Haberler

Tarhan Erdem: Erdoğan İstifa Etmezse Her Hareketi Suç Olur

Güncelleme:

KONDA Araştırma Şirketi'nin kurucusu Tarhan Erdem, "Anayasaya göre Erdoğan'ın hemen genel başkanlık ve başbakanlık görevlerinden istifa etmesi gerekiyor." dedi.

KONDA kurucusu Tarhan Erdem, anayasaya göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ın hemen genel başkanlık ve başbakanlık görevlerinden istifa etmesi gerektiğini ifade ederek, "İstifa etmezse bundan sonraki her hareketi başbakan olarak suç haline dönüşür." dedi.

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başına geçecek isimin konuşulmaya başlandığı bir ortamda en az seçim sonuçları kadar kamuoyu araştırma şirketlerinin seçim tahminleri de tartışma yarattı.

30 Mart yerel seçimleriyle ilgili tahminleri nerdeyse bire bir tutan KONDA Araştırma Şirketi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden iki gün önce açıkladığı ve Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzde 57 ile ilk turda galip gösteren araştırma sonuçları tartışma yarattı.

KONDA kurucusu Tarhan Erdem Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtladı. Erdem, şu değerlendirmelerde bulundu:

"27 Ağustos kongre tarihi, Erdoğan'ın yemin töreninden bir gün evveldir. Erdoğan'ın demek istediği; ben 27'sine kadar genel başkanlığına devam edeceğim. Bu anayasaya fevkalade aykırı bir durumdur. Çünkü anayasa, "cumhurbaşkanı seçilenin milletvekilliği ve siyasi partiyle ilişkisi kesilir' der. Bu ise bunu tanımaz görünüyor şu anda. Bu anayasaya karşı çıkışını devam ettirmesin. Yarın ya da öbür gün genel başkanlık ve başbakanlıktan istifa etmelidir. İstifa etmezse bundan sonraki her hareketi başbakan olarak suç haline dönüşür."

Muhalefete de eleştirilerde bulunan Erdem, şunları kaydetti:

"MHP, milliyetçi bir parti ve hep küçük parti olarak kalacak bir parti. İç işlerinde de demokratik bir parti değildi. CHP'nin kendisini istese de düzeltebileceğine inanmıyorum. Bu parti 1992'de çıkan kanunla yeniden kurulma imkanı kazandı. O tarihten günümüze Deniz Baykal yönetiminde çok katı bir tek adam yönetiminde çalıştı. Bunun örgüte, insanlara, üyelerine bıraktığı bir tortu var. Bu tortu hep kişisel ilişkiyle particilik yapmak şeklindedir. Bunun değiştirmek olası değildir ama önce tüzüklerini demokratik hale getirmeleri lazım. CHP'nin Genel Başkanı bir MYK üyesine sen artık üye değilsin diyebiliyor ve yerine başkasını atayabiliyor. Böyle bir partide genel başkanın da ön seçim yapmadığı filan da malumdur. Böyle bir partide genel başkanın düzelmesi, partinin yapılanması, Türkiye'ye yeniden bakalım demeleri mümkün müdür? Böyle bir şey olmaz. Böyle bir şeyi yapamayacaklardır."

Erdem, oylarını bir milyon arttıran Selahattin Demirtaş'ın ise Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin "tek kazananı" olarak tanımladı. Erdoğan, "Fevkalade iftihar ediyorum. Bence Türkiye partisi olabilirler. Her yerde oylarını artırdılar. Baraj yüzde 10'da kalsa bile o parti bunu geçebilecek duruma gelmiştir. Selahattin Demirtaş'ın söylediği gibi Türkiye'nin gerçek ana muhalefeti olmaya aday tek parti HDP'dir" ifadelerini de kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Erdem Erdoğan Tarhan Erdem Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (95)

Ahmet:

Tabi hemen istifa etmesi gerekiyor ki, cemaatçi polisler onu cumhurbaşkanı olmadan önce tutuklayabilsin. Arkasından turkiyede kaos çıksın ve sonumuz ukrayna gibi olsun. Sen git torun sev hadi bakalım karışma öyle bilmediğin işlere.

30
56
yanıtYanıtla
Komik:

Adamın zaten hayatı suç , birde bu suçu işlese ne olacak

28
22
yanıtYanıtla
HASSKA:

ya, Adam koltuk hastasi , o koltuktan hemen o kultuga zipliyacak ,cünku korkuyor bir sürü pisligi var koltuktan inerse kelle gider

17
29
yanıtYanıtla
celal demırdemircelal71@hotmail.com:

koltuğu ancak babayığıtler kazanır pısırık yan gelıb yatanlar apustos boceğı gıbı otenlere mama verırler mı sanıyıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
ref:

sucmu ne suxu 17 aralıkta olanlar suc sayılmıyorda bumu sayılacak bundan sonra hic bir güc tayyibe birşey yapamaz niye Q oy aldım diye kürt değilim ama kürtlere imreniyorum hakları icin ölümüne mucadele ediyorlar bizdekilerde cok yaşa padişahım modunda

32
9
yanıtYanıtla
adammı adamaadaen@gmail.com:

senin allah inancın kalmamış yaaa allah var allah

yanıt0
yanıt0
dereli:

pkk nin yıllardır bölemediği ülkeyi tayyip bir çırpıda böldü !

22
17
yanıtYanıtla
seneka:

Hanzo olmak akplilere yakışıyor,ne anayasa,ne başka birşey,bunun adı Resmen DİKTATÖRLÜK,bundan sonra anayasa değil,TAYYİPYASA uygulanacak.

19
18
yanıtYanıtla
murattnorth_dakota3@hotmail.com:

biz memnunuz halimizden. diktatörlük değil bu. eger diktatörlük dersen. sezer 3 ay fazladan cb yaptı. bi de buna bak

yanıt0
yanıt0
hırsız-avcısı:

troller açıklayın oyları kaça sattınız !! her oy için 1500 tl aldığınız doğrumu?

19
15
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title