Haberler

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Mikatsadze'den, Başkan Köksoy'a Ziyaret

Gürcistan Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoyu makamında ziyaret etti.

Gürcistan Cumhuriyeti'nin Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoyu makamında ziyaret etti.

Belediye makamında gerçekleşen ziyarete, Vali Yardımcısı Salih Kalkan ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci eşlik etti. Başkonsolos Avtandil Mikatsadze ziyarette, Ardahan'ın Gürcistan'a açılan sınır kapıları ve samimi komşuluk ilişkileri dolayısıyla kendileri için çok özel bir şehir olduğunu dile getirdi. Mikatsadze, "Ardahan'ı çok seviyoruz. Burası bizim için, ülkemize geçiş noktası olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor. Burada özellikle turizmi geliştirme konusunda bazı çalışmalar yapıyoruz. İki ülke arasında ilişkiler çok güzel. Biz Türkiye'yi dost ve kardeş ülke olarak görüyoruz. İki ülke olarak aynı bölgede birlikte güzel çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Başkan Köksoy ise, "Biz yıllardır dostça yaşamış ve kültürel bağları olan iki komşu ülkeyiz. Özellikle turizm konusunda iki ülke ve Ardahan olarak iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Bölgemiz, özellikle turizm alanında gün geçtikçe daha çok zenginleşiyor. Ardahan'da Orman Müdürlüğü yaptığım dönemde 20 milyon fidan diktirdim. Şimdi o fidanlar büyüdü kocaman ormanlar meydana geldi. Bu ormanlarda yabani hayvanlar için geçiş koridorları yaptık. Umuyoruz ki, Ardahan ile komşu Gürcistan arasında turizm başta olmak üzere diğer alanlarda da iyi işler başarırız.

İki sınır kapımızla birlikte, kısa bir süre önce yolcu ve yük taşımacılığına açılan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile ülkelerimiz birbirine daha yakın hale geldi. Yolcu ve yük taşımacılığında iki ülke arasında yeni ticaretlerin yanı sıra turizmde de önemli gelişmeler sağlanacaktır." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Çetin Demirci Gürcistan Ardahan Trabzon Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title