Haberler

Üç Yıl Hukuk Mücadelesi Verdiği Oğluna 'Anneler Günü'nde Kavuştu

DİYARBAKIR'da 39 yaşındaki Leyla Var, ölen dini nikahlı eşinin ailesinin elinden aldığı 9 yaşındaki oğluna 3 yıl süren hukuk mücadelesinin sonunda kavuştu.

DİYARBAKIR'da 39 yaşındaki Leyla Var, ölen dini nikahlı eşinin ailesinin elinden aldığı 9 yaşındaki oğluna 3 yıl süren hukuk mücadelesinin sonunda kavuştu.

Bağlar İlçesi'nde yaşayan resmi nikahlı 40 yaşındaki çiftçi Abdullah Gezer, 2005 yılında o tarihte 27 yaşında olan Leyla Var ile de imam nikahıyla evlendi. Çiftin 2008 yılında Muhammed Baran adını verdikleri çocukları dünyaya geldi. Çocuk annenin nüfusuna kaydedildi. Baba Abdullah Gezer 2014 yılında vefat etti. Kayınpederinin isteği üzerine taziye süresince oğlunu, eşinin ailesinin evine bırakan Leyla Var, iddiaya göre taziyeden sonra çocuğunu bir daha alamadı. 3 ay boyunca çocuğunu göremeyen genç kadın, oğlunu geri alamayacağını anlayınca, 2015 yılının Mart ayında hukuk mücadelesi başlattı. Aile Mahkemesi'ne başvuran Leyla Var, kayınpederinin evinde olan oğlunun kendisine verilmesini istedi. Nüfus kayıtlarını inceleyen mahkeme kısa sürede Muhammed Baran'ın annesine iadesine karar verdi. Muhammed Baran'ın annesine verilmesi kararı üzerine Gezer Ailesi'nin evine giden polis ekibine, evde bu isimde bir çocuk olmadığı söylendi.

Yapılan araştırmada Muhammet Baran'ın, sanki Abdullah Gezer'in resmi nikahlı eşinden dünyaya gelmiş gibi Bahri Gezer adıyla ikinci kez nüfusa kaydedildiği ortaya çıktı. 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan Gezer ailesinin 6 ferdi hakkında 1'er yıla kadar hapis cezası istemiyle ceza davası açıldı.

OĞLUNA SARILMAK İSTEYİNCE GÖZALTINA ALINDI

Oğlu Muhammet Baran'a kavuşabilmek için mücadele eden Leyla Var, geçen Anneler Günü'nde kayınpederinin evinin olduğu mahalleye gitti. Parkta oynarken gördüğü Muhammet Baran'a sarılmak isteyen Leyla Var, oğlunun kaçırılacağını düşünüp bağırması üzerine çağrılan polis tarafından gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Leyla Var, avukatı Habibe Danışman Deyar'ı arayarak yardım istedi. Çocuk Şubesi'ne gelen Avukat Deyar, Cumhuriyet Savcısı ile görüşüp olayı izah etti. Avukatın yaptığı görüşmeler ve resmi evrakların getirilmesi sonucunda çocuğun Muhammed Baran olduğu ortaya çıktı. Kimliğinin ortaya çıkmasının ardından 5 saat Çocuk Şubesi'nde tutulan Muhammed Baran, daha sonra annesine teslim edildi.

DEVLET KORUMASINA ALINDILAR

Avukatın girişimi sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya müdahale ederken, Leyla Var ve Muhammed Baran'ın koruma altına alınmasına karar verildi. Sığınma evine yerleştirilen anne ve oğlunun sağlıklı iletişim kurabilmesi için pedagog görevlendirilirken, Gezer ailesi hakkında açılan davanın devam ettiği belirtildi. Anne Leyla Var, 3 yıl sonra çocuğuna kavuşmasının kendisine Anneler Günü hediyesi olduğunu söyledi.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Baran Anneler Günü Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title