Haberler

Terör örgütü PKK'nın kurucularından Ali Haydar Kaytan etkisiz hale getirildi

Güncelleme:

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Irak'ın kuzeyi Kandil'e düzenlenen operasyonda, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile birlikte PKK'nın kurucularından biri olan ve Öcalan'ın en yakınındaki isim olan "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Örgüt içinde morallerin bozulmaması için Kaytan'ın ölümünü sakladığı belirtildi.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK/KCK Genel Başkanlık Konseyi ile Yürütme Konseyi üyesi olan örgütün kurucularından Ali Haydar Kaytan'ın Kandil'e düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Ağar, "Sahadan aldığım bilgiye göre; en önemli 7 terörist başından biri olan Ali Haydar Kaytan'ı, SİHA'nın geçen sonbaharda vurduğu; ancak örgüt tarafından gizlendiği ifade ediliyor" açıklamasında bulundu. Ağar, "Biz Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ı yani medyatik olanları biliyoruz; ama Ali Haydar Kaytan da en az onlar kadar, hatta ideolojik ve siyasi yönüyle onlardan daha önemli bir terörist başı" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın kurucularından Ali Haydar Kaytan etkisiz hale getirildi

TESLİM OLAN ÖRGÜT MENSUPLARI TEYİT EDİYOR

Öte yandan, bölgedeki yerel kaynaklar üzerinden gelen bilgilere göre, Kaytan'ın Eylül 2019'da Türkiye'nin Kandil'e yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında öldüğü söyleniyor. Ayrıca, örgütten kaçarak Türkiye'ye teslim olan bazı örgüt mensuplarının da bu bilgiyi teyit ettiği teröristin uzun zamandır ortalıkta görünmediğini söyledikleri belirtiliyor. Nitekim, Kaytan'ın uzun zamandır ne açıklama yaptığı, ne görüntü verdiği, örgütün ölümü sakladığı öne sürüldü. PKK'nın, 'moraller bozulmasın' diye üst düzey ölümleri sakladığı biliniyor.

PKK'NIN KURUCULARINDAN

Terörist başı Abdullah Öcalan ile birlikte PKK'nın 6 kurucusundan bir olan Kaytan, halihazırda PKK/KCK Genel Başkanlık Konseyi ile Yürütme Konseyi üyesi. Ayrıca, PKK/KCK'nın ideolojik alan sorumlusu. Öcalan'dan sonra örgütün ideolojik ve teorik yönü en güçlü mensubu olarak bilinir. Bir dönem örgütün canlı bomba ve özel kuvvetler unsurlarının eğitim ve motivasyonunundan da sorumlu oldu. 12 Eylül 1980 darbe sürecinde yurtdışına kaçtı. 1980'li yıllarda önce Almanya'dan sonra Fransa'dan sığınma talebinde bulundu. 'Adam öldürme', 'adam kaçırma' ile 'terör örgütüne üye olma' suçlarından 1994'de yargılandığı Almanya'da 7 yıl hapis cezası almasına rağmen, serbest bırakılmasının ardından Lübnan'a geçip, Öcalan ile birlikte yeni kadroların eğitimiyle ilgilendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Haydar Kaytan Abdullah Öcalan PKK Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

TÜRKİYE:

Vurun kahpeleriii

83
140
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

pkk’yı bitirecek tek lider mansur yavaştır.nokta.

yanıt2
yanıt3
cem:

ateşi bol olsun hainin

50
93
yanıtYanıtla
Alperen:

Öncelikle ateşi bol olsun yorumunu beğenmeyen içimizdeki hainlere lanet olsun

yanıt24
yanıt1
TÜRKÜMBEN:

YAZIK YA ÖBÜRLERIDE GEBERMEDI. AMA ODA OLACAK INSALLAH YAKINDA

59
68
yanıtYanıtla
Eleman:

Iste bu kardesim, af etmeyin. Benim vatandasima, benim polisime, askerime kursun sikani affetmeyin.

yanıt24
yanıt45
tüm şehitlerin kardeşi:

nice ocaklar yıktın, nice ana kuzularına kıydın, emperyalistlerin uşaklığını yaptın, ekmek yediğin çanağa pisledin. cehenneme gideceğin kesin dilerim hiç çıkmazsın cehennemden.

9
3
yanıtYanıtla
eses:

Aci var mi aci ?

7
5
yanıtYanıtla
ADALET:

Mutkala bir gün zamanı gelince adalet ilahi adaletle birleşerek gelecek. bu vatana ihanet eden tüm hainler; türkü, kürdü, laz-ı, alevisi, sünni si mutlaka cezalarını bulacaklardır. Devletle mücadele etmek ahmaklarla, hainlerin işidir. devlette elbette gereğini yapıyor yapacaktır. Allah devletimizi hep güçlü ve bayidar eylesin.

7
1
yanıtYanıtla
Pikaçu:

isim ve bıyıklardan sünni olduğu nasılda belli değil mi

0
6
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title