Haberler

Uzunırmak, Menderes'in Köyü Çakırbeyli'ye Türk Bayrağı Dikti

MHP Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Adnan Menderes'in Köyü Çakırbeyli'ye bayrak dikti.TBMM İdare Amiri, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, köylere bayrak dikmeye devam ediyor.

MHP Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, Adnan Menderes'in Köyü Çakırbeyli'ye bayrak dikti.

TBMM İdare Amiri, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, köylere bayrak dikmeye devam ediyor. Uzunırmak son olarak Merhum Başbakan Adnan Menderes'in köyü olan Çakırbeyli Meydanı'na 15 metrelik bayrak direği diktirerek, İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Türk Bayrağının göndere çekti.

Çakırbeyli'deki törene, Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, il yöneticileri ve Çakırbeyli'den çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazını Çakırbeyli Camiinde kılan Uzunırmak Köy Muhtarı Mehmet Demir ve köydeki cemaatla birlikte Çakırbeyli meydanına daha önce diktiği 15 metrelik bayrak direğine 3X4.5 metrelik Türk Bayrağı çekti.

-"BİZ BAŞKALARI GİBİ KURUM KESESİNDEN ŞOV YAPMIYORUZ"-

İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nı göndere çeken Uzunırmak, yaptığı konuşmada bayrak direklerinin ücretlerini kendi aile bütçelerinden karşıladıklarını hatırlattı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştiren Uzunırmak, "Biz başkaları gibi, bayrak direklerinin parasını kurumlara ödeterek şov yapmıyoruz. Bu bir vatan hizmetidir. Şanlı bayrağımız, tüm köylerimizde dalgalanmaya devam edecektir. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Aydın'daki köylerin nüfus büyüklüklerine göre, sırasıyla bayrak dalgalandırmaya devam edeceklerini söyleyen Uzunırmak, "Çakırbeyli Muhtarımız Mehmet Demir'in özel ricasıyla, Merhum başbakanımız Adnan Menderes'in köyüne öncelik tanıdık. Çakırbeyli, Türkiye ve bizim için farklı anlam ifade eden bir yerdir. Merkez ilçemizin 26 köyünde direklerimiz dikildi. Önümüzdeki günlerden itibaren günde 3'er 4'er tane köy gezerek bayrağımızı göndere çekeceğiz. Bugün hem Kurban Bayramı'nın son günü olması nedeniyle halkımızla bayramlaşmaya geldik hem de bayrağımızı göndere çektik. Halkımızın emrindeyiz" diye konuştu.

-MENDERES MÜZESİ İÇİN 900 BİN LİRA ÖDENEK-

Adnan Menderes Müzesi için İl Özel İdaresi'ne talepte bulunduklarını hatırlatan Uzunırmak, "Aydın, hukuken büyükşehir oldu, seçimlerden sonra uygulaması başlayacak. Bizim hedefimiz Aydın'ı marka kent yapmaktır. Aydın marka kent olurken, tarihi, kültürel ve ekonomik olarak bütün yönleri ile elindeki imkan ve kabiliyetleri en iyi değerlendirerek, Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çeken bir kent olma hedefinde olmalıdır. Bunu inşallah biz gerçekleştireceğiz. Aydın marka kent olurken haksız bir karar ile idam edilen rahmetli başbakanımız Çakırbeyli Köyü'nden çıkan Adnan Menderes gibi yüksek şahsiyetin ebediyete intikalinin ardından da kentimize kazandıracağı çok şeyler vardır. Marka kent olma yolunda en önemli kilometre taşlarından biri de Menderes'tir. Bu nedenle Çakırbeyli'ye eskiden beri benim de çok önemsediğim, Menderes'in müzesini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Geçen aylarda Çakırbeyli ziyaretimizde muhtarımız bu müzeden bahsetti. Kültür Turizm Bakanlığı'nda bekleyen bu projeyi bekletmeden İl Özel İdaresi'nin üzerine bıraktık. İl Genel Meclisi Başkanımız Hayri Güleç ile görüşerek 900 bin TL'lik bir bütçe çıkartılmasını talep ettik. Bu ödeneği de inşallah İl Genel Meclisi, Çakırbeyli'deki Adnan Menderes Müzesi için önümüzdeki günlerde bütçeye koyacak. Müzemiz köyümüze hayırlı uğurlu olsun" dedi. Uzunırmak, önümüzdeki günlerde fiziki olarak da müzenin duvarlarının köyde yükseleceğini belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Adnan Menderes Ali Uzunırmak FEVZİ KÖSE Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title