Haberler

Bunun adı mucize! Köşker ailesi enkaz altında kalmaktan takma diş sayesinde kurtuldu

Güncelleme:

Marmara depreminde evleri hasar gören ve İstanbul'dan Malatya'ya taşınan Köşker ailesi, 6 Şubat'taki depremde enkaz altında kalmaktan büyükbabalarının takma dişini kendi evinde unutması sonucu kurtuldu.

Marmara depreminde evleri ağır hasar gören ve İstanbul'dan Malatya'ya taşınan Köşker ailesi, 6 Şubat'taki ikinci depremde enkaz altında kalmaktan son anda kurtuldu.

BABASINI ALMAYA GİTTİ

Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi'nde 5 katlı binanın 4'üncü katında yaşayan Ahmet Köşker, eşi Yüksel, kızları Esra ve Seda Köşker ile ilk depreme uyurken yakalandı. Uyanarak ailesiyle dışarı çıkan Ahmet Köşker, başka bir mahallede yaşayan 85 yaşındaki babası Abdurrahman Köşker'i almaya gitti.

TAKMA DİŞLERİNİ ALMAYA GİTTİLER

Babasını alan Ahmet Köşker ile ailesi, öğle saatlerinde evlerine girmeye karar verdikleri sırada Abdurrahman Köşker, takma dişlerini evinde unuttuğunu söyledi. Köşker ailesi, bunun üzerine Abdurrahman Köşker'in takma dişlerini almaya gittikleri sırada ikinci depreme evlerinin önünde yakalandı. İkinci depremde Köşker ailesinin yaşadıkları bina çöktü. Binanın yıkılma anı, Esra Köşker tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Takma diş, Köşker ailesini ikinci depremde enkaz altında kalmaktan kurtardı

KOMŞULARINDAN 6 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALARAK ÖLDÜ

Ahmet Köşker, AA muhabirine, kaldıkları binanın sağlam olduğunu sandıklarını, depremde yıkılacağını hiç ummadıklarını söyledi. Depremin çok şiddetli olduğunu, bu sırada çocuklarını korumaya çalıştığını belirten Köşker, ikinci depremde yıkılan binada komşularından 6 kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini dile getirdi. Kendilerinin de enkaz altında kalmaktan son anda kurtulduklarını ifade eden Köşker, o anları şöyle anlattı; "Babamı evinden alarak öğle saatlerinde buraya döndük. Hava çok soğuk olduğu için eve girecektik. Bu sırada babam takma dişlerinin olmadığını söyledi. Babam, 'Ben böyle yemek yiyemem, dişlerimi evden alıp gelelim' dedi. Eve girmekten vazgeçip dişleri almaya gitmek için binadan 100 metre ayrıldıktan sonra ikinci depreme yakalandık. Bu sırada binamız yıkıldı. Bizi babam kurtardı. Eğer o dişlerini unutmamış olsaydı binaya girmiş olacaktık."

MARMARA DEPREMİNDEN SONRA MALATYA'YA TAŞINDILAR

Köşker, 1999 yılındaki Marmara depremi sırasında İstanbul'da yaşadıklarını, evi ağır hasarlı olduğu için ailesini alarak memleketi Malatya'ya taşındıklarını dile getirdi. Hem Marmara hem de Kahramanmaraş merkezli depremlerden kurtuldukları için şanslı olduklarını belirten Köşker, şimdi başka bir şehre taşınıp yeni bir hayat kurmanın planlarını yaptıklarını söyledi. Deprem bölgesi olmayan illeri tercih etmek istediklerine işaret eden Köşker, "Biri inşaat mühendisi, diğeri endüstri mühendisi olan kızlarım için yeni bir düzen kuracağım. Ben emekliyim. Kısa süre içerisinde başka ilde yeni bir hayat kurmak için çaba göstereceğim." dedi.

Takma diş, Köşker ailesini ikinci depremde enkaz altında kalmaktan kurtardı

"DİŞLERİ ALMAYA GİTMESEYDİK EVE GİRECEKTİK"

Esra Köşker ise deprem sırasında sarsıntının şiddetiyle uyanıp koltukların arasında "çök-kapan-tutun" hareketini gerçekleştirdiklerini söyledi. Dedesinin takma dişlerini almaya gidecekleri sırada ikinci depreme yakalandıklarını anlatan Köşker, "Dişleri almaya gitmeseydik eve girecektik. İkinci depreme bina içerisinde yakalanmaktan saniyelerle kurtulduk. Bizi kurtaran dedem oldu. Önce Marmara depremi, ardından Malatya'da depreme yakalandık. Bizim için çok zor bir durum." diye konuştu. Yüksek lisans yapmak için ders çalıştığını dile getiren Köşker, "Artık böyle bir imkanım yok. Tüm kitaplarım, bilgisayarım enkaz altında kaldı. Şimdi başka illerden kiralık ev bakıyoruz. Karar verdiğimizde başka bir ile giderek hayat kuracağız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Malatya Marmara Köşker Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (7)

Ahmet25 :

Allah'ın musibetleri bitmez, şekil değiştirir. Daha önce koronaydı, şimdi deprem. Yapmamız gereken işimizi düzgün yapmak, tedbirimizi almak ve gerisini Allah'a bırakmak. Tedbirin, takdirin önüne geçemeyeceğini bilmek, aciz bir kul olduğumuzu unutmamak. Bela ve musibetlere karşı Allah'a sığınmak.

546
73
yanıtYanıtla
İsmail Yıldırım:

Dedenin sayesinde değil güzelim Allah'ın sayesinde kurtuldunuz. Takma dişleri hatırlamasaydı bitmişti.

516
73
yanıtYanıtla
Dilek Hilal:

Kurtuluşu takma dişe bağlamışlar daha Allah korudu demiyorlar.rabbim dileseydi hepinizi yerle bir ederdi.daha biz bu kafalarla çok depremler görür çok Allah in gazabına uğrarız.rabbim biz aciz kullarına acı.

yanıt5
yanıt2
Medeni Bingöl:

Ülkemizin deprem bölgesinde oldugunu daha Dogmayanlar bile biliyor Hayatta olan Bütün hükümet sorumlulari dahil Bu isin Bütün suclulari geriye dönük yargilanmali Bu bir katliamdir Baska tarifi yok

290
31
yanıtYanıtla
Enes XXX:

babana kim unutturdu acaba, hala kimin yaşayıp kimin öleceğine kimin karar verdiğini anlayamadınız bi...

105
11
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Babasının evi yikilsaydi ne diyecektiniz . Başlık büyükbabasının takma disleri sonu oldu diyecektiniz. Bunların hepsi rastlantı .

43
41
yanıtYanıtla
Buba Nasler:

Birinin agzindan Allah duymadim. O kadar röportaj vermisler

34
21
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title