Haberler

Yenişehir ADEM'de Yıl Sonu Sergisi

Güncelleme:

Diyarbakır Yenişehir Aile Danışma Merkezi'nde (ADEM) düzenlenen kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Yenişehir Aile Destek Merkezi, (ADEM) dönem sonu sergisi ve etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında yıl boyunca kurslarda kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler, (El sanatları, Tel Kırma) takı tasarım ve tekstil, giyim, resim ve bağlama gibi kurslardaki yapılan faaliyetler ve elde edilen ürünler sergilendi.

Açılışa Diyarbakır Vali Yardımcısı Zafer Engin, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli ve eşi Tuğba Demirelli, Bağlar İlçe Kaymakamı Dursun Balaban, İş-Kur Müdürü Selahattin Bayram, Milli Eğitim Müdürü Adnan Hürata, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezzak Tekin, Halk eğitim Merkezi Müdürü Nurullah Öncü, Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürü Ramazan Çetin, Ulucami Baş Müezzini Mehmet Emin Yılldız, Yenişehir ADEM Müdiresi Nezihe Kent, ilçedeki kamu kurumu müdürleri, usta öğreticiler, çeşitli kurslarda eğitim gören kadınlar ve aileleri katıldı.

KISA ZAMANDA BİRÇOK FAALİYET

Yılsonu etkinliği ve serginin açılışında konuşan Yenişehir İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli, Kasım 2012'de açılan Yenişehir ADEM'in kadın ve genç kızları hizmet verdiğini belirterek, "Yaklaşık 1,5 yıllık sürede, toplam 13 tane kurs açmış ve toplam 800 kişinin kaydı alınmıştır. Bunların bir kısmı aktif olarak kurslara devam ederken 400 kadın ve genç kızımız kursları başarı ile tamamladı. Bu kadın ve kızlarımıza sertifika ve çeşitle belgeler verilmiştir. Belgesini alan kursiyerlerimizden birçoğu bugün meslek sahibi oldu ve evinin ekonomisini katkıda bulunuyor. Örneğin üç kursiyerimiz aldığı belge ile bugün kuaförlük dükkanı açmıştır. Bunun yanında birçok kursiyerimiz de işe başlamıştır. İşte hedefimiz de budur" dedi.
Kaymakam Demirelli, merkezde bugün itibarıyla tesktil, kuaför, anasınıfı, giyim, cilt bakımı, okuma-yazma, bağlama, ebru, el sanatları (tel kırma) takı tasarım ve Kur-anı Kerim kursları aktif olarak faaliyet gösterdiğini ve toplamda 340 kursiyerin 16 usta öğreticiden eğitim aldığını da sözlerine ekledi.

KAYMAKAM DEMİRELLİ'NİN MÜTEVAZILIĞİ

Yılsonunda elde edilen başarıların sergilenme zamanı geldiğini kaydeden Kaymakam Demirelli, yine her zamanki gibi mütevazılığini bir kez daha göstererek etkinliğin açılışını hanımlara yaptırdı. Açılış kurdelesini kesen kadınlar protokol ile birlikte sergiyi gezdi.

KÜRTÇE MÜZİK ALKIŞLANDI

Sergide el emeği ürünler, giyim ve tekstil ürünleri ile bölgesel tel kırma dikkat çekerken, yıl boyunca bağlama kursuna katılan öğrencilerin verdiği mini konser davetlileri mutlu etti. Bağlama kursuna katılarak bağlama öğrenen 11 yaşındaki Umut Taylan'ın söylediği Kürtçe, 'Malam Barkır' (Evimi Taşıdım) şarkısını söyledi. Protokol minik Taylan'ın yöresel kıyafetleri içerisinde söylediği Kürtçe şarkı nedeniyle tebrik edip alkışladı.

Sergiyi gezen protokole daha sonra yine kadınlar tarafından yapılan gözleme ve ayran ikram edildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Demirelli Diyarbakır Yenişehir Bağlama

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });