Haberler

Yıldırım: Tarihi Eserler İhya Ediliyor (2)

Yıldırım.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bu millet ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, sofradaki zeytininden, tarladaki buğdayından, dükkanındaki kazançtan artırarak yemeyerek, içmeyerek imam hatip okullarını kurmuş ve"...

Yıldırım: TARİHİ ESERLER İHYA EDİLİYOR (2)

"İMAM HATİPLER BU MİLLETİN TA KENDİSİDİR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bu millet ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, sofradaki zeytininden, tarladaki buğdayından, dükkanındaki kazançtan artırarak yemeyerek, içmeyerek imam hatip okullarını kurmuş ve bugünlere gelmesini sağlamıştır. İmam hatipler bu milletin özü ve ta kendisidir" dedi.

İzmir Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda İmam Hatipliler ve Mezunlular Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ak Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Rifat Sait, Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Hamza Dağ, Ak Parti İzmir, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın bulunduğu kutlamalarda eğitimde 4+4+4 sistemine de övgüler yağdırıldı. Toplantıda katılımcılara seslenen Bakan Yıldırım, Hazreti Muhammed'in İslam dünyası için önemini vurguladığı konuşmasında, "Efendimiz hem varlığa anlam katmış, aynı zamanda varlığın anlamı olmuştur. İşte bu nedenle yaratılışının temelinde de sevgi vardır. Onun içindir ki İslam sevgi dinidir, hoşgörü dinidir. Onun içindir ki Kuran da bir sevgi rehberi, yol göstericidir" dedi.

İmam Hatip Liseleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Yıldırım, "Şunu unutmayalım, hem Peygamberimizin hayatı, hem Kuran-ı Kerim'in en güzel öğrenildiği eğitim kurumlarının başında İmam Hatip Okulları gelmektedir. İmam Hatip Okulları'nın ilime ve ilim adamına verildiği büyük değer sayesindedir ki bu okullardan dini ilimlerde ve diğer ilim dallarında ilim adamı, devlet adamı ülkemize yararlı olan binlerce aydın yetişmiştir. Bu nedenle İmam Hatip Okulları yüce milletimizin tam anlamıyla varını yoğunu ortaya koyup inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardan biri olmuştur. Bu millet ekmeğinden, kısıtlı gelirinden, sofradaki zeytininden, tarladaki buğdayından, dükkanındaki kazançtan artırarak yemeyerek, içmeyerek İmam Hatip Okullarını kurmuş ve bugünlere gelmesini sağlamıştır. İmam Hatipler bu milletin özü ve ta kendisidir" dedi.

"İNAT UĞRUNA KAPATILDI, ORTA KISMI TEKRAR AÇILDI"

Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarihte genç nesillerin manevi değerlerine saldırılan bir çok dönemler olmuştur. Ancak çocuklarımızın manevi değerlere sahip olmalarını, inanmalarını engellemeye dönük her irade, her idare tarih boyunca her seferinde başarısızlığa mahkum olmuştur. Tarihi tecrübe bize göstermiştir; din ve maneviyat eğitimini kısıtlamak, yasaklamak, engellemek asla akılcı bir yol olmamıştır. Yaptığımız yeni yasal düzenlemeyle bir baskı neticesinde bir inat uğruna kapatılan İmam Hatip Okulları'nın orta kısmı tekrar açılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. Milletin sahiplendiği, şefkatle bağrına bastığı bu okulları bugün yeniden millete iade etmenin, milletle kucaklaştırmanın mutluluğunu, bahtiyarlığını birlikte yaşıyoruz. Bu düzenlemeyle birlikte alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin hayatını ve Kuran-ı Kerim dersini de bir seçmeli ders olarak bütün ilk ve orta okullarda okunmasının yolunu açtık. İsteyen her öğrencimiz erken yaşta öğrenilmesi daha kolay yüce kitabımızı okullarda öğrenebilecek."

VALİ KIRAÇ'TAN TEŞEKKÜR

İzmir Valisi Cahit Kıraç da toplantıya vesile olanları tebrik ederek "Bu tür etkinlikler Peygamber Efendimizi daha iyi tanımamıza yardımcı olacaktır. Konu ile alakalı duygu, düşünce ve bilgi birikimlerini paylaşacak olanlara teşekkür ediyorum. Dünyaya gelişi, insanlık tarihi için önemli bir dönüm noktası olan Hazreti Muhammed'in hayatı, kişiliği ve faaliyetleri her disiplindeki bilim insanlarının ilgi alanına girmiş, hakkında 14 asırdır kütüphaneler dolusu eserler kaleme alınmıştır" dedi.

İZMİRLİ ÖĞRENCİLERİN BİNDE 8'İ İMAM HATİPLİ

Karabağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arif Ayyıldız da İzmir'deki 650 bin ilk ve orta öğretim öğrencisinden 5 bin 400 civarının kentteki 13 İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüğünü anlatarak "Basit bir hesap yaptığınız zaman binde 8 ediyor. O kadar bizden korkmaya, tehlikeli göstermeye, şu veya bu gibi, Arap milliyetçisidir, bilmem nedir diye karalamaya hiç gerek yok. Biz kimseye kırgın değiliz. Ama diyoruz ki lütfen artık yakamızı bırakın, biz de bu milletin evladıyız" dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kısa tuttuğu konuşmasında "En hayırlı yol Allah'ın yoludur" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Cahit Kıraç Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title