Haberler

THY uçağına iniş esnasında lazer tutuldu

Güncelleme:

İzmir-İstanbul seferini yapan THY uçağına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından lazer tutuldu. Uçakta bulunan bir yolcu ise o anları saniye saniye kaydetti. Öte yandan uçuş emniyetini riske attığı ve pilotların dikkatini dağıttığı gerekçesiyle uçaklara lazer tutanlara 91 bin 139 lira para cezası kesiliyor.

İzmir- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce lazer tutuldu. O anlar uçakta bulunan bir yolcu tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı.

THY UÇAĞINA LAZER TUTTULAR

THY'nin TK-2443 sefer sayılı İzmir- İstanbul seferini yapan yolcu uçağına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından İstanbul'a iniş için alçaldığı sırada lazer tutuldu. O anlar uçakta bulunan bir yolcu tarafından cep telefonuyla kayıt altına alındı. Yolcu o görüntüleri sosyal medya hesabından "06.01.2024, TK-2443 İzmir- İstanbul seferinde şöyle bir şey yaşandı." ifadelerini kullanarak paylaştı. Yolcu, paylaşımı sırasında hem THY'yi hem de İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nü etiketledi.

THY Uçağına Lazer Tutuldu

CEZASI 91 BİN 139 LİRA

Uçağın kokpitine yöneltilen lazer gibi dikkat dağıtıcı ve zarar verecek ışıkların pilotun görüşüne doğrudan etki ettiği ve uçuş emniyetini riske attığı belirtiliyor. Bu ışıkların körlüğe sebep olmanın yanı sıra, pilotun alması gereken kararlarda dikkat dağınıklığına neden olabileceği de belirtiliyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan idari para cezalarına göre, uçuş emniyetini riske atacak şekilde hava araçlarına lazer tutulması, uçak haberleşmesine müdahale edilmesi veya benzer ihlallerde bulunulması halinde 91 bin 139 lira para cezası kesiliyor. ABD'de Delta Hava Yolları'na ait bir uçağa lazer tutan ve birçok kez bu suçu işlediği tespit edilen bir kişi hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul İzmir Ulaşım Güvenlik Havacılık Suç Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

ali ihsan çakır:

O kadar yolcunun ve olası kaza sonucu şehirdeki insanların hayatını riske atmasından dolayı cinayete teşebbüsten yagılanmalı. Ne yani 91 bini veren herkes uçaktakilerin hayatıyla oynayabilir mi?

124
1
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

komedi ülkesi Türkiye kimligi belirsiz kisilere 91 bin 239 TL ceza kesildi sari cizmeli mehmed agaa hesabi öder artik

65
34
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

MOBESE NE İŞE YARIYOR KİMLİĞİ BELİRSİZ BORDO BERESİZ

yanıt47
yanıt12
onder zengin:

adalet mi :)

60
14
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

o nasıl bir lazer miş öyle

50
4
yanıtYanıtla
ozkan gur:

Ne parası, bu direkt terör suçu olmalı

22
1
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Adam resmen haritada yeşil nokta ile konum atıyor. Beni yakalayın diyor

20
1
yanıtYanıtla
SadeVatandaş:

Bu kadar tehlikeli ise neden satılması engellenmiyor. Bıçak, kasatura, av tüfekleri ve silahlarda çok tehlikeli. Onlarda engellenmiyor.

1
0
yanıtYanıtla
Kurt Alperen:

Değil mi ya,ne güzel ekmeği bölüp meyveyi soymadan yeriz olur biter.ayrıca ülke içindeki taşların acilen öğütülüp kum haline getirilmesi,odun sopa gibi malzemelerin kıyılıp talaş haline getirilmesi gerek.deniz,havuz göl ve akarsuların acil kurutulup insanların boğularak ölmesi de engellenmelidir

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title