Haberler

Son Dakika: Akbelen için olağanüstü toplanan TBMM'de muhalefet partilerinin genel görüşme önergesi reddedildi

Güncelleme:

Son dakika: TBMM Genel Kurulu, ağaç kesimi nedeniyle protestoların yaşandığı Akbelen'i görüşmek için muhalefet partilerinin talebiyle toplandı. Muhalefet partilerinin Akbelen için genel görüşme önergesi reddedildi.

TBMM Genel Kurulu, Akbelen'i görüşmek için olağanüstü toplantı. Muhalefet partilerinin genel görüşme önergesi reddedildi.

AKBELEN'DEKİ OLAYLARLA İLGİLİ ÖNERGE VERİLDİ

TBMM Genel Kurulu, CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin verdiği "Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere olağanüstü toplandı.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Genel Kurul Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan, yapılan elektronik yoklamada, toplantı yeter sayısının bulunduğunu belirtti. Genel Kurul'da genel görüşme önergesinin okunmasının ardından söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Meclis'te oturma düzeninin 6 partiye göre ayarlanmasının ardından görüşmelere geçilmesini talep etti.

MUHALEFETİN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Meclis Başkanvekili Celal Adan da toplantının olağanüstü bir toplantı olduğunu hatırlatarak, genel görüşme önergesinin görüşülmeden başka bir konunun görüşülemeyeceğini anımsattı. Adan, konunun Meclis Başkanının da bilgisi dahilinde olduğunu, çözüm için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Muhalefet partilerinin Akbelen'i görüşmek için verdiği genel görüşme önergesi reddedildi.

AKBELEN'DE NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda kömür madeni sahasını genişletmek için yapılan ağaç kesimine karşı bölge halkı günlerce süren protesto gösterisi düzenlemişti. Çıkan olaylarda çok sayıda çevreci gözaltına alınmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MESELE ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

Dün Kabine'nin ardından yaptığı açıklamada Akbelen'deki olaylara sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti: "Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın. Bir tane 'ağaç diktik' diyemezler. Ama biz AK Parti hükümeti olarak milyonlar değil milyarlarca ağaç diktik. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum, başaramadınız, başaramayacaksınız. Ülkemizin kalkınma kervanını yürütmeye odaklanırken; maşaları ve sahiplerini kendi kinleriyle baş başa bırakıyoruz. Kampanyanın ağaç hassasiyetiyle izahı mümkün değil. Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmek."

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Tbmm Genel Kurulu Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (21)

SMMM:

Cumhuriyet tarihinin en kötü iktidarı ve muhalefeti arasına sıkışmış bilinçsiz bir halka herşey müstehaktır.

117
36
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Hazımsızlık kötü.

yanıt12
yanıt34
Alina Lopez:

Akbelen Ormanını katledenlere insan muamelesi yapılmamalı, bu kadar net!

89
36
yanıtYanıtla
Mevlüt:

İsminden anlaşıldığı gibi muhtemelen gavursun. kullanılan elektriğin bir kısmı Akbelen de yapılıyor haberin olsun

yanıt13
yanıt30
Haka:

Bu ülkede bir tane güzel giden şey olmaz mı? Orman bırakmadınız, beton seviciler

81
38
yanıtYanıtla
Amokachi:

Harika oluyor. Bu milletin hakettiği bu. Herkes seçimlerinin sonucunu yaşar. Bunlar daha başlangıç.

75
37
yanıtYanıtla
ERKAN :

tüm dünya kavruluyor biz hiç ders almıyoruz halen ağaç kesiyoruz

85
27
yanıtYanıtla
habip polat:

O zaman git ağaç dik

yanıt27
yanıt64
ERKAN :

DİKMEDİĞİMİ NE BİLİYORSUN? AYRICA DİKMİYORSAM DA KESMİYORUM

yanıt38
yanıt16
Mevlüt:

Şu anda internete girerken harcadığın elektriğin bir kısmı Akbelen de üretiliyor. Çok çevreci isen Elektrik de kullanma.

yanıt13
yanıt34
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title