Haberler

Wıngs For Lıfe World Run" Koşusu Alanya'da Tanıtıldı

ANTALYA (İHA) – Dünyada 35 ülkede aynı anda omurilik felçlileri yararına düzenlenecek olan "Wings for Life World Run" Türkiye etabının tanıtımı, yarışın başlangıç noktası olan Antalya’nın Alanya ilçesinde yapıldı.

ANTALYA (İHA) – Dünyada 35 ülkede aynı anda omurilik felçlileri yararına düzenlenecek olan "Wings for Life World Run" Türkiye etabının tanıtımı, yarışın başlangıç noktası olan Antalya'nın Alanya ilçesinde yapıldı.

"Dünya Koşamayanlar İçin Koşacak" sloganıyla 4 Mayıs'ta düzenlenecek "Wings for Life World Run" organizasyonunun Türkiye yarışı Alanya'da yapılacak. 35 ülkenin 37 şehrinde yaklaşık 150 bin kişinin katılımıyla yerel saatlere göre aynı anda başlayacak dünya koşusu, Alanya'da saat 13.00'te start alacak.

Alanya- Antalya parkurunda yapılacak yarışın tanıtım toplantısı öncesinde, yarışın başlama noktası İskele Caddesi'nde çivi çakma töreni düzenlendi. AK Partili Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli, başlangıç noktasına birer çivi çaktı.

Organizasyonun Starbucks Alanya Şubesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına ise Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli, Wings for Life Türkiye Yarış Direktörü Salih Münir Yaraş, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı katıldı.

35 ÜLKE 37 ŞEHİRDE AYNI ANDA BAŞLAYACAK

Wings for Life Türkiye Yarış Direktörü Salih Münir Yaraş, dünyada ilk kez aynı anda başlayacak bir yarış yapılacağını söyledi. Yarışın 35 ülke ve 37 şehirde yerel saatlerle aynı anda başlayacağını belirten Yaraş, "Bu etkinlik, omurilik felçlilerinin durumlarına dikkat çekmek ve onlara yardım için yapılacak. Yarışın başlangıç noktası belli ancak bitiş noktası belli değil. Sporcular yarışın ilk yarım saatinde serbest koşacak. Sporcuların arkasından onları yakalamak için her saat hızı değişen bir araç çıkacak. Aracın üzerindeki okuyucu anten, sporcuların göğsündeki çipleri okuyacak. Araç 3,5 saat sonra 48 kilometre, 5,5 saat sonra da 88 kilometre yok katedecek. Tüm dünyada aynı anda başlayacak bu yarışta araca en son yakalanan sporcu dünya şampiyonu olacak" dedi.

KÖK HÜCRE ARAŞTIRMALARINA DESTEK

Alanya-Antalya parkurunda araca en son yakalanan kadın ve erkek sporcuların ise Türkiye şampiyonu olacağını dile getiren Yaraş, "Türkiye birincilerini gelecek yıl bir organizasyona göndereceğiz. Dünya şampiyonu ise dünya turu kazanacak. Koşunun tek amacı, toplanan paralarla omurilik felçlilerinin iyileşmesi için yapılan kök hücre araştırmalarına destek sağlamaktır; bu arada omurilik felçlilerinin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmektir. Unutmayalım ki her birimiz omurilik felçlisi adayıyız. Ümit ediyoruz ki 2 binin üzerinde bir katılım olacak. Katılım bedeli ise 50 lira" diye konuştu.

Yarışa yaklaşık 2 bin kişinin katılacağı tahmin ediliyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Sipahioğlu Antalya Türkiye Tekeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title