Haberler

Hakkari'de 1 PKK'lı Terörist Ölü Ele Geçirildi

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde dün akşam güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde dün akşam güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Valilik operasyonda çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini bildirdi.

Hakkari Valiliği dün akşam Bağlar Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan silahlı çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Silahlı ve yüzü maskeli bir grup PKK'lı teröristin bombalı, tuzaklı barikatlar kurarak yolu trafiğe kapattıkları, ses düzeneği kurup müzik yayını yaparak bölge halkını toplayıp güvenlik güçlerine karşı mukavemet göstermeye çağırmaları ve sivil vatandaşların hedef haline getirecekleri bilgisi üzerine mahalleye operasyon yapıldığı belirtildi. Operasyonun gece boyunca sürdüğü belirtilerek şöyle denildi:

YOLLARA TUZAK KURDULAR

"İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve emniyetlerini sağlanmak, günlük hayatın normal devam etmesini sağlamak, trafiğe kapatılan yolları açmak amacıyla başlatılan ve gece boyunca süren operasyonlarda; yollara kurulmuş 4 adet uzaktan kumandalı plastik patlayıcılı toplam 10 adet barikat temizlenerek kaldırılmıştır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız duyarlılık göstererek teröristlerin çağrısına uymamışlardır. Müdahaleler esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerimize uzun namlulu silahlarla saldırılması üzerine güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Şahsın üzerinde ve çevresinde yapılan aramalarda 1 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silaha ait fişekler ile birlikte yola tuzaklanmış patlayıcıya ait uzaktan kumanda düzeneği ele geçirilmiştir."

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇTİ

Valilik açıklamasında, Irmak Köprüsü civarında da gizlenmiş çok sayıda mühimmat ele geçirildiği belirtildi. Ele geçirilen bomba ve mühimmatlar ise şöyle:

"440 adet 7,62x54 mm Bixi marka silaha ait fişekler, 2 adet 230 gramlık A4 patlayıcı madde, 1 adet roketatar çantası ve içerisinde 3 adet roket sevk fişeği, 50 adet 7,62x39 mm fişek, 4 adet bomba düzeneği, Üzerinde fünye gruba takılı el bombası, 1 adet el yapımı bomba (EYP), 13 adet havai fişek takımı, 2 adet 130 cm'lik fitil, 9 adet kablo irtibatlı dışı bantlı pil bloğu, 1 adet bıçak, Plastik bidon içeresinde 15 lt benzin, 48 adet Molotof yapımında kullanılan cam şişe, 2 adet hoparlörü bulunan mikrofonlu ses sistemi ele geçirilmiştir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

MİLETVEKİLİ AKDOĞAN, 'EVLER HASAR GÖRDÜ'

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız ise bugün çatışmaların yaşadığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Akdoğan bir çok evin hasar gördüğünü söyledi. Evleri tek tek gezip geçmiş olsun dileklerinde bulunan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Dün Yüksekova'da iki gencimiz katledildi. Daha önce de söyledik. Burada eğer siz sorunu çözmek istiyorsanız buranın demokratik yöntemlerle seçilmişleriyle görüşmek zorundasınız. Görüşemediğiniz zaman Ankara'daki yöntemlerle, Ankara'dan atanan kişilerle sizin bu sokakları tanımanız imkansızdır. Bakın daha dün Yüksekova'da iki kardeşimiz katledilirken, burada da aynı şey yaşandı. Biz baştan beri söylüyoruz çatışmanın olmaması adına biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biçer Mahallesindeki vatandaşlarımız aktardığı aynen şu, bu bombayı Özel Hareket polislerinin bıraktığını kendi gözleriyle gördüklerini söylüyorlar. Burada toplamda 10 ev zarar gördü."

Silahları bırakma çağrısı da yapan HDP'li Akdoğan, "Biz bir an önce akli selimin egemen olması adına hem Cumhurbaşkanına, hem hükümete ve PKK'ya söylüyoruz. Çatışmaların çift taraflı olarak sona ermesi çözüm masasına geri dönülmesini istiyoruz. Burada zarar gören bu ülkenin vatandaşı, hayatını kaybedenler de bu ülkenin vatandaşı. Dolayısıyla burada insanlar hayatlarını kaybettiklerinde ülkeye bağlılık artmıyor. Burada halkın devlete olan bağlılığı, inancı da gidiyor" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Akdoğan Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title