Haberler

Siirt'te TOKİ Konutları İçin Kura Çekimi

Siirt'te TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik yapılan 256 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu.

Siirt'te TOKİ tarafından alt gelir grubuna yönelik yapılan 256 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu. Konutları almak için başvuru yapan 67 engelliden 26'sına konut çıktı.

TOKİ'nin Siirt'te yapımına başladığı alt gelir grubu için bin 142 konuttan yapımı tamamlanan 256'sının sahibi kura ile belirlendi. Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kura çekim törenine Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sosyal Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan ve Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz Yücedal katıldı.

Sosyal Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan, yaptığı konuşmada yapımı tamamlanan 256 konutun hak sahiplerine verilmesi amacıyla kura çekiminin yapılacağını söyledi. 67 engellinin başvuru yaptığını ifade eden Ayhan, ancak çekilen kura sonucu bu engelli vatandaşlardan 26'sının konut sahibi olduğunu dile getirdi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cengiz Yücedal ise, 2023 yılına kadar inşallah 100 bin konut yapımını hedeflediklerini belirterek, "Bunlardan 11 binini teslim etmiş durumdayız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ arasında protokol yapıldı. Finansmanınını bakanlığımız karşılayacak. İnşallah 100 bin aile ev sahibi olacak. Bugün burada 256 konutun teslimatını yapacağız. Bugüne kadar bakanlığımız olarak TOKİ'ye ödenen 761 milyon lira, eski ifadesiyle 761 trilyondur. Konutları Cumhuriyet'in 100'ncü yılına kadar yetiştireceğiz" dedi.

İlk kurayı çeken Vali Aydın, çekilişte bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu, yoksul vatandaşların ev sahibi yapmaktan devlet adına gurur duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün 256 ailemiz ev sahibi olacak. Gerçekten mutluyuz gururluyuz. Genel müdür yardımcımızla görüştük. İnşallah devamının geleceğini, en kısa zamanda daha fazla aileyi ev sahibi yapacağız. Biz de bu projeleri takip edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda bin aileyi de ev sahibi yapacağız. Bunun sözünü ben veriyorum. Ev sahipleri ayda 130 lira vererek 22,5 yıl ödeyecek. Arkadaşlarımız hiçbir artış yok, zam yok, 10 sene, 20 sene hiçbir zam yok, faiz oranı yok. Sadece 130 lira para ödeyerek ev sahibi olacaklar. Çok büyük bir avantajdır." - Siirt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Cengiz Yücedal Hüseyin Ayhan Ahmet Aydın Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title