Haberler

Vali Su, Saldırıda Yaralanan Polisleri Hastanede Ziyaret Etti, Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun hastaları ziyaret etmesinden detaylar Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun açıklamaları Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun olay yerini incelemesi ve açıklamaları Yaralanan hastalardan detaylar Annenin feryat etmesi Silopi Devlet Hastanesi Baş Hekimi Mehmet Ali Gök'ün konuşması Silopi'deki terör saldırısı Şırnak Valisi Su, zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan polisler ile 2 bebek ve 1 çocuğu tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti, olay yerinde incelemelerde bulundu "PKK çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç demeden saldırıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun hastaları ziyaret etmesinden detaylar

Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun açıklamaları

Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun olay yerini incelemesi ve açıklamaları

Yaralanan hastalardan detaylar

Annenin feryat etmesi

Silopi Devlet Hastanesi Baş Hekimi Mehmet Ali Gök'ün konuşması Silopi'deki terör saldırısı

Şırnak Valisi Su, zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan polisler ile 2 bebek ve 1 çocuğu tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti, olay yerinde incelemelerde bulundu

"PKK çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç demeden saldırıyor. Bunların vicdanı, ahlakı ve insafı yok. İnsanlıktan nasipleri yok. Devlet ve hükümet olarak kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Allah'ın izniyle terör örgütü tamamen bitene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz"

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve Silopi Devlet Hastanesinde tedavileri süren yaralıları ziyaret etti.

Vali Su, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile ilçe merkezinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının, 10. Cadde'den geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda yaralanan polis memurları ile 6 aylık Yusuf Birlik, kuzeni 1 yaşındaki Yakup Birlik ve 7 yaşındaki Emirhan Sakar'ı hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Beraberindekilerle, saldırının gerçekleştiği yerde de incelemelerde bulunan Su, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Su, terör örgütü PKK'nın çoluk çocuk, yaşlı genç demeden, durmadan saldırılarda bulunduğunu, insafsızca ve vahşice masum insanları katlettiğini dile getirerek, "Allah'ın izniyle biz de terörle mücadeleye devam ediyoruz. Terörü bitirene kadar da bu mücadeleye devam edeceğiz. Sizlerin de desteğiyle hep beraber bunun üstesinden geleceğiz." ifadelerini kullandı.

"PKK çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç demeden saldırıyor"

AA muhabirine açıklama yapan Vali Su, terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret ettiğini, yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi.

Yaralılara acil şifalar dileyen Su, hayatını kaybeden 4 kişiden birinin çocuk olduğunu hatırlattı.

Su, terörü örgütünün haince ve kalleşçe saldırılar yaptığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"PKK çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç demeden saldırıyor. Bunların vicdanı, ahlakı ve insafı yok. İnsanlıktan nasipleri yok. Devlet ve hükümet olarak kararlılıkla mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Allah'ın izniyle terör örgütü tamamen bitene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

Silopi ilçe merkezinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının, 10. Cadde'den geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırıda İsa Torlak (68), Ekrem Birlik (52), Davut Yoksul ile 4 yaşındaki Halime Birlik yaşamını yitirmiş, zırhlı araçtaki 5 polis ile aralarında 6 aylık bebeğin de bulunduğu 23 kişi yaralanmıştı.

Silopi'deki terör saldırısı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 23 kişiden 9'u tedavilerinin ardından taburcu edildi

Yaralılardan 7'si Batman, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilirken, 4'ü polis, biri 6 aylık, biri 1 yaşında 2 bebekle, 7 yaşındaki çocuğun tedavisi Silopi Devlet Hastanesinde sürüyor

Çocukların Ekrem Birlik'e ait bahçede oynadıkları sırada patlamanın yaşandığı öğrenilirken, saldırıda hayatını kaybeden 4 yaşındaki Halime Birlik'in aynı adı taşıyan babaannesi ve kucağındaki 6 aylık torunu Yusuf Birlik de saldırıda yaralandı

Yaralanan 6 aylık bebeğin annesi Özlem Birlik:

"Biz damda halı yıkıyorduk. Çocukların bazıları bahçede bazıları da evdeydi. Patlamayla sanki kıyamet koptu. Saldırıda kayınpederim, eltimin kızı ve komşumuzu kaybettik. Çocuklara nasıl kıydılar?"

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 23 kişiden 9'u tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İlçe merkezinde akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracının 10. Cadde'den geçişi sırasında teröristlerce gerçekleştirilen saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Saldırıda yaralanan 5'i polis 23 kişiden, tedavileri tamamlanan 9'u Silopi Devlet Hastanesinden taburcu edildi.

Yaralı polislerden biri Diyarbakır Asker Hastanesine, 6 kişi de Batman, Mardin ve Şırnak'taki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Silopi Devlet Hastanesinde de 4 polis ile 6 aylık Yusuf Birlik, kuzeni 1 yaşındaki Yakup Birlik ve 7 yaşındaki Emirhan Sakar'ın tedavisi sürüyor.

Patlama sırasında babaannesi Halime Birlik'in kucağında olan 6 aylık Yusuf Birlik, çevreye saçılan bazı parçaların yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı.

- "Çocuklara nasıl kıydılar?"

Terör saldırısının küçük mağduru Yusuf bebek, her şeyden habersiz bir yandan emziği ile oynarken bir yandan da yüzündeki yaralara rağmen çevresine gülücük dağıtıyor.

Yusuf bebeğin yanından ayrılmayan annesi Özlem Birlik, gözyaşları içerisinde yaşadıkları korkuyu AA muhabirine anlattı.

3 çocuğu olduğunu, eşinin ailesiyle aynı evde oturduklarını belirten Birlik, olay sırasında kadınlarla damda bulunduklarını söyledi. Birlik, "Çocukların bazıları bahçede bazıları da evdeydi. Patlamayla sanki kıyamet koptu. Saldırıda kayınpederim, eltimin kızı ve komşumuzu kaybettik. Çocuklara nasıl kıydılar?" diye konuştu.

Aynı adı taşıdığı torunu öldü, kendisi yaralandı

Çocukların Ekrem Birlik'e ait bahçede oynadıkları sırada patlamanın yaşandığı öğrenilirken, saldırıda hayatını kaybeden 4 yaşındaki Halime Birlik'in aynı adı taşıyan babaannesi ve kucağındaki 6 aylık torunu Yusuf Birlik de saldırıda yaralandı

Ağır yaralı olan babaanne Birlik, Silopi Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Batman'a sevk edildi.

Saldırıda başından yaralanan 7 yaşındaki Emirhan Sakar'ın babası Mithat Sakar da Silopi Belediyesinde çalıştığını, olayı çalıştığı sırada öğrendiğini anlattı.

Sakar, "Saldırıda oğlum ve 23 yaşındaki yeğenim yaralandı. Yeğenim bize misafir gelmişti. Her ikisi de bahçede bulunduğu sırada patlama olmuş." ifadelerini kullandı.

"Bebek hayati tehlikeyi atlattı"

Terör saldırısında yaralanan 1 yaşındaki Yakup Birlik'in anne ve babasının da aynı saldırıda yaralandığı belirtildi.

Ağır yaralı olarak Silopi Devlet Hastanesine kaldırılan Birlik'in Başhekim Mehmet Ali Gök'ün de yer aldığı ekibin gerçekleştirdiği ameliyatla hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Yakup Birlik, buradaki tedavisinin ardından annesinin tedavi gördüğü Diyarbakır'daki hastaneye gönderilecek.

Başhekim Gök, patlamanın ardından hayatını kaybeden 4 kişi ve 23 yaralının ilk olarak hastanelerine getirildiğini kaydetti.

Ağır yaralıların başka hastanelere sevk edildiğini aktaran Gök, "Bizdeki en ağır yaralı 1 yaşındaki bebekti. Bağırsaklarında yırtık vardı. Onu başka yere sevk etme durumu yoktu. Onun için hemen ameliyata aldık. Bağırsakların yaklaşık 20 santimetresini aldık. Karaciğerlerinde de sorun vardı. Ameliyat iyi geçti. Bebek şimdi daha iyi. Bebek hayati tehlikeyi atlattı." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Gök Şırnak Silopi Bebek Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title