Haberler

Süper Kupa maçında sahadan çekilen Fenerbahçe, PFDK'ya sevk edildi

Güncelleme:

Galatasaray ile karşı karşıya geldikleri Süper Kupa maçının 2. dakikasında sahadan çekilen Fenerbahçe, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Fenerbahçe'yi müsabakayı terk etme gerekçesiyle, Galatasaray'ı ise çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

2. DAKİKADA SAHAYI TERK ETMİŞLERDİ

Galatasaray ile Fenerbahçe, 7 Nisan Pazar günü Turkcell Super Kupa finalinde karşı karşıya gelmişti. Maçın 1. dakikasında Mauro Icardi'nin attığı gol ile Galatasaray 1-0 öne geçmiş, golün ardından A takımı temsilen sahada bulunan Fenerbahçe U19 oyuncuları teknik heyetten gelen talimat ile sahadan çekilmişti. TFF, finalde yaşananları PFDK'ya taşıdı.

Süper Kupa maçında sahadan çekilen Fenerbahçe, PFDK'ya sevk edildi

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde;

"Hukuk Müşavirliği'nce 09.04.2024 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları aşağıda belirtilmiştir.

1-GALATASARAY A.Ş. Kulübü'nün 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.- FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca ve "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

2- FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü'nün 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.- FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasındaki "müsabakayı terk etmeleri" nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24/1-a maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

FENERBAHÇE A.Ş. Kulübü idarecisi AHMET KETENCİ'nin aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 09.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

3-GÖZTEPE A.Ş.'nin 08.04.2024 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.- ERZURUMSPOR FK Trendyol 1. Lig müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

4- ERZURUMSPOR FK futbolcusu CELAL HANALP 'ın 08.04.2024 tarihinde oynanan GÖZTEPE A.Ş.-ERZURUMSPOR FK Trendyol 1. Lig müsabakasındaki "kural dışı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 09.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

"ADALETSİZLİĞE KARŞI DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Öte yandan; Fenerbahçe sahadan çekildiği Süper Kupa maçıyla ilgili dünya kamuoyuna açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüp hem İngilizce hem de Türkçe olarak yaptığı açıklamada, "30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden 'Dünyanın En Büyük Spor Kulübü' olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı dik durmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray Süper Kupa Fenerbahçe Futbol Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Yunus Akcan:

Tüm dünyaya dik duruşunı gösteren Cumhuriyetin takımı FENERBAHÇE yıkılmaz. Tff istifa diyenler imza veremiyor şu anda. Sizi de düzeninizi de alaşağı edeceğiz

119
140
yanıtYanıtla
muro baba:

Ne dik duruş plan dalavere Salıncakta sallandığınız bjk kadar bile DİK DURUŞ gösteremediniz

yanıt58
yanıt39
süleyman koç:

dik duruş sergileyeceklerdiyse as kadroyu sahadan çekeydiler... kıvır kıvır nereye kadar.. genç çocukları öne sürdüler gslılar alkışlarla destek olmaya çalıştılar o gençlere .. ve seçim kararı almış bir yönetime imza toplamanın bir anlamı yok...iş o durki o imza işini federasyon seçim kararı almadan önce başlataydınız

yanıt30
yanıt25
Veysel null:

Lan olum sizin o dik duruş diye bahsettiğiniz dik duruş değil rezillik. ama farkında değilsiniz yakında kendinizi nasıl rezil ettiğinizi kendiniz de göreceksiniz

yanıt29
yanıt22
Nihat Karabacak:

Bu yıl futbol müsabakalarından men edilsin anca hak yerini bulur.

88
78
yanıtYanıtla
Murat DEMİR:

Bu ülkede futbol sizin gibi zihniyetlilerin yönetimiyle bu hale geldi neden bu eylemi yaptı sorgulayıp ders çıkartan yok.

yanıt12
yanıt10
Emir Güler:

EEE TİYATROYA DEVAMMI YOKSA ARTIK FENEV İCİN LİG BAŞINDAN BERİ KORUYUP KOLLAMYA DEVAMMI ?

57
61
yanıtYanıtla
Ahmet Dimli:

Bir BJK li olarak Fenerbahçenin yaptığını doğru bulmasamda söyleyene değil söyletene bak diye bir tabir vardır adil rekabet ortamını ortadan kaldırırsan olacağı budur 1990 yılına kadar ülkemizin üçüncü takımı olan bir takım fetöyle birlikte ligi hakemleri bütün algıyı manipüle ederek nasıl birinci olunurun örneğidir bu takım

59
55
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

eger gs yı kastedıyorsan 1990 a kadar 3 takım huvıyetındeydı dıye dıkkatını cekerım 1990 kadar bıle eskı adıyla avrupa kupa galıplerı kupası sımdı adı sampıyonlar lıgınde yarı fınal oynmış ve arupa kupasındada yarı fınal oynamıs bır takımdır.ve sımdıye kadar en cok ulke puanında katkıda bulunan takımdır.şampıyonlar lıgıne 1 takım dahı gıdıyorsak gs sayesındedır..cahıl olmayın.

yanıt38
yanıt28
muro baba:

Bjk den bahsediyorsun herhalde hiçbir zaman ilk 2 olarak söylenmiyor 3.büyük Depremi fırsat bilip sahada kaybettiğin puanları masa başında kazanmak istedin Allahın sopası yok beter oldunuz Anadolu takımından farkınız kalmadı

yanıt24
yanıt3
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title