Haberler

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut - Vatan Partisi Protesto

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yürüyüş için toplanan grup Grubu polisin uyarması Çevik Kuvvet ekibinin gelişi Basın açıklaması Yaşlı bir kadının bayrağı sallayarak bağırması Grubun yürüyüşü - Antalya'da Vatan Partisi üyesi bir grup, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla Türk bayraklarıyla yürüdü ANSİAD Başkanı Erdoğan: "Bu ve benzeri saldırılarla milletimizin milli duruşunu, birliğini ve dirliğini bozma çabası dün olduğu gibi bugün de yarın da başarıya ulaşamayacaktır" Memur Sen Muğla Temsilcisi Uçak: -"Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır" Antalya'da Vatan Partisi üyesi bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yürüyüş için toplanan grup

Grubu polisin uyarması

Çevik Kuvvet ekibinin gelişi

Basın açıklaması

Yaşlı bir kadının bayrağı sallayarak bağırması

Grubun yürüyüşü - Antalya'da Vatan Partisi üyesi bir grup, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla Türk bayraklarıyla yürüdü

ANSİAD Başkanı Erdoğan:

"Bu ve benzeri saldırılarla milletimizin milli duruşunu, birliğini ve dirliğini bozma çabası dün olduğu gibi bugün de yarın da başarıya ulaşamayacaktır"

Memur Sen Muğla Temsilcisi Uçak:

-"Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır"

Antalya'da Vatan Partisi üyesi bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Vatan Partisi üyeleri, Muratpaşa ilçesindeki araç trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelerek, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla yürümek isteyen gruba polis ekipleri, söz konusu caddede slogan atarak yürüyüş yapmanın yasak olduğu uyarısında bulundu. Bunun üzerine basın açıklaması yapan Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Armen, hain saldırının doğrudan halkı hedef aldığını söyledi.

Terörün önüne geçilmesi için daha önce üç öneride bulunduklarını belirten Armen, bunların "devletin gücünü etkin bir şekilde kullanmak", "Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşların terör örgütü PKK'dan ayrı tutularak kucaklanması" ve "bölge ülkeleriyle ittifak kurmak" olduğunu ifade etti.

Bu önerilerinin uygulamaya konulduğunu ifade eden Armen, "Güvenlik güçlerimiz, ABD'nin kara gücü PKK'yı kendi açtığı hendeklere gömmektedir. Mücadele bölge halkına en az zarar verecek şekilde yürütülmekte, HDP'nin direniş çağrılarına rağmen halkımız güvenlik güçlerine yardımcı olmaktadır. Türk milleti TSK'ya tam destek vermektedir" diye konuştu.

Bu sırada yoldan geçen yaşlı bir kadın, grup üyelerinden birinin elinden aldığı Türk bayrağını sallayarak yerel şivesiyle "Yeterin gayri" diyerek bağırdı.

Gruptakiler basın açıklamasının ardından dağıldı.

"İnsanlık dışı vahşet"

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Abdullah Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini belirterek, herkesin duyarlılıkla görevlerini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Ankara'nın merkezinde meydana gelen terör saldırısının herkesin yüreğini parçalayarak derin bir üzüntüye boğduğunu aktaran Erdoğan, "Bu insanlık dışı vahşeti gerçekleştirenleri, arkasında olanları lanetliyorum. Bu ve benzeri saldırılarla milletimizin milli duruşunu, birliğini ve dirliğini bozma çabası dün olduğu gibi bugün de yarın da başarıya ulaşamayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır"

Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Önder Uçak da gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının faillerinin, insanlıktan çıkmış, vicdan yoksunu katiller olduğunu dile getirdi.Saldırının, insan onurunu hedef aldığını belirten Uçak, "Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı, demokrasimizin gelişmesini, demokratik standartlarımızın yükselmesini, sivil siyaset alanının genişlemesini engellemeye çalışanların kirli işbirliği hamlesidir" diye konuştu.Uçak, saldırının, küresel krizlere, bölgesel gerilimlere rağmen ekonomik büyümesini sürdüren, sosyal kalkınmasını devam ettiren Türkiye'yi içe hapsetme tezgahının yeni bir versiyonu olduğunu vurgulayarak, "Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgesinin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırıdır" sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Erdoğan Memur Sen Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title