Haberler

Mersin'de Yengesini Öldüren Sanığa Müebbet

Güncelleme:

Mersin'de ağabeyinin eşi Nurcan Bıyıklı'yı evinde boğazını bıçakla keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Mersin'de ağabeyinin eşi Nurcan Bıyıklı'yı (51) evinde boğazını bıçakla keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet ve 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Bıyıklı (36), maktulün eşi Celal, oğulları Ayhan, Şahin ve kızı Özlem Bıyıklı ile ağabeyi Ahmet Güzel ve avukatlar katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanığın kardeşi Emine Bıyıklı, önceki celsede ağabeyinin kendisine yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Annesi Şehriban Bıyıklı da cinayetle ilgili bilgisinin olmadığını, olayı sonradan öğrendiğini belirtti.

"NAMUS YÜZÜNDEN ÖLDÜRDÜM"

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, ağabeyinden 4 bin lira alacağı olduğunu, bu yüzden yengesine gittiğini, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışmada yengesini öldürdüğünü söyleyen zanlı Ferhat Bıyıklı ise, mahkemedeki son savunmasında, cinayeti namus meselesi yüzünden işlediğini önü sürdü. Son sözleri sorulan sanık Ferhat Bıyıklı, ekonomik durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ben onu iple bağlamadım. İpi evde buldum. Yengemin elleri bağlı olması halinde otopsi raporunda buna dair izin belirtilmiş olması gerekir. Önce iple boğup sonra elime eldiven takmışsam, bu da doğru değildir. Maktulün boynuna doladığım ipi evinden aldım. Yanımda hazırlıklı götürmedim. Masanın üzerindeydi, hatta ipi dolayıp sıkınca sağ elimin serçe parmağını zedeledim. Olayda tasarlama söz konusu değil. Ayrıca, evden para aldığım söyleniyor, parayı alsam borçlarımı öderim. Olay günü çocukların evde olup olmadığına dair bilgim yoktu. Konuşmaya ve oturmaya gitmiştim. Bu cinayeti namus için işledim. Keşke ben işlemeseydim de kocası işleseydi, ben hapis yatmasaydım" dedi.

Bıyıklı, cinayetin, gasp amaçlı işlendiği iddialarını da reddetti.

Mahkeme heyeti, sanık Ferhat Bıyıklı'yı, 'bir suçu gizlemek veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürmek' suçundan müebbet, 'suçun işlenmesindeki özellikler, kasıt yoğunluğu, haksız menfaatin fahiş miktarı nedeniyle zararın ağırlığı, olayda birden fazla nitelikli hal' bulunması suçlarından da 10 yıl 10 ay hapse mahkum etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

3 çocuk annesi Nurcan Bıyıklı, 13 Ocak tarihinde merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'ndeki evinde yalnız olduğu sırada boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuş, polisin yürüttüğü çalışmada, maktulün kayınbiraderi Ferhat Bıyıklı cinayet zanlısı olarak İstanbul'da yakalanarak Mersin'e getirilmişti. Zanlı, emniyetteki ifadesinde, cinayeti ağabeyiyle arasındaki alacak verecek meselesi yüzünden işlediğini öne sürmüştü. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Güzel Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title