Haberler

Son Dakika: Deprem sonrası yakalama kararı çıkarılan müteahhit, tekneyle yurt dışına kaçarken yakalandı

Güncelleme:

Son dakika: Kahramanmaraş'ta yıkılan binalarla ilgili soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkarılan müteahhit Mesut Başkır, Marmaris açıklarında tekneyle yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı. Gözaltına alınan Başkır, işlemlerinin ardından Kahramanmaraş'a gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremler, 10 ilde etkili olurken çok sayıda bina yıkıldı, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremde yıkılan binalara yönelik soruşturmalar kapsamında çok sayıda tutuklama gerçekleşti.

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞTI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğünce, Kahramanmaraş bölgesinde müteahhitlik yapan ve hakkında Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yakalama emri verilen Mesut Başkır'ın, deniz yoluyla ülke dışına kaçma girişiminde bulunabileceğinin bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Son Dakika: Deprem sonrası yakalama kararı çıkarılan müteahhit, tekneyle yurt dışına kaçarken yakalandı

MARMARİS AÇIKLARINDA YAKALANDI

Dalyan, Ekincik, Marmaris açıkları ve Yeşilova Körfezi'ni kontrol eden ekipler, gece saatlerinde Marmaris'in Alaburun mevkisinin batısında bir yelkenli tekne tespit ederek durdurdu.

Son Dakika: Deprem sonrası yakalama kararı çıkarılan müteahhit, tekneyle yurt dışına kaçarken yakalandıMesut Başkır

GÖZALTINA ALINDI

Katamaran tipi teknede yapılan kontrollerde hakkında "taksirle ölüme veya yaralanmaya neden olma" suçundan yakalama kararı olan Mesut Başkır gözaltına alındı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen şüpheli, işlemlerinin ardından Kahramanmaraş'a gönderildi.

Son Dakika: Deprem sonrası yakalama kararı çıkarılan müteahhit, tekneyle yurt dışına kaçarken yakalandı

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞAN İLK MÜTEAHHİT DEĞİL

Adıyaman'da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi Yavuz Karakuş, eşi Sevilay Karakuş ile Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalanmıştı. Kahramanmaraş'ta şu ana kadar 14 kişinin ölü olarak çıkarıldığı Pamukoğlu Sitesi'nin inşaat mühendisi de Afyonkarahisar'da yakalandı.

BİR MÜTEAHHİT DE BODRUM'DA ARKADAŞININEVİNDE YAKALANDI

Kahramanmaraş'ta yaptığı binanın yıkılması sonucu Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ahmet Say hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ekiplerin takibi sonrası Say, Bodrum'da arkadaşının evinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürülen Say, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Ahmet Say'ın soruşturma kapsamında Kahramanmaraş'a götürüleceği bildirildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Kahramanmaraş Marmaris Deprem Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (13)

Ahmet Ispir:

son günlerde müteahhitler neden kaçıyor size söyleyeyim. Çünkü ülkemizde adalete güvenmiyorlar. adil yargılanamayacaklarını biliyorlar. o binalara insanların yaşayabilmesi için oturum izni ve yapı kullanım belgesi veren yetkililer en az müteahhit kadar suçlular. onlarda tutuklanmalı

323
41
yanıtYanıtla
halit kaktüs:

Bir müteahhit de sizsiniz sanırım..

yanıt4
yanıt26
Ahmet Ispir:

halil kaktüs , müteahhit değilim ama vicdanı olan ve gerçek suçlu olan herkesin cezalandırılmasını isteyen bir vatandaşım. sadece dokunulabilenler değil dokunulamayanlarından cezalandırılması lazım.

yanıt22
yanıt3
Bulent Alaylı:

Yapı Denetim firmaları var. Binayı bitene kadar denetliyorlar. Müteahhid den bir ton para alıyorlar. İnşaat bitince belediye iskan veriyor. Yasal olarak bu 3 lü çete mesul.

112
1
yanıtYanıtla
can erdemir:

Müteahhitler ülkede firavun gibi saygı görüyordu. Şimdi bir fare gibi saklanıp kaçıyorlar. Allah var ve adalet er geç tecelli ediyor.

79
1
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Devletin gücünü göreceksiniz.

19
34
yanıtYanıtla
Ahmet Yıldırım:

Neden kaçtıklarını anlamıyorum. Tüm onayları belediyenin imar müüdürlüklerinden almışlar. Herşey tüzüğe uygun. Yakalanması gereken kişiler hala belediye de şu an çay içiyorlar. Bir de dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama bu felaketten sonra kimse istifa bile etmedi.

40
1
yanıtYanıtla
Selim Adanalı:

lan olum eşşek kadar adamsın, ne var ya bir erkek gibi vicdan ve ahlak muhasebesi yapıp, kabullenerek teslim olsan insanlık adına olmazmıydı. nasıl bir yaratıksın lan sen

28
5
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Devletin gücünü göreceksiniz

12
19
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Bu katil müteahhitlere asla acımayın. Bunlara cezaevinde ekmek ve su bile vermeyin ! Milletin yüreği yanıyor . Gerçekten devletimizden bu katiller için çok ağır cezalar bekliyoruz . Keşke her yıkılan binaların müteahhitlerini binanın bahçesinde idam edilip assalar herkesin gönlü yatışırdı .

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title