Haberler

"Yananlar Yanalım Diye Mi İçeride Beklediler?"

Güncelleme:

Esenyurt'ta 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 13 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Davada tanık olarak dinlenen Eyüphan Özen olay tarihinde inşaat şantiyesinde demir ustası olarak çalıştığını söyleyerek, "Olay zamanında çadırdan çıkarken hafif şekilde ayağım yandı. İçerdekiler alevi söndürmek için bez filan gibi malzemelerle söndürmeye çalıştılar. Ben yanan süngerlere basıp dışarı çıktım. İçerdekiler benim arkamdan gelse belki çıkabilirlerdi" dedi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada tutuklu sanıklar Cem Yıllar, Kadir Altun, Abdullah Altun, Şaban Bakırcı, Erdal Gümüş hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Eyüphan Özen olay tarihinde Kaldem İnşaat'ta demir ustası olarak çalıştığını ve olayda kardeşi Sevdin Özen'in öldüğünü söyledi.

Özen, "Yangının çıktığı çadırlarda yatıyordum. Olay gerçekleşmeden önce gündüz çadırda bulunan üst üste yığılmış yatak için kullanılan süngerler vardı. Bunları gündüz öğlen dışarı çıkardık. Akşam geldiğimde süngerleri tekrar içeri alınmış ve kapının hemen girişinde yığılmış olarak gördüm. Süngerlerin üstünden elektrik kabloları geçiyordu. Kablolardan çıt sesi geldi ve süngerler birden alev aldı. Zaten kapının önündeydi. Alevler birden yükseldi. Hem yukarıdan hem aşağından üstümüzü doğru alev geliyordu. Çadırdan biri çıktı ve kapıyı açtı. Ben de hızlı bir şekilde dışarı çıktım. Zaten çadırda başka çıkış da yoktu. Ben çadırdan çıktıktan sonra içeriden bağırma sesleri geliyordu. Başka çadırlardan yangın söndürme tüpleri getirdiler fakat yeterli olmadı. Benim çalıştığım dönem içerisinde hiçbir şirket tarafından iş güvenliği ve yangınla ilgili eğitimin verilmedi" dedi.

"İÇERDEKİLERDE BENİM ARKAMDAN GELSE BELKİ ÇIKABİLİRLERDİ"

Sanıklardan Kadir Altun'un avukatı, "Diğer işçiler neden çıkamadı çadırdan?" sorusu üzerine tanık Eyüphan Özen, "Olay zamanında çadırdan çıkarken hafif şekilde ayağım yandı. İçerdekiler alevi söndürmek için bez filan gibi malzemelerle söndürmeye çalıştılar. Ben yanan süngerlere basıp dışarı çıktım. İçerdekiler benim arkamdan gelse belki çıkabilirlerdi. Bazıları alevden korkuyorlardı, benim ayağım hafif şekilde yandı" diye cevap verdi. Sanık avukatı tanığın ifadelerinin aynen tutanağa yazılmasını istedi.

AVUKAT SORUYA İTİRAZ ETTİ

Müşteki avukatlarından Berrin Demir, sanık avukatın sorusuna itiraz ederek, "Sanık avukatı ölenler isteselerdi çıkarlardı mı demek istiyor. Yani yananlar yanalım diye mi içeride beklediler. Böyle soru mu olur itiraz ediyorum" diyerek tepki gösterdi. Yakınlarını kaybedenlerde bunun üzerine duruşmada "Canımız yanıyor" diye bağırdılar. Davada tanık olarak dinlenen diğer 3 tanık da yangını basından öğrendiklerini söylediler. Sanık Cem Yıllar'ın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol da "Bu davada işçi yandı, işçi yargılanıyor" diyerek müvekkilinin tahliyesini istedi.

DOSYA BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLDİ

Mahkeme Heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yazı yazılarak dosyada bilirkişi yapabilecek 2'şer inşaat mühendisi, elektrik mühendisi ile iş güvenliği ve işçi sağlığı uzmanı kişilerin isimlerinin bildirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, bilirkişi listesi geldiğinde duruşma günü beklenmeksizin usule uygun dosyanın bilirkişiye gönderilerek, olaydan dolayı sanıkların kusurlu olup olmadıkları varsa kusur durumlarının bildirilmesi ayrıca dosyada mevcut bilgi ve belgelere göre sanıklar dışında olaydan sorumlu kişilerin bulunup bulunmadığı ve varsa bu kişilerin kimler olduğunun isim olarak bildirilmesini kararlaştırdı. Tutuklu sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Haziran'a saat 10.00'a ertelendi.

SANIKLARIN 23 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

11 Mart 2012 tarihine meydanda gelen olaya ilişkin hazırlanan iddianamede 13 sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" ve "taksirle yangına neden olmak" suçlarından 2 ile 23 yıl 6'şar ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Altun Kadir Altun Bakırköy Esenyurt Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title