Haberler

Telefon Kütüphanesi'ni en çok Erzurumlular dinledi

Güncelleme:

Türk Telekom Telefon Kütüphanesi 3 ayda 255 bin dakika dinlendi.

Türk Telekom'un görme engellilerin bilgiye erişiminde fırsat eşitliği sağlamak üzere hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi, 2016'nın ilk üç ayında 15 bine yakın çağrı alarak 255 bin dakika dinlendi. En çok arama yapan il Erzurum oldu. Aranma oranı geçen yıla oranla yüzde 25 arttı.

Türk Telekom'un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliği ile dört yıl önce hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk Telefon Kütüphanesi'ne ilgi artarak devam ediyor. 2016'nın ilk üç ayında 15 bin çağrı alarak 255 bin dakika dinlenen Telefon Kütüphanesi, aranma oranını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25 artırmayı başardı. En çok dinlenen üç kitap; Babı Esrar, Kum Fırtınası ve Kayıp Dünya olurken; en çok arama yapılan ilk üç şehir Erzurum, İstanbul ve İzmir olarak sıralandı.

Dört yılda yaklaşık 210 bin kez arandı, aranma süresi 4 milyon dakikayı aştı

Türk Telekom'un "Herkes için erişilebilir iletişim" vizyonuyla hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Telefon Kütüphanesi, geçtiğimiz aylarda hizmete giren yeni kullanıcı dostu sesli menüsü ve zenginleştirilmiş içerik ve fonksiyonları ile aranma oranlarını artırmayı başardı. Bugüne kadar yaklaşık 210 bin kez aranan ve aranma süresi toplamda 4 milyon dakikayı aşan projede sesli kitap sayısı da bine ulaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Telekom Türkiye Erzurum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title