Haberler

Güneş Tarlası 4 Kat Büyüyecek

Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak adına üç yıl önce ‘Güneş Tarlası’ kuran ve bugüne kadar 700 bin lira değerinde elektrik üreten Karşıyaka Belediyesi, çevreci yatırımını 4 kat büyüteceğini bildirdi.

Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve yaygınlaştırmak adına üç yıl önce 'Güneş Tarlası' kuran ve bugüne kadar 700 bin lira değerinde elektrik üreten Karşıyaka Belediyesi, çevreci yatırımını 4 kat büyüteceğini bildirdi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın destekleriyle kurulan Güneş Tarlası, Eylül 2014'te Yamanlar Dağı eteklerindeki 10 bin metrekarelik arazide faaliyete geçirildi. 2013 adet güneş paneli ile üretim yapılan tesiste, bugüne kadar 700 bin bin liralık (1.502.752 kwh) elektrik enerjisi elde edildi. Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Eğitim Merkezi, Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı ile Türkan Saylan Kız Öğrenci Misafirhanesinin elektrik ihtiyacı buradan karşılandı.

Güneş Tarlasını yaygınlaştırmak ve belediyenin diğer birimlerinin de bu imkandan yararlanmasını sağlamak isteyen Karşıyaka Belediyesi, bu konuda yeni bir çalışma başlattı. Güneş Tarlasının üst kısmındaki boş alana ve çatıları uygun olan belediye binalarına güneş panelleri yerleştirmek için resmi temaslarını sürdüren yetkililer, girişimlerin olumlu sonuçlanması halinde projeyi 4 kat büyütmüş olacağını bildirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Güneş Tarlasını kuran ilk belediye olduklarını yineleyerek, "Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli en yüksek olan ülkeler arasında yer alıyor. Hem ekonomi, hem de çevre için bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekiyor. Karşıyaka Belediyesi olarak, yerel yönetimler bazında bu alanda öncü konumdayız. Ege Bölgesinde Güneş Tarlasını kuran ilk belediye olduk. Güneş enerjisinden daha çok yararlanabilmek adına araştırmalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Umarım en kısa sürede olumlu gelişmeler yaşayacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Kalkınma Ajansı Karşıyaka Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title