Haberler

Naci Görür, ağlaya ağlaya 18 il sıraladı: Kaderleri Hatay ve Maraş gibi olacak

Güncelleme:

Daha önce deprem konusunda yaptığı tespitlerle adından söz ettiren Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, 18 ili tek tek sıralayarak "Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak" dedi. Naci Görür'ün bunları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

6 Şubat gecesi 11 ili etkileyen ve binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası dün de Marmara 5.1 ile sallandı. Deprem gerçeği kendini sürekli hatırlatırken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuk olduğu programda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Naci Görür, ağlaya ağlaya 18 il sıraladı: Kaderleri Hatay ve Maraş gibi olacak

"BU İLLERİN KADERİ MARAŞ VE HATAY GİBİ OLACAK"

Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olan Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden önce de birçok uyarıda bulunduğunu belirterek önlem alınmadığı takdirde 18 ilin kaderinin de Kahramanmaraş ve Hatay gibi olacağı ifade etti. Görür, "18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş'tı, Hatay'dı. Şimdi onlar yok. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak" dedi.

İşte Naci Görür'ün 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklediği 18 il;

  • Eskişehir
  • Denizli
  • Muğla
  • Erzincan
  • Kayseri
  • Tokat
  • Kahramanmaraş
  • Hatay
  • Kocaeli
  • Osmaniye
  • Bingöl
  • Konya
  • Erzurum
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Burdur
  • Manisa
  • Hakkari

"BU KENTİMİZİN YERİ ÇOK TEHLİKELİDİR"

Dün İstanbul dahil birçok ilden hissedilen Gemlik Körfezi merkezli 5.1 şiddetindeki deprem sonrası bir değerlendirme yapan Naci Görür, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu fay Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay kolu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik'te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun."

Naci Görür Deprem Hakim Maraş Hatay Doğal Afetler Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (31)

Hamit Gündoğdu:

Soğukkanlı olması gereken konunun uzmanı bir bilim adamı ağlayacak duruma geliyor ise vah!?.. ülkeme....vah ki..vah!?

357
55
yanıtYanıtla
Zafer Gönç:

Doğru tespit..

yanıt74
yanıt13
Cahit Tokman:

İsrail kepği seni

24
276
yanıtYanıtla
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

40 senedir bilemiyorsunuz ne depremleri nede hava tahminlerini, depremci dede vardı vefat eden o da hiç bilemiyordu ama reklamını yaptı isim yaptı yoktan yere

27
141
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

81 il yaz 10 yıl sonra deprem olsun bak dedim de ya bunları kim prof yapıyor evleri yapan devlet mi insan yapıyor eski evleri yıktırıyorlar mı? Kusura bakmayın 60 yıllık binalar var halen ama kentsel dönüşüme girmiyor

44
116
yanıtYanıtla
Hüseyin Kara:

13 yıl sonra gerçekleşen Rum Savaşı kehaneti için bunu kim peygamber yapıyor dedin mi ey aklı evvel kişi?

yanıt11
yanıt14
sade vatandaş:

biz depremi her gün marketlere girdiğimizde raflardaki fiyatlar yüzünden dokuz şiddetindeki depremlerde olduğu gibi sarsılarak yaşıyoruz bu sarsıntılar kasada yirmibeş kuruşluk poşeti doldurmaya çalışırken bile sürüyor ama bize ağlayan acıyan gözümüzün yaşına bakan olmuyor

92
47
yanıtYanıtla
Murat Topcu:

Sen de akıllı olsaymışsın

yanıt13
yanıt44
Emir Emir:

KAHRAMANMARAŞ, HATAY, OSMANİYE, ADIYAMAN BURALARDA 7 ÜZERİ İKİ DEPREM 12 SAAT İÇİNDE OLDU, 350 KM KIRILMIŞ OLAN BU FAYLAR TEKRARDANMI KIRILACAK,PROF SÜLEYMAN PAMPAL'DA ŞUAN İÇİN BU FAYLAR KIRILDI YAKIN ZAMANDA OLMAZ DİYOR.İŞİ KARA PROPAGANDAYA ÇEVİRMEYİN.

48
76
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Naci hoca bu güne kadar ne dedi ise çıktı, herkes kendi çapında önlemini almaya çalışmalı, dandik ömrünü doldurmuş binalardan ne kiralama yapmalı ne satın almalı, devletin gücü böyle afet durumlarında yetersiz kalabilir .

104
18
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title