Haberler

Son Dakika: Ayşenur Arslan'ın TMT'yle ilgili sözlerine Ersin Tatar'dan tepki: Bu açıklamalar cahillikten ileri geliyor

Güncelleme:

Son dakika: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Türk Mukavemet Teşkilatı illegaldi" şeklindeki skandal sözleri nedeniyle eleştirilerin odağında olan gazeteci Ayşenur Arslan'a tepki gösterdi. Tatar, "Bu tarz açıklamalar cahillikten ileri geliyor" dedi.

Halk TV'de program yapan gazeteci Ayşenur Arslan, Kıbrıslı iş adamı Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili değerlendirme yaptığı sırada Kıbrıs'taki Türkler açısından büyük önem taşıyan Türk Mukavemet Teşkilatı'yla ilgili tepki çeken ifadeler kullandı. Arslan, "Halil Falyalı, kendini Türk Mukavemet Teşkilatı olarak tanıtırdı. Türk Mukavemet Teşkilatı adada suikastlarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu'' dedi. Arslan'ın bu açıklamalarına başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye olmak üzere birçok yerden tepki geldi.

TATAR: CAHİLLİKTEN İLERİ GELİYOR

Ne diyeceği en çok merak edilen isimlerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Arslan'a tepki gösterdi. Tatar, "Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanması hayaldir. Kıbrıs'ta iki devletli bir yapı vardır. Türk Mukavemet Teşkilatı'nın söylediği de budur. Yapılan açıklamalar cahillikten ileri gelmektedir" dedi.

"DESTANSI BİR DİRENİŞİN ABİDELEŞMESİDİR"

Tatar, Ayşenur Arslan'ın açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da tepki gösterdi. Türk Mukavemet Teşkilatı'nın Kıbrıs Türk'ünün namus ve şerefini korumakla mükellef destansı bir direnişin abideleşmesi olduğunu belirten Ersin Tatar, "Türk Mukavemet Teşkilatı TMT Kıbrıs Türk'ünün EOKA'cı çetelere karşın örgütlediği, halkımızın namus ve şerefini korumakla mükellef destansı bir direnişin abideleşmesidir. 1974 Kıbrıs Barış Harekatından sonra 1 Ağustos 1976'da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına dönüştürülmüştür" sözlerini kullandı.

Son Dakika: Ayşenur Arslan'ın TMT'yle ilgili sözlerine Ersin Tatar'dan tepki: Bu açıklamalar cahillikten ileri geliyor

RTÜK DE HAREKETE GEÇTİ

Ayşenur Arslan'ın açıklamalarıyla ilgili RTÜK de çok geçmeden harekete geçti. Konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin konuyla ilgili, "Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkünün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" dedi.

Son Dakika: Ayşenur Arslan'ın TMT'yle ilgili sözlerine Ersin Tatar'dan tepki: Bu açıklamalar cahillikten ileri geliyor

TÜRK MUKAVEMET TEŞKİLATI NEDİR?

Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türk toplumunun taksim hedefini gerçekleştirmek için faaliyet gösteren silahlı örgüttür. İlk olarak Kıbrıslı Rumların EOKA örgütüne karşı faaliyet göstermek üzere 1957'de kurulan TMT, 1958'de fiilî olarak faaliyet göstermeye başladı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Ersin Tatar Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (10)

bekir yapici:

bende bir kibris gazisiyim ama madem kibris Türk cumhuriyeti bagimsiz bir devlettir diyor ve kabul ediyorsak RTÜK neye göre olaya müdahil oluyor acaba aysenur hanim yanlis ve yalan bir sey söylediyse bu kibrisi ilgilendirir RTÜK´ü degil kibrisli yöneticiler buna itiraz eder elestirir veya düzeltirler.

6
15
yanıtYanıtla
OKUR:

ayşegül madagastardamı söylemiş bu cümleleri

yanıt4
yanıt2
burakk:

Haklısınız belki ama insanın sinirine dokunuyor. Bunun gibiler 1974 te Mehmetçik orada savaşırken Millet tek yumruk olmuş dua ederken, "Kıbrıs işgal ediliyor" kıbrıstan çıkalım diyorlardı.

yanıt6
yanıt1
Juliva stl :

Bu yorumu Türkiye’de yaptığı için olabilirmi?acaba.!

yanıt2
yanıt1
TAŞAR:

bu kadının ekran ömrü doldu artık. evinde örgü örsün :D

14
3
yanıtYanıtla
burakk:

Milli olan her şeye karşı. Nasıl duygusuz bir siyasi duruştur.. Atatürkçü desen değil, Kemalist filan hiç değil.. Nesiniz yahu siz?

13
2
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

o kanal ayrı, bu kanal ayrı ama şu Halk Tv gerçekten apayrı :) bu kadar basitler işte. bu kadar alçalabiliyorlar işte görüyorsunuz. size yazıklar olsun. sizin yaptığınız haberlere inanlara da ayrıca yazıklar olsun.

7
1
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Cahil değil Rum EOKA yapısının Türkiye temsilcileri. Bir gün sizlerde bunu fark edeceksiniz. Bu kişiler aramıza kaynayan bizden biri gibi görünen ama asla bizden ve bu memleketin evladı olmayan kişiler. İsimler ve soy isimler sizi yanıltmasın.

6
1
yanıtYanıtla
Hsn:

Gelde halk TV nin siyasi uzantılarına oy ver

4
2
yanıtYanıtla
TT:

Enosis e inanlar için tabi ki illegaldi... Bu kadını TV ye çıkaranlar ve bu kadını dinleyenler genellikle vatan bilincinden uzak, düşmanın ağzından konuşan tiplerdir...İnanmayan açsın, izlesin...

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title