Haberler

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Soma'da

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ "Siyasi iktidar suçun üzerine yeni suç eklemekte ısrar ediyor." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Soma'da- Yüksekdağ: "( Soma'da işten çıkartılan işçiler) Siyasi iktidar suçun üzerine yeni suç eklemekte ısrar ediyor. İşten atılmalar tastamam bir suçtur"MANİSA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Soma'da işten çıkarılan işçilerle ilgili "Siyasi iktidar suçun üzerine yeni suç eklemekte ısrar ediyor. İşten atılmalar tastamam bir suçtur" dedi.Dev Maden Sen Soma Temsilciliğini ziyaret eden Yüksekdağ, işten çıkarılan maden işçileriyle sohbet etti.Yüksekdağ, Soma'da 13 Mayıs'ya yaşanan faciayı hatırlatarak, "Daha onun acısı ortadayken, o işçilerin ailelerinin acısı dinmeden bugün başka felaketle karşı karşıya kalındığını, 2 bin 800'den fazla işçinin işten atıldığı haberiyle sarsıldıklarını" söyledi.Soma'nın işten çıkarmalarla ikinci felaketini yaşadığını belirten Yükseksağ, "Siyasi iktidar suçun üzerine yeni suç eklemekte ısrar ediyor. İşten atılmalar tastamam bir suçtur. O iş katliamı bir suçsa, işçilerin işten atılmaları da aynı derecede suçtur" diye konuştu.Yüksekdağ, bugünün Dünya Madenciler Günü olduğuna dikkati çekerek "Bu günün ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorsanız Soma'ya gelin. 3-5 ay önce felaket yaşamış, yüreği acıyla dolu işçiler işini kaybetti" dedi.Soma Faciasını Araştırma Komisyonu'nun raporunun bugün meclise geldiğini aktaran Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Sanki komisyon patronu, sermayeyi aklamak için özel olarak göreve getirilmiş. Kullanılan dilden bunu anlıyoruz. Ortada ihmal, kaza yok, suç ve cinayet var. Bunun sorumluları siyasi iktidar tarafından korunuyor. Suç delilleri, suç mahalli temizleniyor, komisyon kuruluyor, komisyon da hepsinin üzerine cila çeker gibi sermayeyi koruyan, cinayeti ortadan kaldıran bir rapor hazırlıyor."İşten çıkarılan madencilerden Ali Söğüt de maden ocaklarında 13 Mayıs'tan bu yana herhangi bir düzeltme yapılmadığını, ocakların eksiklerinin giderilmediğini söyledi. Söğüt, maden ocaklarının açılmasını ve çalışmak istediklerini belirterek, bunun için mücadele edeceklerini anlattı.Yüksekdağ ve beraberindeki HDP heyeti daha sonra Soma Kaymakamı Bahattin Atçı'yı ziyaret etti. Atçı, Soma'da yaraların sarılmadığının dile getirilmesi üzerine, "Türkiye'de meydana gelmiş kazalarda, Soma devletin en çok elini uzattığı kazadır. Tümünü toplasanız bir can etmez ama 'yaraların sarılması için bir şey yapılmadı' denemez. İşçilerin kış günü işten çıkarılmalarını tasvip etmiyoruz" diye konuştu. .

Kaynak: AA / Güncel

Bahattin Atçı Söğüt Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title