Haberler

SPK Başkanı Ertaş: Yabancı Yatırımcılar Türkiye ile İlgilenmeye Başladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, seçim sonunda piyasaların olumlu tepki verdiğini söyleyerek, "Özellikle yabancı yatırımcılar daha fazla Türkiye ile ilgilenmeye başladılar" dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, seçim sonunda piyasaların olumlu tepki verdiğini söyleyerek, "Özellikle yabancı yatırımcılar daha fazla Türkiye ile ilgilenmeye başladılar" dedi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, 3'üncü örgütsel davranış kongresi düzenlendi. Üniversitenin Taşlıçiftlik kampusunda düzenlenen kongreye, Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin ile çok sayıda davetli ve konuşmacı olarak da SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ve iş adamı Hüseyin Özdilek katıldı. Burada konuşan SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Türkiye'nin son yıllarda sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Bunu çok fazla konuşmuyoruz ama Türkiye'nin krizlere karşı niye bu kadar dayanıklı olduğuna bakıyoruz. 2002 yılında kamu borcunun milli gelire oranı yüzde 74 iken bu sene 6'ıncı ay sonu itibariyle yüzde 33.5'a düşürmüşüz. Şu tablo daha iyi açıklıyor bizim nerede olduğumuzu. Avrupa Birliği ortalaması yüzde 87, batma ve iflas aşamasında olan Yunanistan'da yüzde 177, bizde yüzde 33.5. Dolayısıyla borcunuz artsa akşamları rahat uyuyamıyorsunuz. Bu hem devlet için, hem şirketler için hem de bireyler için böyledir" dedi.

"BÜYÜME ORANI YÜZDE 4'E HATTA 5'E ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, kongre sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. 'Seçimler piyasaya nasıl yansıdı?? sorusuna cevap veren Ertaş, şöyle konuştu: "Seçimlerin sonucunda piyasalar olumlu bir tepki verdi. Önümüzdeki dönemde özellikle ilk günden itibaren faiz oranlarında ciddi bir düşme, borsa endeksinde yükseliş ve arkasından döviz kurlarında düşüş, inşallah önümüzdeki dönemlerde bu trend artarak devam edecek. Önümüzdeki dönem için söyleyeceklerimiz kurlarda da ve faizlerde bu sürecin devam edeceği yönde. Özellikle yabancı yatırımcılar daha fazla Türkiye ile ilgilenmeye başladılar. Dolayısıyla hem işlem hacimlerinde hem de gevşemeyi kurlar faiz tarafından kuvvetle muhtemel bekliyoruz. Uzun vadede bugünkünden daha olumlu. İfade ettiğim gibi çünkü, seçim sonuçları piyasanın istikrarın devam edeceği yönde. Dolayısıyla 2019'a kadar bir seçim süreci yaşanmayacak. Bundan sonra inşallah ekonomideki istikrarın devamı yönünde önemli süreci hep birlikte yaşayacağız. Özellikle dar ve orta gelirli kesimin gelirlerini arttırmaya yönelik politikalar uygulamaya geçtikçe ekonomideki büyüme oranı da yüzde 3'lerden 4'e hatta 5'e çıkmasını bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sermaye Piyasası Kurulu Vahdettin Ertaş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title