Haberler

Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'nde, dünyanın ve bölgenin yeni bir dönemin eşiğinde bulunduğu bugünlerde Türkiye'nin atacağı adımların gelecek için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye'de 81 ülkeden katılımla gerçekleştirilen Dünya Enerji Kongresi'nin bugün sona ereceğini anımsatan Erdoğan, bunun önemli bir adım olduğunu, artık Türkiye'nin enerji hatları için bir hat durumuna geçtiğini söyledi.

Böyle bir merkez haline gelmenin kolay olmadığına dikkati çeken Erdoğan, birilerinin bunu hep farklı yorumladığını, "Yanlış yapıyorsunuz" diyenlere "Kusura bakmayın, biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz." dediklerini aktardı.

Türkiye'nin petrol kuyuları olmadığını, bilim teknolojisiyle, sanayiyle, kaynakları çeşitlendirerek atılan adımlarla bir yere varacağını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin kendi parasıyla Marmaray'ı, Osman Gazi ve Yavuz Sultan Köprüsü'nü yapamayacağını dile getirdi.

20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'nin açılacağını, 18 Mart'ta da Çanakkale Köprüsü'nün temelinin atılacağını, Kanal İstanbul'un yapılacağını, Karadeniz'in Marmara'ya bağlanacağını bildiren Erdoğan, "Bunları biz kendi paramızla yapmayacağız. S&P çıkıyor ' Türkiye yatırım yapılamaz bir ülke.' Siyasi bir açıklama, ideolojik bir açıklama. Türkiye'yi gelip gören, gezenler Türkiye'de neyin yapılacağını çok iyi biliyor. Ey S&P, sen Türkiye'nin nerede olduğunu biliyor musun? Önce onu bir araştır. Onun için biz işimize bakacağız. Bu yatırımlar devam ediyor, devam edecek." diye konuştu.

Cumhuriyet tarihi boyunca 610 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 14 yılda ise buna 19 bin kilometre yol ilave edildiğini anımsatan Erdoğan, bunların ülkede güven ve istikrar bulunduğu, Türkiye'de yatırıma uygun görüldüğü için yapıldığına işaret etti. Bundan sonra da bu yatırımların yapılacağına inandığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin havayollarının dünyanın ilk 7'si arasında bulunduğunu, en fazla destinasyona ulaşma konusunda ise Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını vurguladı.

Vatandaşların artık Türkiye'nin bir köşesinden diğerine uçakla rahat şekilde seyahat ettiğini dile getiren Erdoğan, iktidara geldiklerinde bu alanda sadece Türk Hava Yollarının bulduğunu, firma sayısının 7'ye çıktığını dile getirdi.

"Oyun çok sinsi"

FETÖ'nün, sadece bir şarlatanın hezeyanlarının arkasından gidenlerin ötesinde olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"FETÖ, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki imkanlarıyla, işte bu süreci Türkiye aleyhine şekillendirme amacıyla kullanılan bir araç haline gelmiştir. Ne yaptılar? Bölücü terör örgütünün başını teslim ettiler, onun yerine bir başka terör örgütünün başını aldılar. Oyun çok sinsi. Bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır.

İşte PKK aynı senaryoda gönüllü olarak rol almıştır. Bunları seçimlerde hep yaşadık, gördük. PYD, YPG'ye verilen desteğin sebebi de aynıdır. Şu anda düşünebiliyor musunuz, Amerika, Suriye'nin kuzeyinde PYD'ye, YPG'ye destek veriyor, silah veriyor. Bunları bizzat Sayın Başkan'ın kendisine söylediğim için burada da söylüyorum. 'Yanlış yapıyorsunuz, Kobani'ye silah indirmeyin' dediğimde maalesef 3 saat sonra Kobani'ye 3 uçak dolusu silah indirildi. Bunların yarısı Kobani'ye gitti, yarısı DEAŞ'a gitti. Hani siz DEAŞ'la mücadele ediyordunuz? Eğer DEAŞ'la mücadele ediyorsanız, bu silahların yarısı onlara geldi de yarısı öbür tarafa gitti?"

Suriye'de sayıları 10 bin civarında olan DEAŞ'ın yabancı savaşçılarıyla mücadele eden, 600 bin kişinin hayatını yitirdiği bir savaşın yürütülmesinin de asıl sebebinin bu olduğuna işaret eden Erdoğan, "Koalisyon güçleri kaç ülkeden oluşuyor biliyor musunuz? 63 ülkeden oluşuyor. 63 ülke koalisyon güçleri olarak biz, 10 bin DEAŞ'lıyı halledemiyoruz, bunun için PYD'ye, YPG'ye diyoruz ki 'Gel, siz de terörist olsanız da bize yardımcı olun, şu DEAŞ'ı temizleyelim.' Teröristin iyisi kötüsü olur mu? Onlar da terörist. Yani bir terör grubunu yok etmek için bir başka terör grubuyla hareket ediyorsunuz. Kusura bakmayın, biz güneyimizde, Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmaya Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Clinton'un açıklaması siyasi acemilik"

ABD'de başkanlık seçimi öncesi Demokratların adayı Hillary Clinton'ın "PYD, YPG'yi desteklemeye devam edeceğiz" şeklindeki açıklamasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çok talihsiz bir açıklama. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Doğrusu ben bunu bir siyasi acemilik olarak görüyorum. Bunun yapılmaması gerekiyor. Çünkü bölgenin hassasiyetleri farklı. Bu hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir adım atılamaz. Çok yanlış bir adım. Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz? İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi nerede, hukuk nerede, insan hayatının önemi nerede? Buna önem vermek yok. 'Nasıl olsa silahım var, verelim, gökten bombalar yağdırılsın, ne olacak, nasıl olsa ölen Müslüman, ölsün.' Böyle bir şey olabilir mi?"

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Kusura Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title