Haberler

Yoklama da İsmi Okunmayan Alaplılı Asker Mücahit Coşkun'un Ailesine Ziyaret

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Kdz.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç ve askeri erkan Afyonkarahisar'daki 25 askerin şehit olduğu patlamada yoklama da ismi okunmayan Mücahit Çoşkun'un ailesini ziyaret etti.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç,

askeri erkan, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile birlikte Afyonkarahisar'daki 25 askerin şehit olduğu patlamada yoklama da ismi okunmayan Mücahit Çoşkun'nun ailesini ziyaret etti.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ziyarette yaptığı konuşmada Afyonkarahisarda yaşanan patlamada 25 askerin şehit olduğunu Mücahit Coşkun'un da aynı birlikte görev yaptığını ve yapılan yoklamalarda kayıp olan asker olarak adının geçtiğim söyledi.

Kan ve DNA testlerinin ve araştırmaların devam ettiği için resmi açıklama yapmanın mümkün olmadığını belirten Malğaç," Afyonkarahisar da yaşanan patlamada 25 askerimiz şehit oldu. Alaplı asker kardeşimiz Mücahit Çoşkun'un da aynı birlikte görev yaptığını öğrendik. Kendisi yoklamada kayıp olarak belirtilen askerlerden birisidir. Kan testleri, DNA testleri ve araştırmalar yapıldığı için resmi bir açıklama yapmamız söz konusu değil,

sonuçlanınca açıklama yapabiliriz. Ama aldığımız bilgiler askerimizin yoklamada kayıp askerlerden olduğu, Allah'tan umut kesilmez, ancak millet olarak başımız sağ olsun, askerimiz şehit olduysa başımız sağ olsun,

yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Acı hepimizin acısı muhtarımız, Mücahit Coşkun'un yakını kardeşleri ile birlikte oradalar. Bizde haber bekliyoruz. Sağlık ekiplerimiz ailemizden kan örneği alarak gerekli yerlere ulaştıracaklar. Biz de bir an önce sonucu öğrenmek istiyoruz. Ama metanet lazım" dedi.

Mucahit Coşkun'u babası Şeref Coşkun, patlamada kasıt ve ihmal varsa haklarını helal etmeyeceklerini belirterek," Patlama da eğer kasıt ve ihmal varsa, kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz. Bu olayın takip edilmesini, ihmal ve kasıt olmadığının araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Oğlunun eşi ile patlamadan bir gün önce görüştüğünü belirten baba Coşkun,,"

2 günlük dağıtım izni varmış, dağıtım izni için buradan geçerken bir uğrayayım demiş, bir gün kaldı ertesi gün gitti Cuma günü geldi, Pazar akşamı gitti. En son eşiyle patlama olmadan bir gün önce görüşmüş, depoya gideceğim demiş, ondan sonra kendisinden bir haber alamadık. Şu anda iki oğlum Afyonkarahisar'a gitti. Oradan annesi ve babasından kesin sonuç alınabilmesi için kan örneği alınması gerekiyor demişler. Bizde kan vermek için bekliyoruz. Sağlık ekipleri gelerek bizden kan örneği alacaklar" diye konuştu.

Mücahit Coşkun'un abisi Yahya Coşkun da "Daha önce eşine söylemiş, göreve başladığımızdan bu yana depoda istif düzenleme yapıyoruz. Kendisi ile Salı günü akşamı görüştük. İhmal var mı yok mu bunu ben bilemem onu görevliler biliyor.

Babam zaten ihmal varsa hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Aynı şeyi bende söylüyorum. Orada görev yapan bir askerin

o saatlerde bir

çalışmanın olmaması gerektiğini söylüyor.

Kardeşim üniversite mezunu, ben lise mezunuyum, ilkokul mezunu olan bir insanın bile o saatte depoda istif ve düzenlemenin olmayacağını bilmesi gerekiyor" dedi.

Öte yandan, kayıp asker Mücahit Coşkun'un askeri birliğine teslim olmadan önce mesaj çektiği

Afyyonkarahisar'indim birazdan birliğime teslim olacağım ve Allah'a emanet olun, dua edin dediği belirtildi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Enç,

askeri erkan, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ile birlikte şehit haberi gelmesi halinde askeri törenin ve şehidin mezarının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mücahit Coşkun Yahya Coşkun Zonguldak Alaplı Politika Güncel Haberler

title