Haberler

Traktörler Yarışacak

Trafik kazaları Türkiye'nin önemli sorunları arasında yer almayı sürdürüyor.

Trafik kazaları Türkiye'nin önemli sorunları arasında yer almayı sürdürüyor. Bunların azımsanmayacak kısmını da traktörlerin karıştığı kazalar oluşturuyor. Bu kazaların önlenmesi için bazı bakanlıkların yanı sıra Yiğit Akü'nün de arasında bulunduğu sekiz kurum ve kuruluş, "Güvenli Traktör Kullanımı" adı altında bir kampanyayı hayata geçirdi. Binlerce traktör kullanıcısı ve ailesinin hedef kitle olarak belirlendiği kampanya çerçevesinde eğitimler verilecek, konserler ve traktör yarışları düzenlenecek.

KAMPANYALI EĞİTİM

İlgili kurum ve kuruluşlar traktörlerin karıştığı trafik kazalarının önüne geçebilmek adına harekete geçti. Bu çerçevede; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı - Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı - Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Yiğit Akü, "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası" başlattı.

Kampanyanın amaçları; traktör kullanıcılarına trafik kuralları hakkında bilgilendirmek, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek, traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak, doğru traktör kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak ve traktör kullanıcılarının araçlarını daha iyi tanıyarak sosyal yaşamlarına doğru bir şekilde dahil etmek olarak belirlendi.

Proje hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi için de bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek. Bu çerçevede; kamu spotları yayınlanacak, mahalli sanatçıların katılımı ile etkinlikler düzenlenecek, binlerce afiş ve broşürün yanı sıra hazırlanacak olan eğitim ve bilinçlendirme amaçlı yazılı ve görsel materyal proje destekçisi kurum ve kuruluşların web sayfalarında yayınlanacak, paydaş kurumlarla eğitim programı oluşturulacak ve 1 gün sürecek çalıştaylar gerçekleştirilecek.

İLK ETKİNLİK KONYA'DA

Hedef kitlesi binlerce traktör kullanıcısı ve onların aileleri olan proje kapsamında ilk etkinlik 26 Eylül 2013'te Konya'da gerçekleştirilecek. Gün boyu sürecek etkinlikte Tarım Bakanlığı, sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilk yardımdan traktör kullanımının püf noktalarına ve trafik kurallarına kadar pek çok konuda eğitimler verilecek. Günün en dikkat çekici bölümünü ise traktör yarışı oluşturacak. Etkinlik mahalli sanatçıların katılacağı konser ile sona erecek.

Kampanya çerçevesindeki ikinci etkinlik ise yakın bir gelecekte Manisa'da gerçekleştirilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karayolları Genel Müdürlüğü Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Yiğit Akü Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title