Haberler

Gıda İhtisas ve İçecek Fuarları Antalya'da Açıldı

Güncelleme:

Antalya 21. Gıda İhtisas Fuarı ile Bevex İçecek Fuarı, Antalya Expo Center'da açıldı.

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 21. Gıda İhtisas Fuarı ile Bevex İçecek Fuarı, Antalya Expo Center'da açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, fuarların Antalya'yı ve turizm sektörünü yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın 7 büyük gıda üreticisinden biri olduğunu kaydeden Öztürk, ülkenin gıda üretiminin halen 60 milyar dolar civarında gerçekleştiğini, bunun yaklaşık 20 milyar dolarını da ihracat ürünlerinin oluşturduğunu vurguladı.

Anadolu'da dünyanın birçok medeniyetinin bıraktığı lezzetler olduğunu ifade eden Öztürk, "Osmanlı başta olmak üzere büyük medeniyetlerin mirasçısıyız. Bu yüzden çok şanslıyız" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da son dönemde seçim çalışmaları çerçevesinde üreticilerle sık sık bir araya geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Üreticiler para kazanamıyor. Dün Kumluca Hali'nde domatesin kilogram fiyatı ortalama 80 kuruştu. Üreticiler para kazanamıyor, portakal, elma gibi ürünler 12 yıl önceki fiyatlarından satılıyor. Hayvancılık sektöründe de ciddi çöküşler var. Tarladan, seraya tedarik zincirinin birinci basamağında yer alan üreticilerin ciddi sorunları var. Ürettiklerinin karşılığını alamıyorlar."

400 firma ürününü sergiliyor

Fuarla ilgili bilgi veren ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da 4 gün boyunca açık kalacak fuarda 400 firmanın ürünlerinin sergilendiğini, açık olduğu süre boyunca fuarın 45 binin üzerinde ziyaretçiye ulaşmasının hedeflendiğini bildirdi.

Çalık, fuarlara, Japonya, Malezya, Cezayir, Moldova, Arnavutluk, Kosova, Suudi Arabistan, Hırvatistan, Irak, İran, Pakistan, Rusya, Kuveyt, Mısır, Tunus, Hollanda, Hindistan, İtalya, Almanya, Azerbaycan, Fas, Dubai başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden yüzlerce profesyonelin geleceğini kaydetti.

Fuar boyunca Osmanlı ve geleneksel Türk mutfak kültürü tanıtılacak, helal gıda ve genetiği değiştirilmiş organizmalar konularında seminerler düzenlenecek. Birçok firma da yeni çıkan ürünleriyle ilgili tadım etkinlikleri gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Öztürk Mustafa Çalık Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title