurtulacaklar yillarca kurtleride kullandiniz adi kopekler

49
11
yanıtYanıtla
LAZ OGLU:

KOMPLOYA GEREK YOKKI SIZIN KANINIZ BOZUK NE OLDUGUNUZ BELLI ERMENI USAKLARI VATAN HAINLERI SEREFSIZ HAYSIYETSIZ KISILIK SIZ REZILLER

51
5
yanıtYanıtla
Han:

Yapın yapın komplo deyin insanlar inanmıyor size.

45
7
yanıtYanıtla
BOTAN:

Yaw SN vekilim birakin bu AKP nin yandas medyasi havlasin. . yeni safak, aksam, star, sabah ve benzeri. . bunlarin ne oldugunu selo soylemisti. . PACAVRA

7
45
yanıtYanıtla
ÇAKIRÇINARLIKLI:

Faysal, yeme bizi. Sal kendini adaletin kollarına .

47
2
yanıtYanıtla
siirtli:

seni yalancı köpek. erkek ol bari. görüntülerde herşey belli.

42
6
yanıtYanıtla
VARDARLI:

KAPATIN BOYLE PARTIMI OLUR YA BULGARISTANDA Türk PARTISI VAR YASALARA UYMAK ZORUNDA BUNLAR NEDIR YA

37
11
yanıtYanıtla
Tüm 217 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title