Haberler

Tarihine Sahip Çıkan Eyüp Sultan'a, Urfa'dan Ödül

Güncelleme:

Tarihi Kentler Birliği "Ortak Akılda Buluşmaya Çağrı: 2014 – 2015'in Gündemini Birlikte Belirleyelim" semineri Şanlıurfa'da yapıldı.

Şanlıurfa Belediyesi'nin ev sahipliğinde Belediye Nikâh ve Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde, Eyüp Belediyesi de tarihi dokuyu koruyarak gerçekleştirdiği restorasyon, uygulama ve proje çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.

Ödülü, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu aldı. Başkan İsmail Kavuncu, " Eyüp Sultan'da tarihi dokuyu koruyarak gerçekleştirdiğimiz sokak sağlıklaştırma, restorasyon ve uygulama projelerimiz çok güzel gidiyor. Bu ödül bizleri daha da motive ederek çalışmalarımızı hızlandıracak. Bu güzel organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının buluştuğu, yüreği büyük Eyüp Sultan ailesi adına bu ödülü alıyorum" dedi.

Tarihi Kentler Birliği Semineri'nin evsahibi Şanlıurfa'nın Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, kentteki yaptığı koruma çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kentin tarihi ve turistik mekânlarla ilgili bilgi verdi. Şanlıurfa'nın TKB'ye üye olmasının şehre önemli vizyon kazandırdığına dikkati çeken Fakıbaba, her şehrin TKB'ye üye olması gerektiğini ifade etti. Fakıbaba'ya Haleplibahçe, Kızılkoyun, Karakoyun Deresi ve Samsat Kapı çalışmalarından dolayı proje ödülü verildi. Fakıbaba ile birlikte 6 farklı dalda 38 belediyeye çeşitli ödüller verildi.

"Şehirlerde Tarih Bilinci Gelişiyor"

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı TKB Semineri'nde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda TKB Başkanı Asım Güzelbey TKB'ye verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün birliğin nereden nereye geldiğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi. Güzelbey, şehirlerin, tarihi değerlerini ortaya çıkaran çalışmalara daha fazla önem vermesi gerektiğinin altını çizdi. Son yıllarda şehirlerdeki tarih bilincinin geliştiğinin altını çizen Güzelbey,"Birliğimiz 13 yıldır faaliyetlerini yürütüyor. Her etkinliğimizde hedeflerimizi belirlerken neredeyse sonucunu artık biliyoruz. Toplantıların yapılacağı kentleri belirlerken belli ölçütler koyarak amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda sürekli bilim insanları ve uzmanlar yanımızda oldular, onlara minnettarız. İlk yıllarda bize yol gösteren uzmanlar vardı. Bugün artık TKB'nin üyeleri bir birini eğitmeye başladı" dedi

Çekül Vakfı Başkanı: Urfa'da Önemli Projeler Gördük

Çekül Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Şanlıurfa'da yapılan çalışmaların önemine değindi. "Tarihi Karakoyun Deresi'nin ıslah edilip içinden temiz suyun akacağını hiç kimse aklından geçiremezdi. Belki hayal bile edemezdi. Ama Fakıbaba bunu başardı. Onu kutluyorum. Büyük atılımlar bekliyor Urfa'yı önemli projeler gördük. Ve büyük bir dayanışma ortağının varlık edindiğini göstermeye başlaması, birde bu yıl bitmeden seçim öncesinde herkesi buraya çağırarak verilen sözün ne derece yerel yönetimlerde uygulamaya, projeye ve hayatın başladığı noktaların zenginleştirilmesine dönüştüğünü görmek için geldik. Biz ivme gösteren beldelerden büyükşehir'e kadar herkesi her gün aynı anda izliyoruz.''ifadelerini kullandı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve seminere katılmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen ilçe belediye başkanları TKB üyeleri, toplantının ardından Şanlıurfa'da tarihi ve kültürel eserleri ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Eşref Fakıbaba İsmail Kavuncu Asım Güzelbey Eyüp Sultan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title