Haberler

Yerköylü Robotlar Ödülleri Kaptı

Yozgat'ın Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, katıldıkları 10.Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde, şerit takip eden robotlarıyla Türkiye'den 20 üniversite, Romanya, İran ve Katar gibi ülkelerin katıldığı 197 robotu...

Yozgat'ın Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, katıldıkları 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde, şerit takip eden robotlarıyla Türkiye'den 20 üniversite, Romanya, İran ve Katar gibi ülkelerin katıldığı 197 robotu geride bırakarak birinci oldu.

10. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde ilk 4 dereceyi elden eden Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Dernek Başkanı ve Yerköy İdmanyurduspor Kulüp Başkanı Ayhan Çelik tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, okulda düzenledikleri ödül töreninde yaptığı konuşmada, okul olarak 6 robotla yarışmaya katıldıklarını çizgi izleyen robot kategorisinde ilk üçü göğüslediklerini 4. olan yarışmacının da kendi liselerinden olduğunu söyledi.

Yarışmaya kendi kategorilerinde yurt içi ve yurt dışından 197 robot katıldığını, 20 üniversite, 90 meslek okulu, 15 özel okulun katıldığını ifade eden Almacı, "Okulumuzda kurduğumuz Robot Kulübü ile Elektrik Elektronik Teknolojisi alan öğretmenleri ve öğrencileri tarafından robotlarımız hazırlandı. Çizgi takip eden robotlarımızla şoför olmadan bir araç yoldaki çizgileri takip ederek istenilen yere gidebiliyor. Yoldaki çizgileri takip ederek hiçbir yere çarpmadan yüklenilen adrese ulaşabiliyor" dedi.

9-10 Mart 2013 tarihlerinde ODTÜ'de gerçekleştirilen yarışmaya, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı Öğretmenleri Erdoğan Çelik, Ali Sarıtaşcı, Fatih Sümer, Mustafa Oflaz, Faruk Kalmuk, Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Salih Aydoğan, Elektrik-Elektronik Alanı öğrencilerinden Ömer Uyar (11-D), M.Fahri Gülhan (11-D), İbrahim Can Tunç (11-E), İhsan Akbulut (ATL-11) ve Mustafa Altınok'tan (9-B) oluşan ekiple katıldıklarını ifade eden Almacı, "Çizgi İzleyen Robot kategorisinde yarışmaya katılan okulumuz tüm ödülleri topladı. Yarışmaya katılan 197 robot arasında robotlarımızdan Emir isimli robotumuz birinci, Ayçelik isimli robotumuz ikinci, Bozok isimli robotumuzu üçüncü, Aybeytopetrol isimli robotumuz ise dördüncü oldu. Yarışmada bize maddi manevi destek olan, robot yapımında gerekli olan pisti sağlayan ve Ankara'da düzenlenen yarışmaya gidiş dönüş için minibüs veren Yerköylü işadamımız Ayhan Çelik Bey'e büyük katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yerköylü işadamı Ayhan Çelik, meslek lisesi öğrencilerini her alanda desteklediklerini ve elde edilen başarılarının kendilerini de gururlandırdığını belirterek, "Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Biz iş adamları ve sanayiciler olarak memleketteki sanayinin

gelişmesi için bu gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bu öğrencilerimiz kendilerine destek verildiğinde neler yapabileceklerini gösterdiler. Allah nasip ederse yurt içi ya da yurt dışı her programda bütün yarışmaların finansını sağlayıp her yarışmaya katılmalarını destekleyeceğim. Bu gençlerimizin maddi ve manevi devamlı yanlarında olacağım" dedi.

Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Alanı öğrencilerinden Ömer Uyar ise çizgi takip eden robotla şerit takip eden otomobil hayal ettiklerini ve kazaların önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı. Robotlarımız siyah zemin üzerindeki beyaz çizgi ya da beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi rahat takip edebiliyor. Önlerindeki sensör aracılığıyla mesafeye göre durabiliyor. Bize kendimizi geliştirme olanağı tanıyan okul yönetimimize, öğretmenlerimize ve işadamımız Ayhan Çelik'e teşekkür ediyorum" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Yerköy Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title