Haberler

Sındırgı'da 86 bin fidan toprakla buluşuyor

Güncelleme:

Türkiye'nin dört bir yanında " Bugün fidan Yarın Nefes " sloganı ile kutlanan Ağaç Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sındırgı Asar mevkinde oluşturulan ağaçlandırma sahasında 86 bin fidan toprakla buluşuyor.

İlk etapta 1000 fidanın toprakla buluştuğu sahada çalışmalar devam ediyor. 86 bin yeni fidan bu kapsamda toprakla buluşacak.

Ülke genelinde olduğu gibi Sındırgı'da da düzenlenen törenle fidanlar toprakla buluştu.

Doğal Şehir Sındırgının yüzde 57sinin ormanlarla kaplı olduğunu belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş " Bugün muhteşem bir gün. Tabiatı, doğayı ve yaşam alanımız aslında koruma da çok özel bir iş yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında başlattığı ve bir ağacın bir nefes olduğunu belirten geleceğe nefes olmak için başlatılan projeye biz de destek oluyoruz belediyemiz olarak. " dedi.

Ağaçlandırma kampanyasına milli ağaçlandırma günü itibariyle başladıklarını belirten Sındırgı Kaymakamı Zafer Oktay ise, "Bugün 11 Kasım 2021 her yıl yaptığımız gibi ağaçlandırma seferberliği kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen programla beraber sevgili öğrencilerimizle, kurum amirlerimizle bugün bir ağaçlandırma çalışmasına katıldık. Güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımıza ağaç sevgisini anlatmak onlara doğayla barışık doğaya sevgi ve saygı duyan bir nesil olarak yetiştirmek adına her yıl yaptığımız gibi etkinliklerimiz de bu yıl da aynı şekilde Asar bölgemizde faaliyetlerimizi yürütüyoruz." sözlerine yer verdi.

Sındırgı Orman İşletme Şefi Hatice Solmaz "Burası bizim 66 nolu bölmemiz endüstriyel plantasyon sahamız. 56 hektardır. Önce kesimini yaptırdık. Sonra sürümünü yaptırdık. Sahamızı hazırladık. 86.000 fidan dikeceğiz. 80.000'i kızıl çam olacak 6.000'i selvidir, karaçamdır dikeceğiz. Bugün 510 tane fidanımızı getirdik. Çocuklarla beraber diktik. Ondan sonrasında tekrar sahamızı gezeceğiz. Fidanlarımıza bakacağız, soğumasını yapacağız. Bu ayın sonuna kadar da tüm sahamız hazır olur. Dikimi tamamlanmış olur. " dedi.

Her sene daha fazla fidanı toprakla buluşturduğunu belirten İbrahim Ethem Akıncı Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Hatice "Mesela geçen sene diktiğimde 2-3 tane dikmiştim bu sene 7-8 tane diktim çevre için duyarlı bir konu bence. Bence herkes ağaç dikmeli bu konu hakkında. Bence herkes ağaç diksin. Ağaç dikmek çok güzel bir şey. Annelerimiz ve babalarımız da çocuklarına öğretmeli bence ağaç dikmeyi. Geleceğe nefes oluyoruz, dünyaya da nefes oluyoruz." Dedi.

Doğayla buluşmak, çevreye katkı sağlamanın mutluluk verici olduğunu belirten İbrahim Ethem Akıncı Ortaokulunda 7. Sınıfa giden Doğan Yılmaz" Burada ağaç diktik. Ağaç dikmeyi yeni öğrendim. Keyifliydi. Doğamızı, çevremizi düzeltmek, güzel yapmak eğlenceliydi. Yani kısacası güzeldi. Kaç tane ağaç diktim, 12 tane diktim. Bu seneki etkinlikler güzeldi. Böyle olursa devam ederse güzel olur." Dedi.

İbrahim Ethem Akıncı Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Caner Bürcü:"Ağaç dikmek güzel bir şey. Yani çevremize, doğamıza korumamız gerek. Yani ben büyüyünce belki ailemi alıp buraya gelip ben diktiğim ağaçları görebilirim. İşte bu yüzden. Ağaç dikmeyenlere de şunu diyorum: Ağaçları diksinler yani, ağaç dikmek çok güzel bir şey, eğlenceli. Ben ağaç dikmeyi de yeni öğrendim. Ben bu etkinlikte 25 tane ağaç diktim. Yani başkaları da dikti. İyi oldu." dedi.

Fidan dikim töreni sonrasında Orman işletme müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Fidan dikme törenine kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş, başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, Sındırgı Orman İşletme müdürü Erdoğan Demirci, orman ve belediye personeli, öğrenciler, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkiler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Togo Cumhuriyeti Zafer Oktay Ekrem Yavaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title