Haberler

Tika'dan Azerbaycanlı Çiftçilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan’da uygulamaya konulan Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi ve Islahı Projesi kapsamında, 81 gebe düve Azerbaycan’ın Saatli ve Sabirabat bölgelerinde yaşayan çiftçi ailelere teslim edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Azerbaycan'da uygulamaya konulan Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi ve Islahı Projesi kapsamında, 81 gebe düve Azerbaycan'ın Saatli ve Sabirabat bölgelerinde yaşayan çiftçi ailelere teslim edildi.

TİKA Azerbaycan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında Azerbaycanlı çiftçilere yönelik projeler gerçekleştiren TİKA, Azerbaycan'da tarım ve hayvancılık alanında Türkiye tecrübelerinin paylaşılmasına büyük katkı sağlıyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Azerbaycan'da uygulamaya konulan Süt Sığırcılığının Geliştirilmesi ve Islahı Projesi kapsamında, Azerbaycan'a gönderilen 81 gebe düve Azerbaycan'ın Saatli ve Sabirabat bölgelerinde yaşayan çiftçi ailelere teslim edildi.

Kırklareli'nde düzenlenen törene, bölge milletvekilleri, valilik yetkilileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Türkiye'nin farklı illerinin Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri yetkilileri, TİKA yetkilileri ve çok sayıda Süt Sığırı yetiştiricisi katıldı.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Öztürk, törende yaptığı konuşmasında TİKA'nın Türkiye'nin dost eli olarak, çok çeşitli sektörlerde projeler uyguladığını belirterek, sivil ve resmi kurumlarla işbirliği içinde Türkiye'nin tüm insanlara uzanan yardımlaşma ve işbirliği çabalarını koordine ettiğini söyledi. Söz konusu projenin önemine değinen TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Öztürk, TİKA tarafından gerçekleştirilen "Bizim Holştayn" başlıklı projeyle, Türkiye koşullarında yetiştirilen süt sığırlarını Kardeş Azerbaycan vatandaşlarına hediye olarak yola çıkardıklarını ifade etti. GenTürk adı verilen Türkiye'ye özgü suni mayalama ürününü de yeni pazarlara ulaştıracak çok yönlü bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Öztürk, söz konusu projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Projenin devamında Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından daha sonraki aşamada hayvanların ücretsiz suni mayalanmaları sağlanacak. Projenin bir diğer bileşeni ise bu ailelere yardım şeklinde verilecek sığırlar için gerekli yem kaynağının oluşturulması ve bu doğrultuda yem bitkilerinin yetiştirilmesinin sağlanacak. Ayrıca TİKA tarafından çiftçi aileleri koordine eden Azerbaycan merkezli Toplumun Sosyal Gelişimine Manevi Destek Derneği'ne bir takım tarım makinesi seti temin edildi. Söz konusu makine seti, her üreticinin hayvanlarına yedireceği yemi kendisinin üretmesi için ortaklaşa kullanılacak olup, 1 traktör, 1 Mibzer, 1 adet Mısır silaj makinesi, 1 adet 4 gövdeli pulluk, 1 adet ofset disk ve 1 adet 7 sıralı gübreli çapa makinesinden oluşuyor. Ayrıca dağıtılan hayvanlar bir yıllığına sigortalanacak. Sigorta meblağı yararlanıcı aileler tarafından karşılanacak.

Proje çerçevesinde, süt hayvanı verilecek çiftçiler için Bakü'de bir eğitim programı düzenlendi. Eğitim programının devamı olarak Saatli ve Sabirabad Bölgelerinde uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Kırklareli ilinde düzenlenen törenin ardından 81 adet Damızlık gebe düve Azerbaycan'a teslim edilmek üzere özel nitelikli araçlarla yola çıktı. Azerbaycan'a ulaşan gebe düveler düzenlenen törenle TİKA yetkilileri tarafından çiftçi ailelere teslim edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgün Öztürk Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title