Haberler

Üniversite Tercih Merkezi Rehberlik Buluşmaları -1- Yapıldı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tercih destek platformu olan Üniversite Tercih Merkezi, Temmuz 2015'te gerçekleşecek tercih dönemi öncesinde İstanbul'daki resmi ve özel liselerde görevli rehber öğretmenler ile 12. Sınıflardan sorumlu müdür yardımcılarını bir araya getirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tercih destek platformu olan Üniversite Tercih Merkezi, Temmuz 2015'te gerçekleşecek tercih dönemi öncesinde İstanbul'daki resmi ve özel liselerde görevli rehber öğretmenler ile 12. Sınıflardan sorumlu müdür yardımcılarını bir araya getirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Milli Eğitim Müdürlüğü için geliştirilen tercih yazılımları tanıtılırken, yükseköğretim sistemi ve yükseköğretime geçiş sisteminin anahtar göstergeleri detaylı analizler ile katılımcılar ile paylaşıldı.

UTM Direktörü Burak Kılanç'ın geriye dönük istatistiklerle YGS / LYS tercihleri ve yerleştirmeler ile doğruları yanlışları analiz ederek başladığı sunumu, başarılı öğrenciler nereleri ve neden tercih ediyor analizleri ile devam etti. UTM olarak yapılan tüm yazılımların üniversiteye yerleşme, dikey geçiş, yatay geçiş ve KPSS yi de kapsayan çok geniş bir veri tabanını barındırdığını ve öğrencileri doğru yönlendirmede en doğru kaynak olduğunu belirtti. YÖK'e yapılan sunumda da en geniş bilgi datasına sahip tercih platformu olması ile Üniversite Tercih Merkezi'nin takdir edildiğini sözlerine ekleyen Kılanç, bu platformdan yararlanacak öğrenci ve öğretmenlere başarı dilekleri ile sunumunu sonlandırdı.

Ardından sistemin kullanımının en kolay ve yalın olması için yazılımı yapılırken nelere dikkat edilip, bu sistem içinde yanılma payının olmaması için nasıl bir alt oluşturulduğunu anlatan UTM Bilişim Koordinatörü Sinan Ataseven ardından örneklerle sistemin nasıl kullanılacağını anlattı.

Konuklar arasında bulunan Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu da tercih dönemlerinde, adayları yanlışlara sürükleyen önemli faktörlerden biri olan aile ve çevre baskısı konusunu ele alan örneklerle sunum yaptı.

Ayrıca UTM Direktörü Burak Kılanç tarafından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'a ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür'e eğitim ve öğretime destek ve katkılarından ötürü teşekkür plaketi verilen etkinlikte Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu'na da İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız tarafından teşekkür plaketi verildi.

Katılımın çok yoğun olduğu etkinlik, İstanbul MEM'e bağlı resmi ve özel liselerde görevli eğitimcilerin soru ve cevapları ile sonlandı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Muammer Yıldız Bahçelievler İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title