Haberler

Güneydoğu Kadınının Güçlendirilmesinde Yenilikler Toplantısı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı'nın (SIDA) finansman desteği ile uygulanan "Güneydoğu Anadolu'da Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler"...

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı'nın (SIDA) finansman desteği ile uygulanan "Güneydoğu Anadolu'da Kadının Güçlendirilmesinde Yenilikler" (IWEP) projesi ikinci aşama toplantısı Şanlıurfa'da yapıldı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman'ın da katıldığı toplantı da bir konuşma yapan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkanlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak olan GAP, çok sektörlü, entegre ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı ile ele alınan bir bölgesel kalkınma projesidir"dedi.

Karahocagil, kadınların ekonomik ve politik karar alma süreçlerine etkin katılımının hayati önem taşıdığını, kadınların, sürdürülebilir insani gelişme sürecinin hem uygulayıcıları hem de yararlanıcıları olarak kalkınma sürecinin vazgeçilmez ön koşulu ve dayanağı olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir insani kalkınmanın sağlanması çabası içinde olan GAP İdaresi'nin kadın, çocuk, topraksız çiftçi, engelli ve dezavantajlı grupların güçlendirilmesi ve kalkınma sürecine entegre olması amacıyla program ve projeler uyguladığını söyleyen Karahocagil, "Proje, GAP Bölgesinde yaşayan kadınların iş yönetimi ve girişimcilik becerilerinin arttırılması, pazarlama bağlantılarının kurulması ile istihdam ve gelir elde etme olanaklarının arttırılması ve bölgesel hazır giyim markası "Argande" aracılığı ile üretime katılan kadınların elde ettikleri gelirin arttırılması bileşenlerinden oluşmaktadır. Bu bileşenler altında yürütülen çalışmalarla, sosyal ve bireysel üretim kapasiteleri artan, işletme düzeyinde yönetim becerileri desteklenen, girişimcilik, istihdam ve gelir etme olanakları çoğaltılan Bölge kadınlarının, parçası oldukları topluluklar içerisinde sosyal olarak güçlendirilmesi amaçlanmaktadır" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Birleşmiş Milletler Şanlıurfa İsveç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title