Haberler

Şiddetli Yağış, Yurt Genelinde Hayatı Felç Etti

Güncelleme:

Yurt genelinde görülen sağanak yağmur sele sebep oldu. Şiddetli yağış başta trafiği olmak üzere, hayatı olumsuz etkiledi.

Meteorolojinin dikkat edilmesi konusunda uyardığı gök gürültülü sağanak yağış, etkisini tüm yurt genelinde gösterdi. Şiddetli yağmur sele sebep oldu, yağış trafiği felç etti.

 YOZGAT'TA YAĞIŞ, YOLLARI NEHRE ÇEVİRDİ

Yozgat’ta etkili olan şiddetli yağış yolları nehre çevirdi. Yaklaşık yarım saat etkili olan şiddetli yağışta, sürücüler trafikte güçlükle ilerledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için bina ve işyeri önlerine sığınırken bazı vatandaşlar ise şemsiyeleri ile yağmurdan korunmaya çalıştı. 

YOZGAT-SİVAS KARAYOLU KISA SÜRELİĞİNE KAPANDI

Şiddetli yağış; Yozgat-Sivas karayolunu kısa süreliğine trafiğe kapadı. Vatandaşlar ise karşıdan karşıya geçerken oldukça zorlandı. Vatandaşlar, kısa süreli yağmurla birlikte Yozgat’ın nehre dönüştüğünü ifade etti. Rögarların taştığı yağmur sonrası bazı apartmanın Bodrum katını su basarken, belediye ekipleri ve iş makineleri ise yollarda mazgalların açmak için uzun uğraş verdi.

EDİRNE'NİN UZUNKÖPRÜ İLÇSİ'NDE GÖLET TAŞMA SEVİYESİNE ULAŞTI

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle taşma seviyesine gelen göletin bulunduğu bölgedeki köy yolları trafiğe kapatıldı.

Uzunköprü'ye bağlı Kurtbey ve Balabanköy arasında bulunan gölet, aşırı yağışlardan dolayı taşma seviyesine geldi. Göletin taşmasına 30 cm kalması üzerine yetkililer Kurtbey ve Balabanköy arasındaki yolu trafiğe kapatarak, araçların ve yayaların geçişine izin vermedi. Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle sürücüler ve Yayalar Kurtbey-Kavakayazma yolunu kullanmaya başladı. Köy muhtarlığı hoparlöründen vatandaşlar göletin bulunduğu bölgeye yaklaşmamaları ve yolu kullanmamaları konusunda uyarıldı.

ÇOK SAYIDA BUĞDAY TARLASI DA AŞIRI YAĞMURDAN ZARAR GÖRDÜ

Uzunköprü'de çok sayıda buğday tarlası da aşırı yağmurdan zarar gördü. Çiftçiler, tarlalarda ekili olan buğdayların aşırı yağışa dayanamadığını belirterek, "Çok yağışlı bir dönem geçiriyoruz. Tarlalarımızda ekili olan buğdaylar aşırı yağışlardan dolayı çok zarar gördü. Bu gidişle hasat döneminde yüzde 50 düşük verim alacağız" dediler

BURSA'DA EVLER SU ALTINDA KALDI

Bursa'da sağanak yağış nedeniyle bazı semtlerde ev ve işyerlerinin zemin ve Bodrum katları sular altında kaldı. Meteroloji, yağışların hafta boyunca aralıklı olarak devam edeceğini duyurdu.

İTFAİYE YOĞUN ÇALIŞTI

Bursa'da sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışlar özellikle Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Hamitler ve Bağlarbaşı Semtleri ile Hamidiye Caddesi ile Gür cadde üzerindeki ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. Cadde ve sokaklar sular altında kalırken trafik akışı olumsuz etkilendi. İtfaiye ekipleri çok sayıda su baskını ihbarları nedeniyle yoğun bir gün yaşadı. Saat 18.00'a kadar gün içerisinde metrekareye 15 kilogram yağış düştüğünü belirten Meteroloji yetkilileri, yağışların perşembe gününe kadar aralıklı olarak devam edeceği uyarısında bulundu. Meteroloji, Bursa'da saatteki hızı 45 kilometreye ulaşacak rüzgarında etkili olabileceğine dikkat çekti.

KOCAELİ'DE HORTUM

Kocaeli genelinde son birkaç gündür sağanak yağmur etkili olurken, bu akşam saatlerinde İzmit Körfezi'nin batısında denizin üzerinde hortum oluştu. Zaman zaman büyüyüp küçülen hortumu, Gebze-Eskihisar hattında sefer yapan feribot yolcuları cep telefonlarıyla görüntüledi.   

İzmit Körfezi'nin Eskihisar bölgesinde saat 19.00 sıralarında hortum oluştu. İDO'ya ait feribotta bir grup öğrenci ile birlikte bulunan öğretmen Murat Öztürk, birçok yolcu gibi hortumu fotoğrafladı. Havanın aniden kararmasının ardından hortumun feribota doğru yaklaştığını ve endişelendiklerini söyleyen Murat Öztürk, "Hortum feribota yaklaştığında küçülüp dağıldı. Daha sonra birkaç hortum daha oluştu. Hepimiz çok heyecanlandık" dedi. 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Uzunköprü Kurtbey Bodrum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title