Haberler

TABA AMCHAM Genel Başkanı Alptekin

Türk-Amerikan İş adamları Derneği (TABA-AMCHAM) Genel Başkanı Ekim Alptekin, Edirne'nin bulunduğu konum açısından ciddi bir avantajı olduğunu, bu avantajı üyelerinin ve Edirne'nin lehine kull...

Türk-Amerikan İş adamları Derneği (TABA-AMCHAM) Genel Başkanı Ekim Alptekin, Edirne'nin bulunduğu konum açısından ciddi bir avantajı olduğunu, bu avantajı üyelerinin ve Edirne'nin lehine kullanmak istediklerini söyledi.

Alptekin ve beraberindeki iş adamları, yatırım imkanlarını değerlendirmek üzere Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç'in daveti üzerine kente geldi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk'ün de katıldığı toplantıda, Alptekin ve beraberindekilere Edirne'nin tarım ve turizm yatırımları hakkında bilgi verildi.

Edirne Valisi Hasan Duruer, toplantı sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç'in katkılarıyla TABA-AMCHAM Genel Başkanı Alptekin ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Genç iş adamı Alptekin'in ABD'de uçak üreten bir firmanın da sahibi olduğunu belirten Duruer, şöyle konuştu:

"Özellikle Demirhanlı Havalananının kullanılması konusunda neler yapılabileceğini görüştük. Önemli turizmciler de Edirne'ye geldi. ABD'li turistleri Edirne'deki kültür turizmine nasıl adapte edebileceğimiz konusundaki görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu görüşmelerin olumlu neticelerini ileride göreceğiz."

Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç de önümüzdeki dönemde Edirneli iş adamlarının ABD'li şirketlerle kurabilecekleri işbirliğiyle ilgili bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Toplantıya derneğin yönetim kurulu üyelerinden bazılarının da katıldığını aktaran Bekleviç, Edirne'nin turizm, tarım ve diğer alanlarda Amerikan şirketleriyle ne tür işbirlikleri kuracağı konusunda bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirildi.

- "Değeri bilinmeyen şehirlerden biri"

TABA-AMCHAM Genel Başkanı Alptekin de İstanbul'un hemen yanı başındaki Edirne'nin, değeri bilinmeyen şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

Çok önemli bir kültürel hazineye sahip olan kentin, tarım ve turizm yatırımlarına ev sahipliği yaptığını belirten Alptekin, havaalanı altyapısı olan şehrin sivil havacılıkta da atılım yapmasının söz konusu olduğunu ifade etti.

Bu değerleri göz önünde bulundurarak Edirne'yi yakından tanımaya karar verdiklerini aktaran Alptekin, "Edirne'nin şimdiden değerini yeteri kadar bilmediğimiz, daha yakından tanımamız gereken bir yer olduğunu hissediyoruz. Edirne'nin bulunduğu konum açısından Balkanlara açılış kapısı olarak ciddi bir avantajı var. Bu avantajı üyelerimizin ve Edirne'nin lehine kullanmak istiyoruz" dedi.

Alptekin, gün boyu Edirne'nin farklı yerlerinde incelemeler yapıp iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşeceklerini aktardı.

Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu yer olduğu için İstanbulluların, İstanbul'u Edirne'ye borçlu olduklarını ifade eden Alptekin, şunları kaydetti:

"Geçenlerde Edirne Gönüllüleri Derneği sayesinde Bilgi Üniversitesinde bir grup Edirneli öğrenciye hitap etme fırsatı buldum. O öğrencilerde, ikinci bir Fatih Sultan Mehmet neslini yetiştirebileceğimiz bir öğrenci kalitesi gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Demek ki Edirne'de eğitim açısından da bir şeyler doğru gidiyor. Bugün bir çalışma toplantısı yapmayı amaçlıyoruz. İnşallah sivil havacılık, turizm ve tarım konularındaki projelerimizi belirler ve duyurma fırsatı buluruz."

Kaynak: AA / Güncel

Tuna Bekleviç Ekim Alptekin Hasan Duruer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title