Haberler

Son Dakika: Milas ve Köyceğiz yangınları dışında tüm orman yangınları kontrol altına alındı

Güncelleme:

28 Temmuz'da başlayan orman yangınları sebebiyle, 47 ilimizdeki pek çok ormanlık alan küle döndü. Toplamda 83 bin 810 hektarlık ormanlık alan yandı, binlerce hayvan öldü ve yüzlerce vatandaşımız da evlerinden oldu.

YANGINLAR YALNIZCA 2 NOKTADA DEVAM EDİYOR

Antalya'daki yangınların kontrol altına alınmasının ardından dün yapılan açıklamada yangınların yalnızca Muğla'nın Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Menteşe, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde devam ettiği belirtildi.

"ORMAN KAHRAMANLARI BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli güzel haberi vererek, Milas ve Köyceğiz ilçeleri dışındaki tüm orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi. Pakdemirli sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır. Ormanın kahramanları Milas ve Köyceğiz'de de karadan ve havadan büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyorlar." sözlerine yer verdi.

Son Dakika: Milas ve Köyceğiz yangınları dışında tüm orman yangınları kontrol altına alındı

MİLAS'TA SON DURUM

Milas yangınında Yeniköy hattında tütmeler vardı. Sabah ilk gelen görüntülerde hava araçları karadan ulaşımı olmayan bu noktalara sabahın ilk ışıkları ile beraber yoğun bir şekilde su attılar ve atmaya devam ediyorlar. Muğla merkez yılanlı bölgesinde devam eden yangının Şenyayla köyü ve Yılanlı'ya doğru olan hatlarında tütmeler devam ediyor. Hava araçları bu noktalara su atıyor. Yatağan Hacıveliler köyünde başlayan daha sonra Çine istikametine geçen ve 2 ilçe sınırında etkili olan yangında tütmeler devam ediyor.

Son Dakika: Milas ve Köyceğiz yangınları dışında tüm orman yangınları kontrol altına alındıMilas

KÖYCEĞİZ'DE ALEVLERE MÜDAHALE EDİLİYOR

Köyceğiz yangı Sandıraz Dağı eteklerindeki kanyonlarda ve sarp yamaçlarda yanmalar devam ediyor. Yangın şu an itibariyle özellikle Şeytan Deresi Kanyonu olarak bilinen bölgede devam ediyor. Bu noktalara karadan ulaşım imkansız olduğu için hava araçları bu bölgelere müdahale ediyor. Muğla bölgesindeki yangınlar için bugün 38 helikopter ve 4 uçak görev yapıyor.

Son Dakika: Milas ve Köyceğiz yangınları dışında tüm orman yangınları kontrol altına alındıKöyceğiz

ANTALYA'NIN YARALARI SARILIYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yangının küle çevirdiği Antalya için açıklamalarda bulundu. 45 iş yerinin zarar gördüğünü belirterek, bugün ödemelerin yapılacağını bildirdi. Bakan Çavuşoğlu, "Şu ana kadar 1 milyon 362 bin TL ödendi. Toplam hasar miktarı 2 milyon 55 bin TL" dedi.

Son Dakika: Milas ve Köyceğiz yangınları dışında tüm orman yangınları kontrol altına alındıAntalya-Manavgat

AĞIR HASARLI BİNALAR YIKILACAK

Yangından etkilenen mahalle sayısının 59, bina sayısının 3 bin 231, bağımsız bölümün ise 6 bin 359 olarak tespit edildiğini belirten Çavuşoğlu, ağır hasarlı binaların yıkılıp yeni konutlar inşa edileceğini, az hasarlı olanlara ise destek verileceğini söyledi.

Antalya'da ödemeler bugün başlıyor. Ödemeler Valilik tarafından yapılacak, bunun dışında hasar gören 93 araç sahiplerine teslim edilecek.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Bekir Pakdemirli Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500

Yorumlar (1)

bekir yapici:

HEP BIR LAF KURNAZLIGI KARDESIM YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI DEMEK SÖNDÜRÜLDÜ DEMEK DEGILDIR SOGUTMA YAPILMADIKTAN SONRA EN UFAK BIR KIVILCIM RÜZGAR HER AN YENIDEN PARLATABILIR

21
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title