Haberler

Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı 11. yılını Kutladı

Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV): 11. yılını, Anjelika Akbar'ın "İçimdeki Türkiyem" konseriyle, 15 Mart 2010 Pazartesi akşamı, İstanbul'da kutladı!

İş Sanat'ta gerçekleşen konserde, rap sanatçısı Ege Çubukçu'nun TİKAV için özel olarak yazıp bestelediği şarkı ve ilginç tanıtım filmi "Son Bir Şans", ilk kez İstanbul seyircisinin ve basının beğenisine sunuldu.TİKAV Başkanı Şafak Akın, bu özel geceyi geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Prof. Dr. İhsan Doğramacı'ya ithaf etti.

Ersin Özince, Ali Saydam, Özlem Gürses, Tuluhan Tekelioğlu, Feryal Gülman, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan, Mustafa Alabora, İzzet Günay, Zara gibi iş, sanat ve medya dünyasından birçok önemli ismin TİKAV için bir araya geldiği gece; TİKAV'dan bu yıl mezun olacak 9 öğrencinin, vakfın kendilerine kattıklarını kendi cümleleriyle anlattıkları açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmanın ardından davetlilere, öğrencilerin ünlü rap sanatçısı Ege Çubukçu ile gerçekleştirdikleri rap klibi formatındaki tanıtım filmi gösterildi. Ege Çubukçu'nun TİKAV için hazırlayarak seslendirdiği bir metinle başlayan ve sanatçının TİKAV'a duyduğu güçlü duyguları da yansıtan klip, izleyenleri oldukça etkiledi. Sanatçıyla stüdyoya girerek şarkıya eşlik eden öğrencilerin, müzik klibi kalitesinde çekilen filmde rol almalarıyla oluşturulan "TİKAV Tanıtım Filmi"; özellikle üniversite öğrencilerine, TİKAV'a gönül verenlere ve vakfı desteklemek isteyenlere hitap ediyor.

Klibin ardından, konuşma yapan Başkan Şafak Akın'ın teşekkür plaketlerini sunmasının ardından, rap sanatçısı Ege Çubukçu bir konuşma yaptı. Konuşmasında; çocukluğundan beri yılın sekiz ayını İzmir'de, dört ayını Malatya'da geçirdiğini, bu nedenle Doğu'nun her zaman farkında olduğunu ve hayatın bu paralelliğini görmezden gelmediğini, TİKAV'ın da tam olarak bu görüşleri benimsediği için yanlarında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti. Ege Çubukçu'nun konuşmasının ardından; kuruluşunun 11. yılında TİKAV'a destek olan besteci ve piyano virtüözü Anjelika Akbar, yaşadığı, hissettiği, etkilendiği Türkiye'yi besteleriyle anlattığı "İçimdeki Türkiyem" projesini paylaştı.

1999 yılında Şafak Akın ve Hamdi Akın tarafından kurulan TİKAV; üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak gençleri geleceğin lideri olmaya hazırlıyor. TİKAV; öğrencilere fırsat eşitliği yaratmak amacıyla, 4 yıl boyunca Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen "Bireysel Gelişim Programı" adlı eğitim programını uyguluyor. Program ile öğrencilerin; kendine güvenen, donanımlı, hoşgörülü, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, sürekli öğrenmeye ve gelişime açık, yeteneklerinin farkında ve yeteneklerini kullanabilen bireyler olmaları hedefleniyor.

İlk olarak Van ve Elazığ'daki üniversite öğrencilerine uygulamaya başladığı eğitimi, sonraki yıllarda Ankara ve Eskişehir'deki öğrencilere uygulayan TİKAV, 11. yılında ise; Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır ve Erzurum'daki öğrencilere ulaşmayı amaçlıyor.

TİKAV'ın 11. Yıl Kutlamaları çerçevesinde konserler veren ödüllü besteci ve piyanist Anjelika Akbar; Ankara ve İstanbul'un ardından Van, Elazığ ve Eskişehir'de de sanatseverlerle buluşacak. Akbar konserlerde; "İçimdeki Türkiyem" projesini müzik severlere sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Motokurye Ata'nın katil zanlısı: Babamın imam nikahlı eşini nereden tanıdığını sordum, beni tersledi

Motokurye Ata'nın katil zanlısı: Babamın imam nikahlı eşini nereden tanıdığını sordum, beni tersledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title