Haberler

Terörü Övmek İfade Özgürlüğü Değildir"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın konuşması AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ın açıklaması "Terörü övmek ifade özgürlüğü değildir" KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç: "Terörü övmek ifade özgürlüğü değildir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ın konuşması

Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ın açıklaması "Terörü övmek ifade özgürlüğü değildir"

KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç:

"Terörü övmek ifade özgürlüğü değildir. Aklı başında olan hiçbir insan ifade özgürlüğü altında terörü övmez"

AK Parti Kırklareli Milletvekili Minsolmaz:

"Batıda gerçekleşen terör eylemleriyle ülkemizde gerçekleşen terör eylemlerine çifte standart uygulayan aydınlara, basın mensuplarına ve batıya da buradan bir mesaj vermek istiyorum. Terör kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın lanetlenmesi gereken bir olaydır"

EDİRNE / Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, "Terörü övmek ifade özgürlüğü değildir. Aklı başında olan hiçbir insan ifade özgürlüğü altında terörü övmez" dedi.

Aykaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün insanlık başta olmak üzere her şeyi yok ettiğini söyledi.

İnsanlık adına, kardeşlik ve barış için teröre karşı durulması gerektiğini belirten Aykaç, son günlerde Türkiye'de artan terör olaylarını şiddetle kınadığını kaydetti.

Terörün dünyanın her yerinde baş gösterdiğini anlatan Aykaç, "Dünya şu anda terörün zirve yaptığı bir dönemi yaşıyor. İnsanlığı yok ediyor terör. Büyük güçlerin, büyük devletlerin terörü araç olarak kullandığına da şahit oluyoruz. Türkiye'de kimse buna alet olmamalıdır. Terör konuşulmaya başladığı anda, terör söz konusu olduğu anda her şey biter. Terör her şeyin bittiği andır. Bir şey var etmek istiyorsak önce terörü yok etmemiz lazım. Terörü övmek ifade özgürlüğü değildir. Aklı başında olan hiçbir insan ifade özgürlüğü altında terörü övmez." diye konuştu.

İnsanlığın, teröre karşı çıkmayı gerektirdiği vurgulayan Aykaç, hiç kimsenin terörün yanında yer almaması gerektiğini bildirdi.

Terörü savunanların da şiddet ve nefretle kınanması gerektiğini dile getiren Aykaç, şöyle devam etti:

"Teröre karşı çıkmıyorsak, terörü savunuyorsak ifade özgürlüğü olur mu? Yaman bir çelişki, korkunç bir çelişki bu. Bunu aklı başında hiç kimse anlatamaz, izah edemez, açıklanamaz bir şey bu. Terör varsa ifade özgürlüğü de hiçbir şey de söz konusu değildir. Dünyada bir şeyin var olmasını istiyorsak terörün yok olması lazım."

- "Terörü lanetliyorum"

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da Türkiye'nin çok hassas bir süreçten geçtiğini bildirdi.

Ankara'daki terörist saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Minsolmaz, "Batıda gerçekleşen terör eylemleriyle ülkemizde gerçekleşen terör eylemlerine çifte standart uygulayan aydınlara, basın mensuplarına ve batıya da buradan bir mesaj vermek istiyorum. Terör kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın lanetlenmesi gereken bir olaydır" şeklinde konuştu.

Türk milletinin oynanan oyunlara ve terör saldırılarına karşı her zaman dik durduğunu ve durmaya devam edeceğini aktaran Minsolmaz, şunları kaydetti:

"Terörün amacı, toplumun güven ve huzur duygusunu aşındırmak, birlik ve beraberliğimize gölge düşürerek aramızdaki bağları zayıflatmaktır. Özellikle teröre destek verecek nitelikteki açıklamalardan önemle kaçınılması gerekmektedir. Terörün tam da amacı, çatlak sesler çıkarılması ve toplumda güven duygusunun zedelenmesidir. Terörü lanetle kınıyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

-"Kesinlikle vatan hainliğidir"

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç da terör örgütü propagandası yapmanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Terörü destekleyenlerin her zaman karşısında olduklarını anlatan Dalgıç, "Birileri kendisine prim toplamak için böyle bir işin içine girerse tamamen zararlıdır. Bunu yapmak vatan hainliğidir. Ülke bütünlüğünü sarsacak kıl kadar adım kesinlikle vatan hainliğidir. Birlik beraberliğe, bütünlüğe balta vuracak hiçbir şeyi biz kabul etmeyiz ve her zaman karşısında oluruz. Memlekette olan bu kadar olay karşısında sağduyulu insanların yapmış olduğu hizmetleri desteklediğimiz için bizi sarı ve yandaş sendika olarak yaftalıyorlar. Biz, vatan ve milletin yararı için atılacak her adımın arkasındayız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Aykaç Kırklareli AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title