Haberler

Hayatını Kendisi Gibi Öksüz ve Yetim Çocuklara Adadı

Çad'ın başkenti Encemine'de yaşayan Fatıma Mousa, maddi imkanlarının yetersizliğine rağmen hayatını kendisi gibi öksüz ve yetim çocukların bakımına adadı.

ÖMER YASİN ERGİN - Çad'ın başkenti Encemine'de yaşayan Fatıma Mousa, maddi imkanlarının yetersizliğine rağmen hayatını kendisi gibi öksüz ve yetim çocukların bakımına adadı.

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan ve kimi yazarlarca, " Afrika'nın ölü kalbi" olarak nitelendirilen Çad'ın Encemine kentinin Diguel Dinguessou bölgesinde yaşamını sürdüren 54 yaşındaki Mousa, oğlunun ve eşinin ölümünün ardından, sokakta gördüğü 3-15 yaş arasındaki onlarca öksüz ve yetim çocuğun bakımını üstlendi.

Çevreden gelen yardımlarla çocuklara hem annelik hem babalık yapan Mousa, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Mousa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken annesini, evlendikten kısa bir süre sonra da babasını kaybettiğini söyledi.

Bir çocuğunun olduğunu ancak onun da yaşamını yitirdiğini ifade eden Mousa, oğlunun ardından eşini de yakalandığı bir hastalık nedeniyle kaybettiğini belirtti.

"Kendimi çocukların bakımına adadım"

"Oğlumu ve eşimi kaybettikten sonra hayatımdaki her şeyi bir kenara bırakıp, kendimi çocukların bakımına adadım. Bir gün yoldan geçerken top oynayan çocukları gördüm. 'Neden okula gitmiyorsunuz?' dediğimde anne ve babalarının olmadığını söylediler. Onları yanıma aldım ve okutmaya çalıştım." diyen Mousa, o günden sonra bakımını üstlendiği çocukların sayısının her geçen gün artığını aktardı.

Çocukları evinde barındırdığını ifade eden Mousa, çocukların bakımı konusunda zorlandığını ancak onları bırakamadığını kaydetti.

Geceleri kız çocuklarını evde, erkek çocukları ise evin dışında yaptığı barakada uyuttuğunu anlatan Mousa, "Bir işim yok. Sadece Allah'ım var ve ben onun rızası için uğraşıyorum. Gerçekten çok fazla zorlanıyorum, destek bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Mousa, Afrika'da yoksulluk içinde büyüyen çocukların yüzünün Türkiye'den gelen yardımlarla güldüğünü sözlerine ekledi.

"Durumu rapor edip, proje sunumumuzu yapacağız"

Fatıma Mousa'yı evinde ziyaret eden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği heyeti de bakımını üstlendiği öksüz ve yetim çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Derneğin Çad sorumlusu Bilal Aydın, Kurban Bayramı dolayısıyla Çad'da bulundukları sırada partner kuruluşlarının bir kadının yaklaşık 300 yetim ve öksüz çocuğa baktığı bilgisini verdiğini söyledi.

Mousa'yı ve çocukları evlerinde ziyaret ettiklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Onları ziyaret etmek için eve gittiğimizde kadının tek başına çocukların tüm ihtiyaçları için çabaladığına bizzat şahit olduk. Çad'da kestiğimiz kurbanların bir kısmını oraya naklettik. Fatıma Mousa ablamıza çocukların yattıkları yeri göstermesini istediğimizde üzücü gerçekle karşılaştık. Bir odadan oluşan yetimhanenin iç kısmında kız çocuklar, bahçesinde ise erkek çocukların kaldığını gördük. Öyle ki bazı çocuklar sığmadığı için bahçenin de dışında sokakta hasırların üzerinde yatmaktaydı. Derneğimizin genel merkezine durumu rapor edip proje sunumumuzu yapacağız."

Aydın, Türkiye'den kendilerine yardım ulaştığı takdirde bu yardımları yetim ve öksüz çocuklara göndermek için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Aydın Türkiye Afrika Çad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title