Haberler

Son Dakika: Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Yunanistan'a kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalandı

Güncelleme:

Son dakika: Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırıda öldürülmesinde kritik gelişme yaşandı. Suikastın bir numaralı ismi tetikçi Eray Özyağcı, yurt dışına çıkmaya çalışırken Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Jandarma ekiplerince yakalandı.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı, yurt dışına çıkmaya çalışırken Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Jandarma ekiplerince yakalandı. Eray Özyağcı işlemlerinin ardından Ankara'ya sevk edilerek savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılacak.

18 KİŞİ TUTUKLANDI

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında, aralarında olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen "Dodo" lakaplı Doğukan Çep, Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş, avukat S.Ö. ve iki özel harekat polisinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Emre Yüksel hakkında sosyal medyada ve bazı mecralarda MHP genel başkan yardımcısının özel kalemi olduğu ileri sürülmüştü ancak bu iddialar MHP tarafından yalanlanmıştı.

TELEFONUN ŞİFRESİNİ HATIRLAMIYORMUŞ

Soruşturma kapsamında tutuklanan isimlerden bazılarının verdiği ifadeler dikkat çekti. Tutuklanan avukat Serdar Öktem'in, ifadesinde, yakın zamanda koronavirüs geçirdiği için hafıza kaybı yaşadığını ve incelemeye alınacak telefonunun açılış şifresini hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Şüphelinin telefonuna yüz tanımlama da yapmadığı için tüm cihazlarda uygulanabilen veri çıkarma tekniği ve disk içindeki tüm dosyalarla kopyasını çıkarma işlemi olan 'imaj alma' uygulanamadı. İmaj alabilmek için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Wİ-Fİ CİHAZI İLE İLETİŞİM KURMUŞLAR

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve tetikçiyi olay yerinden motosikletle kaçırdığı iddia edilen Vedat Balkaya'nın üstünde ise Wi-Fi cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin, bulundukları yerin belirlenmemesi ve takibe takılmamak için hatsız telefonlarla Wi-Fi cihazına bağlanıp, iletişim kurdukları da tespit edildi.

OLAYDAN ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞ

Öte yandan cinayet öncesi Sinan Ateş'in ofisinin bulunduğu bölgede keşif yapan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlenen şüphelinin, olaydan önce gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği ortaya çıktı. Cezası 3 yılın altında olduğu için doğrudan açık cezaevine nakledilen şüphelinin, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildiği öğrenildi. Ayrıca soruşturma kapsamında İstanbul'da 60'a yakın adrese baskın düzenlendiği ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti. Sinan Ateş 2 Nisan 2020 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa ederek Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde çalışmaya başladı. Sinan Ateş evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Yunanistan Sinan Ateş Uzunköprü Uzunköprü Jandarma Edirne Ankara Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (3)

Murat Vural:

2019 da göreve getirdiğiniz birisini 2020 yılında görevden hangi sebeple aldığınızı söylemek mecburiyetindesiniz !!! Öldürülen Sinan Ateşe Allahdan rahmet bile dilemiyorsanız bunun sebebini söylemek mecburiyetindesininiz ! Yoksa bu vahim cinayet üstünüze kalacaktır !!!

30
7
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

10 tane şehrimiz yerle bir oldu, açıklanan 2000'e yakın kaybımız var; kayıpların en az iki katına çıkmasından korkuyoruz. Göçük altında insanlar aç, susuz, dışarıdakiler evsiz kaldı, donuyor. Bizim gündemimiz bu şu anda ülke olarak. Sizin gündeminize de saygı duymak lazım tabii.

8
9
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Bu şeytanlar hep yunana kaciyorlar. Orasi olmuş teroristler yuvasi Düpedüz edilmeli oralar.

11
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title