Haberler

"Zaman Ne Demektir?"

Güncelleme:

Irmak Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Irmak Bienali "Zaman ne demektir?" sorusuyla başladı.

2. IRMAK OKULLARI BİENALİ'NDE ZAMAN KAVRAMINA FARKLI BİR BAKIŞ

Akademik, sosyal ve kültürel alanlarda başarılı olan, toplumsal duyarlılıkları gelişmiş gençler yetiştiren Irmak Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Irmak Bienali "Zaman ne demektir?" sorusuyla başladı. Herkes için farklı bir tanımı olan zaman kavramını farklı disiplinlerdeki sanat eserleri ve performanslarla anlatmayı hedefleyen bienal, Irmak Okulları öğrencileri tarafından "Zaman kavramına farklı bir yolculuk" olarak tanımlanıyor.

Akademik, sosyal ve kültürel alanlarda başarılı olan, toplumsal duyarlılıkları gelişmiş gençler yetiştiren Irmak Okullarında bu yıl ikincisi düzenlenen ve ana teması "zaman" olan bienal; grafik ve yüzey düzenlemeleri, iki boyutlu çalışmalar, heykel ve tuval çalışmaları, moda tasarımı ve video enstalasyonlarından oluşan geniş bir yelpazedeki eserlere ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık bin kişilik bir katılımın sağlandığı bienalde, bu sene bini aşkın katılım hedefleniyor.

10 Farklı Atölye Çalışması

Irmak Okulları öğrencileri tarafından öğretmenlerin rehberliğinde hazırlanan eserlerden oluşan bienalde dikkat çeken etkinliklerin başında, "zaman" teması çerçevesinde gerçekleştirilecek olan 10 ayrı atölye çalışması bulunuyor. Atölye çalışmalarında, 100 öğrenci ve 10 sanatçının farklı bakış açıları ile yaratıcılığın sanata dönüştüğü çalışmalar yapılacak.

Bienal, herkes için farklı tanımlamalara sahip olan zaman kavramını sanatla birleştirerek ortak sanatsal bir kurgu çerçevesinde farkındalık uyandırmayı ve zamanla ilgili farklı yaklaşımları izleyicilere 6-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin perspektifinden sunmayı hedefliyor.

Bienal kapsamında yer alan sergi ve performanslar arasında şunlar yer alıyor:

Tuval Çalışması: 9. ve 10. sınıf öğrenciler tarafından akrilik boya tekniği, kolaj ve karışık teknikler kullanılarak yapılan tuval çalışmasında, farklı insan yaşamlarından yola çıkılarak zamanın yaşamdaki yeri anlatılıyor. Farklı insan yaşamlarını konu alan 4 farklı tuvalden oluşan çalışma, birbirine zıt yaşamları örneklendirmesi açısından farklılık yaratıyor.

Moda Tasarımı: 5. sınıf öğrencilerinin Salvador Dali'nin "Belleğin Azmi" adlı tablosundan esinlenerek hazırladıkları "Anı Giydim" çalışmasında başrol oynayan saat temalı kostümler, zamanın ne kadar değerli olduğunu gözler önüne seriliyor.

Fotoğraf Sergisi: Irmak Okullarının bahçesinde yer alan 162 yıllık servi ağacının 8. sınıf öğrencisi tarafından dört ayrı mevsimde çekilmiş fotoğraflarından oluşan çalışma, zamanın değişimine tanıklık yapıyor.

Video Çalışması: 11. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan, bienale hazırlık görüntülerini içeren video çalışması ile zamanın herkes için farklı içeriklerle zenginleşerek anlam kazandığını anlatıyor. Okulda farklı zamanlarda çekilen görüntülerin bir araya getirildiği çalışmada, zamanın aynı mekânda yarattığı farklı etkiler örneklendiriliyor.

10. sınıf öğrencilerinin okulda yaptıkları röportajlardan oluşan "Günümüz nasıl geçti?" adlı video çalışmasında gündelik yaşamda bireylerin zamanla ilişkisini anlatıyor. Bir günün nasıl geçtiğinin üç kelime ile anlatılması üzerine kurgulanan video çalışması, zamanın herkes için farklı bir anlamı olduğunu ispatlıyor.

Heykel çalışması: 8. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan dinozor heykellerinden oluşan çalışma, "Dinozorların nesli tükenmeseydi bugün nasıl olurlardı?" sorusuna öğrencilerin gözünden cevap veriyor. Öğrencilerin hayal gücünün eseri olan 3 boyutlu dinozorlar, bugünün dünyasına göre tasarlanmış olması farklı bir çalışmayı ortaya koyuyor.

Enstalasyon Çalışması: Lise öğrencileri tarafından gerçekleştirilen "Karanlık Oda" enstalasyonu, "Zamanda yolculuk olsaydı nasıl olurdu?" sorusuyla başlayarak "Zamanda Yolculuk" teması altında karanlık oda etkinliğini içeriyor. Bu etkinlikteki amaç "Zamanda yolculuk yapma şansımız olsaydı hangi zamana gitmek isterdik ve ne hissederdik?" sorularına cevap arıyor.

6. sınıf öğrencileri tarafından yapılan "Erteledim (Zamanı askıya almak)" enstalasyonunda strafor malzeme kullanılarak yapılan tasarım, öğrencilerin gerçekleştirmek isteyip de erteledikleri ya da yapamadıkları eylemler betimleniyor. Öğrencilerin strafordan yaptıkları askılarda tasvir ettikleri ertelenen eylemler, ertelenen her günün aynı zamanda bir zaman hırsızlığı olduğunu kanıtlıyor.

Kadıköy Caddebostan'da yer alan Irmak Okulları kampusunda 5 Hazirana kadar sürecek olan 2. Irmak Okulları Bienali'nde gerçekleşecek atölye çalışmaları ve tarihleri ise şöyle:

16 Mayıs 2012 Çarşamba - Hande Kantek – Zaman ve Görelelik Kuramı Atölye Etkinliği

"Eintein İzafiyet Kuramı"na bağlı olarak zaman, mekan, hareket ve nesne ilişkisinin ortaya konulacağı atölye çalışmasında, öğrenciler atık malzemelerle üç boyutlu çalışmalar gerçekleştirecek.

17 Mayıs 2012 Perşembe - Evrim Kılıç – Atölye Etkinliği

Heykel konusunda bilgilendirme içerikli olarak başlayacak atölye çalışmasında zamana ve farklı ülke kültürlerine göre değişen portrelerden rölyef çalışmaları gerçekleştirilecek.

22 Mayıs 2012 Salı - Mihriban Mirap – Atölye Etkinliği

Mihriban Mirap öncülüğünde öğrenciler tarafından kolâj tekniği ile resim düzenlemesi gerçekleştirilecek.

23 Mayıs 2012 Çarşamba - 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer İ.Ö.O. ile Atölye Etkinliği

30 Mayıs 2012 Çarşamba - Galatasaray İlköğretim Okulu ile Atölye Etkinliği

"Bienal nedir?" sorusuna cevap verecek olan atölye çalışmalarında atık malzemelerle zaman temasını vurgulayan yaratıcı çalışmalar gerçekleştirilecek.

24 Mayıs 2012 Perşembe - Belgin Köseoğlu- Maltepe Kazım Tunç İ.Ö.O. ile Atölye Etkinliği

Seramik sanatı hakkında bilgilendirici bir niteliğe sahip olan atölye çalışmasında yapılacak seramik hamurlarında zaman teması vurgulanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Moda Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri dönecek mi? Türkiye'ye dönme kararı aldı Dilan Çiçek Deniz kimdir? Dilan Çiçek Deniz kaç yaında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Konyaspor küme düşme ihtimali var mı, ligde kalmayı garantiledi mi? 20-21 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20-21 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Milli yas ne zaman bitiyor, son gün ne zaman?
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title