Haberler

Koronavirüs vakalarının arttığı Şanlıurfa'da ekipler denetimleri sıklaştırdı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs vakalarının arttığı iller arasında gösterdiği Şanlıurfa'da ekipler, denetimleri sıklaştırdı. Bir günde maske kuralını ihlal eden yaklaşık bin kişiye ceza kesildi.

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artış gösterdiği iller arasında olan Şanlıurfa'da ekipler, sosyal mesafe kuralına uymayıp maske takmayanlara ceza yağdırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son günlerde koronavirüs vakalarının artış gösterdiği ilk 5 il arasında açıkladığı Şanlıurfa'da denetimler sıkılaştırıldı. Cadde ve sokaklarda denetimlerini arttıran ekipler, sosyal mesafe kuralına uymayan, maske takmayan ya da maskelerini çenelerinin altına çekenlere ceza yağdırdı.

YAKLAŞIK BİN KİŞİYE CEZA KESİLDİ

İl genelinde yapılan uygulamalarda sosyal mesafe kuralına uymayan, maske takmayan ve maskesini ağzını kapatacak şekilde takmayan yaklaşık bin kişiye 900'er Türk Lirası para cezası kesildi. Vatandaşlar polisin uygulamalarından memnun olduklarını dile getirerek kendi sağlıkları için kurallara uymak zorunda olduklarını belirtti.

Koronavirüs vakalarının arttığı Şanlıurfa'da ekipler denetimleri sıklaştırdı

"TAKMAYANLAR KENDİLERİ ZARAR GÖRÜR"

Kendisi ve çevresindeki yakınlarının sağlığı için maske taktığını söyleyen Hüseyin Aydoğdu, "Ben önce kendi sağlığımı, sonra çocuklarımın varsa yaşlılarımızın sağlığı için mecburen takmak zorundayız" dedi. Vatandaşların maskeyi polisi gördüklerinde değil her zaman takmaları gerektiğini söyleyen Abdulkerim Özbay, "Takmayanlar kendileri zarar görür. Birini gördüğünde takmasına gerek yok, sürekli takması lazım" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs vakalarının arttığı Şanlıurfa'da ekipler denetimleri sıklaştırdı

Maskesini düzgün takmadığı için ceza kesilen Ayşe Karaca ise "Biraz önce otobüsten indik. Hava çok sıcaktı. O nedenle maskeyi çenemizin altına çektik. Polis de bize ceza yazdı. Onlar da haklı. Bir daha olmayacak inşallah. İnşallah koronavirüs en kısa zamanda biter. Biz de bu şekilde mağdur oluyoruz. Çok sıcak olduğu için biraz indirdi. Polis de görevini yapıyor, o da haklı" diye konuştu.

YENİ VAKALAR ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan, yeni vakalar çıkmaya devam ediyor. Koronavirüs şüphesi olan vatandaşlar, ambulanslarla hastaneye götürülüyor.

Koronavirüs vakalarının arttığı Şanlıurfa'da ekipler denetimleri sıklaştırdı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fahrettin Koca Koronavirüs Şanlıurfa Türkiye Haberler

500

Yorumlar (25)

Memleketim:

Ceza ne oluyor ? Siz kimsinizde benim özgürlügümü kisitliyorsunuz. Ister maskeli gezerim ister Virus''lu. Bu halk bu yönetimi insanlarin özgürlügünü kisitlasin diyemi secti. Hööö edeni hastahaneye yatirisan Virus cogalacak diye altina edersin. Demekki cok atip tuttugun saglik sistemi fossss. Baskalarina camur atmaya benzemez realite. Herkesi rahat birakin. Kimsenin özgürlügünü kisitlamaya kalkmayin.

7
21
yanıtYanıtla
Maç:

Sen nasıl boş bi adamsın neyse güldürdün sağol:)

yanıt4
yanıt2
Angut:

Sen kimsin de insanların sağlığını riske atabilirsin cehalet çuvalı

yanıt11
yanıt3
TEK YÖN:

SENİ ISSIZ BİR ADAYA POSTALAMAK LAZIM APTAL CAHIL

yanıt2
yanıt3
Duyarlı Teknisyen:

Çok temiz bir beyin. Senin özgürlük hakkın benim özgürlüğümü kisitlayamaz senin yüzünden ben niye zarar goruyorum. Memleketim diye yazmış birde sırf birilerini eleştirmek için asagilarin da asagilari haline gelmişsin bu yorumunla

yanıt0
yanıt3
Baran:

Urfa peygamberler diyarı olmaktan çıkmış benciller ve cahiller diyarı haline gelmiş. İyileri tenzih ediyorum. Ortaya attım isteyen istediğinden alır.

22
3
yanıtYanıtla
Bahri:

Sanki vürüs poliste polisi görüp maske takıyorlar ceza iki katı olmalı

8
1
yanıtYanıtla
Vanda:

Vandada uygulansın ceza çünkü millet heralde işin ciddiyetini anlamış değil....

7
1
yanıtYanıtla
Hatice demir:

Vali beyinde yeni tedbirler alması lazım urfa icin tedbirler yetersiz

6
1
yanıtYanıtla
İbrahim:

Şanlıurfa hiç dikkat etmiyor sosyal mesafeyi kurumiyorlar

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title